Air Jordan Sneakers

382 resultaten — pagina 1 van 4

Reset filters
382 resultaten · pagina 1 van 4

Hoe kwam Air Jordan tot leven?

Air Jordan, ook wel bekend als Jordan Brand, is een sportmerk geproduceerd door Nike. Het merk was bedoeld voor de oud prof basketballer, Michael Jordan. Het allereerste paartje van dit mooie merk werd geproduceerd in het begin van het jaar 1984.

De modellen

Het jaar erna bracht het merk de Air Jordan i op de markt. Helaas was het niet altijd leuk want in hetzelfde jaar verbande de NBA directeur, David Stern, de zwart/rode colorway omdat hij niet voldeed aan het kleurenvoorschrift. Als hij ze wel aan had moest hij 5000 dollar betalen. Nike zag dit als een goed campagne. Ze besloten om de boetes van Jordan te betalen en gaven de schoen een bijnaam in een commercial, genaamd, Banned.

Omdat het eerste model zoveel succes had, besloot Nike om ieder vervolgend jaar een nieuw uit te brengen. Zo kwam er in 1986 de Air Jordan ii uit. Dit model was zeer uniek omdat deze in het verre Italië geproduceerd was en er geen Nike swoosh op zat. Michael Jordan scoorde ooit 61 punten met deze schoenen om zijn voeten.

Twee jaar later bracht het merk de Air Jordan iii. Op dit paartje stond een ander logo dan normaal. Inplaats van het bekende windlogo stond er een, nog nooit getoond logo op, de Jumpman. Het bevatte een elephant-print bij de tenen en bij de hak en net zoals bij het tweede model zat er ook geen Nike swoosh op. Inplaats daarvan stond er een Nike Air logo op de hak.

21ste eeuw

Air Jordan heeft na deze iconische paartjes nog vele andere modellen uit gebracht en deze zijn net zoals gewild als de air force reeks en de air max reeks. Na de eerste modellen zijn de in 21ste eeuw Jordan retro's gaan uitbrengen. Deze zijn precies hetzelfde als het origineel maar dan in een nieuw jasje.

Naast schoenen besloot Nike om ook kleding uit te brengen. Naast basketbal t-shirts en broeken creëerden ze ook vrije tijds kleren. Ook in de sport buisnes kwamen er kleine veranderingen. Zo zijn ze kort geleden een samenwerking met zowel de Franse voetbalclub Paris Saint Germain als de Braziliaanse voetballer Neymar Junior aangegaan.

In alle sneaker collecties hoort wel een paartje uit de Air Jordan reeks en daarom zijn het ook wel echt must haves. Wil jij nou ook uitzoeken welk paartje perfect voor jou is en waar je het des betreffende paartje kan kopen, check dan snel onze website en zorg jij hem zo snel mogelijk in huis hebt.