1.706 resultaten · pagina 1 van 15

Air Jordan 1

De Air Jordan 1 is de sneaker waar het allemaal mee begon voor de Air Jordan series. De Jordan 1 werd voor het eerst gereleased in een “Bred” en “Chicago” colorway. Deze paste natuurlijk perfect bij het tenue van de Chicago Bulls waar Michael Jordan later zo veel succes mee zou hebben.

Beboet voor elke keer dat hij werd gedragen 

De Jordan 1 is ontworpen door Peter Moore. Een leuk feitje is dat Peter Moore ook het bekende drie strepen logo voor adidas heeft ontworpen. De Jordan 1 “Bred” was in eerste instantie verboden door de NBA. De NBA-commissaris David Stern vond dat er niet genoeg wit in de sneaker zat. Ondanks dat de Jordan 1 verboden was droeg Michael Jordan de sneaker toch. Daarvoor werd hij elke wedstrijd beboet met een boete van 5000 dollar. Nike gebruikte dit als voordeel in haar campagne van de Jordan 1 en betaalde uiteraard de boete voor Michael Jordan. 

 

Meest populaire Air Jordan 

Tegenwoordig is de Jordan 1 een van de meest populaire sneaker uit de Jordan serie en zijn in vele verschillende versies uitgekomen. De Air Jordan 1 Retro High OG is de bekendste, maar de Jordan 1 Mid is ook erg populair. Daarnaast heeft Jordan Brand ook nog verschillende versies uitgebracht zoals de Jordan 1 Retro Premium en de Jordan 1 Low. De Jordan 1 hoort natuurlijk in het rijtje van legendarische sneakers zoals de Air Max 1.

De Jordan 1 heren en de Jordan 1 dames zijn erg populair. Ditzelfde geld voor de Air Jordan 1 heren sale en de Air Jordan 1 dames sale.