De Air Jordan 4 ‘FIBA’ komt zaterdag 7 september

31 Augustus begint in China de FIBA World Cup basketbal. Landen als de Verenigde Staten, Angola, Nigeria, Rusland, China en Servië zullen de komende twee weken strijden om de wereld titel. En Jordan Brand zou Jordan Brand niet zijn zonder een sneaker uit te brengen om dit evenement te vieren. Ze brengen namelijk 7 september de Air Jordan 4 ‘FIBA’ uit.

In tegenstelling tot de de Air Jordan 12 ‘FIBA’, die nu al verkrijgbaar is, is niet wit maar rood de primaire kleur op het bovenwerk. Bijna het gehele bovenwerk is rood gekleurd. Alleen een aantal details hebben een afwijkende kleur. Kijk bijvoorbeeld naar de lace wings. Deze hebben een obsidian kleur en passen perfect bij de donker rode kleur van het bovenwerk. Dezelfde blauwe kleur is ook weer terug te vinden op een deel van de midsole en bij de tong.

Om de sneaker toch wat meer flair te geven heeft Jordan brand de Jumpman achterop de sneaker een gouden kleur gegeven. Ondanks dat dit detail afwijkt van de andere kleuren past het toch perfect bij de sneaker.

Het meest opvallende op deze sneaker zijn waarschijnlijk de vlaggen op het bovenwerk. Deze zijn geplaatst waar normaal gesproken het kenmerkende gaas van de Air Jordan 4 zich bevindt. De vlaggen staan voor de landen die meedoen aan de FIBA World Cup.

De Air Jordan 4 ‘FIBA’ is beschikbaar vanaf zaterdag 7 september via Nike.com en verschillende retailers. De sneaker zal €200,- kosten en voor het overzicht van winkels klik je op de link hieronder.


Air Jordan 4 Retro SE 'FIBA'

CI1184-617 · Prijs vanaf €227,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 4 'FIBA'
Air Jordan 4 'FIBA'
Air Jordan 4 'FIBA'
Air Jordan 4 'FIBA'
Air Jordan 4 'FIBA'

Previous ArticleNext Article