566 resultaten · pagina 1 van 5

Vans Old Skool

De Vans Old Skool is een echte klassieker sneakers van Vans. De perfect sneaker voor de zomer en het festival seizoen. Samen met de Sk8-Hi behoord de Old Skool tot een van de meest populaire sneakers van Vans en is niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. 

 

Gedebuteerd als de "Style 36"

Toen de Vans Old Skool voor het eerst geproduceerd werd in 1977 kwam hij uit onder de naam "Style 36". Ook toen al was de karakteristieke side streep al aanwezig op het bovenwerk van de low top. De streep word ook wel de "Jazz" steep genoemd. Dit komt omdat hij lijkt op een muziek noot die vaak gebruik word in jazz muziek. Daarnaast was het de eerste skate sneaker met panelen van leer. Dit helpt bij de duurzaamheid van de sneaker.

 

De karakteristieke Off The Wall zool

Natuurlijk beschikt de Vans Old Skool over de karakteristieke Off The Wall outsole. Deze outsole zorgt voor ontzettend goede grip tijdens het skaten. De outsole zit onder een wit old school platvorm genaamd de midsole. Deze witte midsole past perfect bij de vaak witte streep op het bovenwerk. 

 

Vele kleuren van de Old Skool

Het design van de Old Skool is weinig veranderd sinds de jaren 70. Echter zijn er wel ontelbare verschillende kleuren uitgekomen van de sneaker. De zwart witte colorway blijft toch het meest populair. Dit komt vooral door de simpelheid van de kleuren en past bij erg veel outfits. Ook het  bekende checkerboard patroon is erg populair op de Old Skool. Heb je toch een kleurencombinatie die nog niet verkrijgbaar is. Op de site van Vans kan je tegenwoordig je eigen Old Skool costumizen. 

 

Daarnaast heeft de Vans Old Skool een aantal collaps op haar naam staan. Bijvoorbeeld met Golf, Peanuts en Marvel.