495 resultaten · pagina 1 van 5

New Balance 574

De New Balance 574 is een van de meest klassieke en veelzijdige sneakers van New Balance. Dit komt natuurlijk door het tijdloze design en het heerlijke comfort dat de sneaker met zich mee brengt. 

Eerste release 

De eerste release van de New Balance 574 was in 1988. Hij was bestemd als hardloopsneaker maar is door de jaren heen toch echt uitgegroeid tot een lifestyle sneaker. Dit komt natuurlijk door de vele materialen die zijn gebruikt op de sneaker. In het begin werden vaak de materialen zoals leer, suède, nylon en mesh gebruikt. In 2003 begon New Balacne te experimenteren met nieuwe kleuren en materialen op de 574. Zo maakte ze gebruik van nubuck en nylon mesh. 

De technologie 

De 574 heeft het ENCAP systeem van New Balance in de midsole zitten. Deze zorgt voor stabiliteit en schok demping in de sneaker. Door de goede looks en het comfort van de sneaker is de 574 door de jaren heen een van de meest populaire sneakers van New Balance. 

Kwaliteit van New Balance 

De 574 wordt als sinds het begin van de release geproduceerd in de Verenigde Staten. Hierdoor heeft hij ook het imago als een sneaker met veel kwaliteit. Daarnaast is hij van de New Balance sneaker ook een stuk goedkoper dan modellen zoals de New Balance 990