De nieuwe Nike Air Force 1 Doernbecher

Dit wordt al weer de 16e samenwerking tussen het Doernbecher kinderziekenhuis en Nike. De gehele collectie wordt deze vrijdag onthuld. Maar we hebben al een preview van een van de sneakers, namelijk de Nike Air Force 1 Doernbecher gemaakt naar de wensen van Zion Thompson.

Het Doernbecher kinderziekenhuis in Portland werkt elk jaar samen met Nike. Er worden een aantal kinderen uit het ziekenhuis gekozen en zij mogen dan een Nike model naar keuze een make-over geven naar hun wensen. Dit jaar komt er ook weer een collectie uit en een van de ontwerpers is de veertienjarige Zion Thompson uit Eugene, Oregon. Zij is geconstateerd met Hodgkin-lymfoom.

Nike Air Force 1 Doernbecher | CV2591-100

De basis van de sneaker is de standaard lederen witte Air Force. Op de neus en bij de eyestays zien we allemaal gegraveerde rozen in het witte leer. De Swoosh bestaat uit zwarte rozen met een rosé gouden omlijning en zo een roos is ook te vinden op de achterkant van de sneaker onder de heeltab. Ook bevind er boven de midsole zich een rosé gouden lijn rondom de gehele schoen. Tot slot is ook de heeltab rosé goud en hier is geen branding op te vinden. Op de insole, outsole en naast de ‘AIR’ branding op de midsole is ook het woord ‘survivor’ meerdermaals terug te vinden.

De sneaker zal rond de feestdagen verkrijgbaar zijn bij Nike en geselecteerde retailers. De gehele Doernbecher collectie wordt op 8 november 2019 onthuld. Houd goed onze Releasekalender in de gaten voor alle updates en scroll naar beneden voor de officiële foto’s!


Nike Air Force 1 'Doernbecher'

CV2591-100 · Prijs vanaf €294,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Force 1 Doernbecher | CV2591-100
Nike Air Force 1 Doernbecher | CV2591-100
Nike Air Force 1 Doernbecher | CV2591-100
Images by Nike

Previous ArticleNext Article