Nike komt met een aangepaste Air Jordan 8 ‘White Aqua’ 265

NikeCourt liet deze week haar nieuwe herfst collectie zien aan het grote publiek in New York. Naast een aantal tennis kledingstukken, sneakers en accessoires was het een Air Jordan die de meeste aandacht trok. De Air Jordan 8 ‘White Aqua’ is namelijk opgenomen in de herfst collectie van NikeCourt. Hier was echter wel een belangrijke aanpassing voor nodig.

Een nieuwe zool

Een basketball sneaker uit 1993 is natuurlijk niet de ideale tennis sneaker en had daardoor een belangrijke aanpassing nodig. De sneaker heeft daarom de zool van een echte tennis sneaker overgenomen. Namelijk die van de NikeCourt Air Zoom Zero. Hierdoor is de sneaker helemaal klaar om het Tennis Court te veroveren.

De rest van de sneaker is precies zoals de originele versie van de Air Jordan 8 ‘White Aqua’. Natuurlijk met de kenmerkende straps waarmee de sneaker strakker kan worden aangetrokken. Ook de heerlijke details van de sneaker zijn bewaard gebleven. Kijk bijvoorbeeld naar de muduard, midsole, tong en voering van de sneaker. Hier zijn de blauwe, gele en witte kleuren heerlijk aanwezig en nemen ze je mee terug naar 1993. Dit was namelijk het jaar dat de Air Jordan 8 voor het eerst uit kwam.

Sloane Stephens

Het model voor deze sneaker was Sloane Stephens. Dit aanstormende tennis talent uit Amerika speelde het liefst op gravel en met haar verwoestende rechter backhand wist ze al zes WTA titels te veroveren en in 2017 won ze zelfs de US Open. Een leuk feitje, Sloane Stephens is in hetzelfde jaar geboren als dat de Air Jordan 8 voor het eerst uit kwam.

De release

De gehele NikeCourt collectie is geïnspireerd op basketbal en zal op maandag 19 augustus uitkomen. Naast de Air Jordan 8 zullen er ook nog verschillende polo’s, jassen en broeken uitkomen. De gehele collectie is beschikbaar via nike op 19 augustus.


Air Jordan 8 'White Aqua'
Air Jordan 8 'White Aqua'

Previous ArticleNext Article

De klassieker van adidas nu met 35% korting 2

De adidas Originals Continental 80 is een echte klassieker van het merk met de drie strepen. Ondanks dat hij wat vaker overschaduwd word door bijvoorbeeld de Superstar of Stan Smith is het ongetwijfeld een heerlijke en cleane sneaker. Tijdens het Sneaker Steal Festival hebben wij hem voor jullie met 35% korting in een heerlijke colorway.

De sneaker beschikt over clean wit bovenwerk van zacht leer. Daarnaast zien we de subtiele strepen in het rood en blauw die kenmerkend zijn voor de adidas Originals Continental 80. Wat ook kenmerkend is voor dit model is natuurlijk de adidas branding in het vakje op het bovenwerk. Deze past qua kleuren perfect bij de trepen doordat het ook blauw met rood is gekleurd. Op de hak en tong van de sneaker zien we het kenmerkende adidas Originals logo in het zwart. Ondanks dat de sneaker redelijk vol staat met de branding van adidas behoud de sneaker toch zijn simpelheid. Dit komt natuurlijk de kleuren die gebruikt zijn bij de branding.

Dit heerlijke bovenwerk staat op een simpele, demping gevende, midsole. Deze staat vervolgens weer op een buitenzool zorgt ervoor dat jij stabieler dan ooit staat. Ook hier is weer subtiel de adidas branding te vinden.

Deze adidas Originals Continental 80 kan je nu scoren met 35% korting. Dat betekent dat je hem voor €65 kan kopen. Check de knop hieronder om de sneaker te bekijken. Voor meer steals check je natuurlijk de Sneaker Steal Festival pagina!

adidas Continental 80 'Footwear White'

G27706 · Nu voor €65,-

Bekijken bij JD Sports
adidas Originals Continental 80
adidas Originals Continental 80
adidas Originals Continental 80
adidas Originals Continental 80

De Nike Air Structure Triax ’96 keert mogelijk terug 8

Wat zijn wij blij met dit nieuws! Er gaat namelijk een leak rond van een retro op de Nike Air Structure Triax 96! Het model kwam voor het eerst uit in 1991 in een infra-red en bright-blue colorway. De sneaker is gemaakt van de klassieke materialen. Als we kijken naar de foto’s van deze release kunnen we nog niet 100% zeggen dat deze release ook daadwerkelijk het daglicht zal zien.

Het bovenwerk van de sneaker is uitgevoerd inde klassieke kleuren, brigh blue, grey en white. Deze combinatie van kleuren is typerend voor de 90’s. Het bovenwerk rust op de standaard midsole alleen nu wel met een aantal kleurrijke details. 

Aangezien het hier nog om een leak gaat kunnen we helaas niet 100% zeker bevestigen dat deze release uit zal komen. Gezien de colorway denken wij wel dat als die uit gaat komen het richting de zomer zal zijn. 

In de tussentijd check je de Sneakerjagers Releasekalender voor het laatste nieuws. Ook bekijk je hier alle updates in de sneakerwereld en vindt je hier een complete overzicht met de sneakers die nog komen gaan. 

Air Structure Triax 96

30% korting op de Nike Air Max 90 ‘Rose’ 9

Het is alweer de vijfde dag van het ‘Sneaker Steal Festival’. En voor de line-up voor vandaag staat o.a. de Nike Air Max 90 ‘Rose’. Deze zomerse colorway op het klassieke model kan jij nu scoren met €30% korting bij Nike.com met de code: ‘NIKE30′.

In het begin van 2020 bracht Nike de nieuwe Air Max 90 Re-craft uit. Deze nieuwe versie van de Air Max 90 kwam dichterbij het originele ontwerp van het 30 jarige model. De colorways die op dit nieuwe model kwamen hadden dezelfde color blocking als 30 jaar geleden. Een van deze colorways was de heerlijke ‘Rose’ colorway.

De Nike Air Max 90 ‘Rose’ heeft een mooie samenstelling van leer, suede en mesh. Op de toebox en het gebied rondom de enkel is mooi wit mesh geplaatst. De mudguard, midfoot en Swoosh zijn gemaakt van licht grijs suede. De laatste layer op de sneaker is gemaakt van zwart leer. De gehele samenstelling van kleuren is exact hetzelfde als de Nike Air Max 90 ‘Infrared’. Roze hits zijn te vinden in de lace holders, logo op de hiel, logo in het leer en het gebied rondom de Air unit.

Je kan deze Nike Air Max 90 ‘Rose’ nu scoren met 30% korting bij Nike.com met de code: ‘NIKE30′. Je betaald dan niet de Full Price van €140,- maar slechts €98,- als je de code invoert tijdens het afrekenproces. Klik op de knop hier beneden om direct de sneaker te shoppen en bekijk ook onze Sneaker Steal Festival pagina om alle Steals en Deals te bekijken.


Nike WMNS Air Max 90 OG 'Rose'

CD0490-102 · Nu voor €140,-

Bekijken bij Nike
Images by Nike