De Nike Air Max 97 ‘Cocoa Snake’ is een echte eyecatcher

De Nike Air Max 97 ‘Cocoa Snake’ komt er binnenkort aan! Deze schoen is met zijn luxe uitstraling door de slangenprint een echte eyecatcher!

In 1997 werd voor het eerst de Air Max 97 uitgebracht, ontworpen door Christian Tresseret. Het grappige is dat het design van de schoen is afgeleid van een druppel die op een plas water valt en daarmee golven veroorzaakt. Het was de eerste Nike Air Max met een volledige Air Sole unit. De eerste en populairste kleur is de ‘Silver Bullet’. Veel mensen denken dat deze kleur is afgeleid van de Japanse ‘bullet’ treinen, maar eigenlijk was Christian Tresser geïnspireerd door de metallic afwerkingen die je kon vinden op mountainbikes. De schoen was ook het eerste model met een verborgen veter systeem. En nu ruim twintig jaar later is de Air Max 97 overal wel te vinden. En er komt nu zelfs een Nike Air Max ‘Cocoa Snake’ colorway.

Nike Air Max 97 ‘Cocoa Snake’ | CT1549-001

De schoen heeft een zwart/witte colorway. De mudguard van de schoen is een grijsachtige slangenprint. De race strepen op de schoen zijn wit en de strepen er tussen zijn van zwart mesh. Ook is de tong van zwart mesh. De Nike logo’s en de ‘Air Max’ op de achterkant zijn in een ‘Metallic Silver’ kleur. De van EVA schuim gemaakte midsole is wit en de schoen heeft een licht grijze Air Sole unit. De outsole is zwart en de veters ook.

De schoen zal ergens in de komende weken online komen bij Nike. De schoen zal rond de €190,- gaan kosten. Houd goed onze Releasekalender in de gaten voor updates en scroll naar beneden voor foto’s van deze schoen.


Nike Air Max 97 'Cocoa Snake'

CT1549-001 · Prijs vanaf €70,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 'Cocoa Snake'
Nike Air Max 'Cocoa Snake'
Images by Nike

Previous ArticleNext Article