256 resultaten · pagina 1 van 3

Vans Authentic 

In 1966 werd de Vans #44 deck shoe geïntroduceerd. Deze schoen staat nu beter bekend als de Vans Authentic. Een van de eerste skate sneakers van Vans en tot de dag van vandaag nog populairder dan ooit. Dit komt allemaal natuurlijk door de tijdloze uitstraling van de Authentic. 

1974

In 1974 begon de skate rage echt groot te worden en in de regio Californië werden steeds meer mensen begonnen te skaten op de Vans Authentic. Het duurde dan ook niet lang tot het een favoriet werd onder de skaters. Dit kwam vooral door de zool waarmee je goede grip hebt op het skateboard. Maar zoals bij alle sneakers speelde de looks van de sneaker natuurlijk ook mee. 

Simpele design  

De Authentic heeft een van de meest simpele designs van alle sneaker. Het bovenwerk is vaak gemaakt van stof en is gemaak uit drie stukken. De schoen kan strakker worden gedaan door de veters die vast zitten aan de sneaker via 6 veter ogen. De zool is vaak wit gekleurd en is door de dikte erg duurzaam. De outsole is natuurlijk de kenmerkende Off The Wall zool van Vans die speciaal gemaakt is voor het skaten. Hiermee heb je de juiste grip tijdens het skaten. 

Kleuren

Tegenwoordig is de Vans Authentic verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en printjes. Zo zijn ze verkrijgbaar in een camouflage print, Peanuts print, Marvel print en natuurlijk de bekende checkerboard print die vaker te zien is op de Vans. Bijvoorbeeld op de Vans Sk8-Hi, en Vans Old Skool.