Skip to content
Upcoming

Vier Star Wars Day met deze bijzondere sneakers

4 mei 2023 15:24
Vier Star Wars Day met deze bijzondere sneakers

“May the force be with you”, deze quote komt je hoogstwaarschijnlijk wel bekend voor. Althans, mocht je bekend zijn met de Star Wars films. De filmreeks, bedacht door George Lucas, debuteerde in 1997 met “Star Wars: A New Hope”. De serie met personages als Darth Father, Yoda en Luke Skywalker zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een cult classic.

Op 4 mei, ook wel May the Fourth – hintend naar “May the force…”, is het Star Wars Day en speciaal voor deze dag, tonen we je de beste collecties en sneakers die door de iconische filmreeks zijn geïnspireerd.

Star Wars Day

Star Wars Day
Beeld Lucasfilm

Het is misschien wel de bekendste filmreeks naast James Bond, Harry Potter of Lord of The Rings; Star Wars. De filmreeks heeft in de afgelopen jaren 21 Oscar nominaties gehad en heeft er tien mee naar huis genomen. Naast de drie afgeronde trilogieën, twee losstaande films, drie live-actionseries, meerdere animatieseries en meerdere stripreeksen heeft Star Wars ook samengewerkt met grote namen als adidas Swarovski, KITH, Bearbrick en velen meer.

Maar hoe zit de filmreeks in elkaar? Mocht je nog geen Star Wars film gekeken hebben, is het ten eerste belangrijk om te weten dat de films niet in chronologische volgorde gemaakt zijn. Klinkt ingewikkeld, ik weet het. De reeks bestaat uit drie trilogieën die elk een eigen verhaal vertellen. Daarnaast heeft de film ook eigen series waaronder ‘The Mandalorian’, die momenteel op Dinsney+ te bekijken is.

Het verhaal

Om het verhaal van Star Wars uit te leggen, zijn we nog wel even bezig. De films spelen zich af in een ver sterrenstelsel, waar de strijd tussen goed en kwaad wordt uitgevochten. Een mysterieuze kracht, ook wel ‘The Force’ genoemd, speelt hierin een centrale rol en wordt onder andere gebruikt door Jedi en Sith.

Star Wars
Beeld Twentieth Century Fox

De films hebben meerdere, iconische karakters. De Stormtroopers, die vechten voor het Galactisch Keizerrijk, Anakin Skywalker – oftewel Darth Vader, Luke Skywalker, Obi-Wan Kanobi, Leia Organa, Han Solo, Yoda en natuurlijk Chewbacca staan centraal in de films.

De originele trilogie vertelt het verhaal van Luke Skywalker’s zoektocht naar het worden van een Jedi en de strijd aan moet gaan met Darth Vader. Dit verhaal gaat gepaard met de strijd van de Rebel Alliance om het heelal te bevrijden uit de klauwen van het Galactische Rijk.

In de opvolgende series en trilogieën worden enkele personages en verhalen verder uitgelicht.

adidas NMD_R1 The Mandalorian

GZ2737 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders

adidas NMD_R1 The Mandalorian

GZ2745 · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders

Recent kwam Disney met de serie ‘Obi-Wan Kenobi’, die het verhaal verteld van het gelijknamige personage. De serie debuteerde in 2022 en brengt acteur Ewan Gordon McGregor terug, die de rol van Obi-Wan Kenobi speelde in ‘Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith’ (2005). In maart 2023 bracht Disney het derde seizoen van ‘The Mandalorian’ uit, die het verhaal van het gelijknamige personage verteld, gespeeld door Pedro Pascal.

Star Wars in fashion

Naast de succesvolle film- en seriereeks, is Star Wars ook geliefd in de modewereld. Verschillende merken hebben al collecties uitgebracht met de figuren uit de serie. Vans kwam in 2014 met een Star Wars geïnspireerde collectie en ook Nike kwam met inspired colorways, waaronder de Star Wars x Nike Air Presto Mid Utility ‘Darth Vader’.

Pandora Star Wars
Beeld Pandora

Recent kwam het sierradenmerk Pandora een Star Wars collectie, speciaal voor de vrouwelijke fans. De bedels waren geïnspireerd op de verschillende bedels die je aan de Pandora armbanden kan hangen. Kledingmerken als KITH, Uniqlo, Levi’s en Columbia sloegen ook de handen ineen met de filmreeks.

Een merk dat zich in de afgelopen jaren erg gefocust heeft op Star Wars, is adidas. Het Duitse sportmerk heeft al meerdere collecties uitgebracht met de focus op de figuren uit de film. De NMD_R1 en de adidas Top Ten Hi ontvingen een ‘Boba Fett’ colorway, de Ultraboost 19 de ‘Millennium Falcon’ colorway en de adidas Stan Smith verscheen in een ‘Luke Skywalker’ variant.

Star Wars x adidas Top Ten Hi ‘Bob Fett’

Star Wars X adidas Top Ten Hi 'Boba Fett'

FZ3465 · Prijs vanaf €160,-

Naar alle aanbieders

Ook de Star Wars X adidas Superstar ‘Darth Vader’ mag niet ontbreken in de adidas collabs en heeft een opvallende colorway. Naast sneakers bracht adidas ook diverse kledingcollecties uit met Star Wars als inspiratiebron.

Star Wars sneakers

Mocht je op zoek zijn naar meer Star Wars sneakers, neem dan zeker een kijkje in onze zoekmachine. Hier vind je sneakers van adidas, Nike, DC Shoes en Vans met Chewbacca of Stormtroopers op het silhouet. Bekijk hieronder enkele persoonlijke favorieten.

Star Wars X adidas Rivalry ‘Chewbacca’

Star Wars X adidas Rivalry 'Chewbacca'

FX9290 · Prijs vanaf €93,-

Naar alle aanbieders

Star Wars X adidas Originals Stan Smith

Star Wars X adidas Originals Stan Smith

FY5463 · Prijs vanaf €79,-

Naar alle aanbieders

adidas Ozeilia ‘Boba Fett’

Star Wars x adidas Ozeilia 'Boba Fett'

GX6802 · Prijs vanaf €92,-

Naar alle aanbieders

Star Wars x Vans Slip-On ‘A New Hope’

Vans Slip-On Star Wars (A New Hope)

VN-0XG8DJK · Prijs vanaf €157,-

Naar alle aanbieders

adidas NMD R1 Glitch Camo Star Wars Stormtrooper

adidas NMD R1 Glitch Camo Star Wars Stormtrooper

FY2457 · Prijs vanaf €142,-

Naar alle aanbieders

En mocht je vanavond nog geen plannen hebben, sluit Star Wars Day dan af met een van de films of start een van de series. May the force be with you!