Skip to content
Upcoming

Air Jordan 1 ‘Court Purple/White-Black’ // closer look

15 juni 2019 09:06
Air Jordan 1 ‘Court Purple/White-Black’ // closer look

De ‘Air Jordan 1’, een van meest legendarische modellen binnen de Air Jordan silhouetten, mag een nieuwe colorway ontvangen. Afgelopen september heeft de basketballer nog een Air Jordan 1 Retro High ‘OG Court Purple’ uitgebracht en het lijkt erop dat er een colorway aan komt die hier wel iets van weg heeft. de Air Jordan 1 Retro High OG Court Purple/White- Black’! Het is een mond vol tanden maar dan hoop je ook wel op een legendarisch clean paartje.

Over de ‘Air Jordan 1’ raak je gewoon niet uitgepraat. De sneaker uit 1985 sloeg op het moment van releasen meteen aan. Het was ook de eerste basketbal sneaker die meerdere kleuren bevatte. Om die reden werd de sneaker voor een bepaalde periode verbannen uit de NBA. Iedere wedstrijd waarbij Michael de sneakers aan had moest hij een boete betalen van een paar duizend euro. Gelukkig is dit inmiddels al een enige tijd voorbij en mogen wij allemaal genieten van de meest unieke sneakers die op het veld zijn verschenen.

Als we kijken naar een Air Jordan 1 die kort geleden is uitgekomen hoeven we maar drie weken terug te gaan in de tijd. De ‘Lakers’ en de ‘Silver Bone’ werden de nieuwe colorways van dit iconische silhouet. Zoals jullie misschien wel weten zijn deze twee modellen helemaal los gegaan. Wie weet wat er voor de ‘Court Purple/White-Black’ te wachten staat.

De details

De nieuwe colorway heeft wel iets weg van de Air Jordan 1 ‘Royal Blue’. Het enige verschil is dat de blauwe kleur op de ‘Royal Blue’ nu een paarse kleur heeft gekregen waardoor de sneaker een erg sterk uiterlijk krijgt. Daarnaast Zijn de Swoosh en het Jordan Wings logo zwart van kleur. Tevens hebben de toebox, de tong en het middenstuk op de zijkant van de sneaker een witte kleur gekregen. Het label op de tong is paars van kleur en heeft een wit logo gekregen. Al met al heeft Jordan Brand goed werk verricht en is de sneaker goed uit de verf gekomen.

Helaas duurt het waarschijnlijk nog wel even voordat deze sneaker op de markt gaat verschijnen. Na verwachting gaat hij in april 2020 releasen. Helaas kunnen we nog niet vertellen wat de kostprijs gaat zijn van de sneaker. Ben jij benieuwd hoe het met deze sneaker gaat aflopen? Houd onze releasekalender en sociale zoals Instagram en Facebook dan goed in de gaten.


Air Jordan 1 Retro High OG Court Purple/White- Black’ | 555088-500

Images by: @zsneakerheadz