Skip to content
Brand

Dit zijn de populairste New Balance 574 colorways

29 april 2023 15:34
Dit zijn de populairste New Balance 574 colorways

De New Balance 574 is een klassieke sneaker die voor het eerst werd gelanceerd in 1988. Het heeft in de loop der jaren verschillende updates en aanpassingen gekregen, maar is door zijn tijdloze ontwerp een van de beste modellen van het merk. In dit blog laten we je de populairste New Balance 574 in detail zien!

Wat je moet weten over de New Balance 574

Het verhaal van de New Balance 574 begon in 1988. Het silhouet werd gecreëerd door de toenmalige New Balance-ontwerper Steven Smith en was bedoeld als een veelzijdige sneaker die geschikt was voor zowel hardlopen als dagelijks gebruik.

De 574 was vanaf het begin erg populair en werd door hardlopers en sneakerliefhebbers graag gedragen. Het ontwerp was een combinatie van hoogwaardige materialen zoals suède en mesh, gecombineerd met de ENCAP tussenzool voor demping en stabiliteit.

In de jaren negentig kreeg de 574 een upgrade in de vorm van nieuwe kleurstellingen en materialen. De versie met een combinatie van suède en nylon mesh werd bijzonder goed ontvangen, waardoor deze stijl de kenmerkende look van het model werd.

In de jaren 2000 maakte de New Balance 574 vervolgens een kleine comeback. De sneaker werd geïntegreerd in de modewereld door vele streetwear merken zoals Stüssy, met wie New Balance samenwerkte, en andere trendsetters.

Vandaag de dag is de New Balance 574 een classic sneaker en wordt door velen beschouwd als een tijdloze stijl klassieker. De schoen wordt nog steeds geproduceerd door New Balance en uitgebracht in nieuwe kleurstellingen en materialen. In dit blog laten we je een kleine selectie van de 574 zien!

@newbalancelifestyle via Instagram

De 574 heeft een bovenwerk van suède en mesh voor ademend vermogen en duurzaamheid. De ENCAP-middenzool biedt demping en stabiliteit, terwijl de rubberen buitenzool zorgt voor grip.

De beste New Balance 574 modellen

Laten we beginnen met de meest populaire New Balance 574 modellen – als je op de knoppen klikt, zie je direct of het betreffende paartje nog beschikbaar is in jouw maat.

574 White/Royal Blue

New Balance 574

Laten we beginnen met een van de meest klassieke kleurstellingen: de White and Royal Blue. Het bovenwerk van dit paartje komt in een mix van suède en mesh. Wat kenmerkend is voor dit silhouet, daarnaast is de sneaker ook voorzien van het ‘N’-logo op de zijkant.

574 Beige/Off White

New Balance 574

Dit is een klassieke unisex sneaker. Het bovenwerk is uitgevoerd in een prachtig beige en kan dus overal mee worden gecombineerd. Het N-logo contrasteert mooi met het lichte bovenwerk.

574 Black/White

New Balance 574

Waarschijnlijk de meest klassieke kleurstelling van de New Balance 574: Zwart & Wit. Ook dit paartje komt met een suède en mesh bovenwerk. De tong is gemaakt van 100% gerecycled polyester. De buitenzool is ook een beetje duurzamer gemaakt en komt met 5% gerecycled rubber.

New Balance 574 Green/White

New Balance 574
New Balance 574

We gaan verder met een unisex sneaker in de kleur Groen/Wit. Net als zijn voorganger in deze lijst komt dit silhouet in een duurzamere versie. Hier zie je hoe je de 574 zou kunnen stylen. Of het nu casual of gekleed is – de sneaker past bij elke stijl.

New Balance 574 Sandstone/Angora/Seasalt

Deze kleurstelling is speciaal voor onze WMNS. De sneaker komt in klassieke, ingetogen tinten en is daardoor super eenvoudig en elegant tegelijk.

NB CT574 Forest Green/Royal

New Balance 574

Dit ontwerp ziet er anders uit dan alle andere silhouetten hiervoor, maar hij maakt nog steeds deel uit van de 574 familie. Dit model heet hier ‘CT574’, waarbij de ‘CT’ staat voor Court. Dit is een speciale Court versie. Wat het echter een 574 maakt, is het bovenwerk van klassiek suède en mesh.

New Balance 574 Legacy Angora/Crimson

New Balance 574

Het is je misschien opgevallen dat deze 574 een iets andere naam heeft – ‘Legacy’. Dat komt omdat deze kick in een iets ‘nobeler’ uiterlijk komt. Het bovenwerk en het ontwerp zijn echter niet zoveel veranderd.

574 Navy/Classic Burgundy

New Balance 574

In tegenstelling tot de andere silhouetten heeft dit ontwerp een leren bovenwerk. De kleurstelling van het silhouet is marine en klassiek bordeauxrood. De perfecte dad sneaker!

574 Bronze/Black

New Balance 574

We eindigen het overzicht van de populairste New Balance 574 met de knaller der knallers. Deze WMNS 574 is verkrijgbaar voor slechts €55. Gebruik de knop hieronder om te zien of hij nog beschikbaar is in jouw maat!

Welke New Balance 574 vond jij het mooist uit deze lijst? Laat het ons weten op Instagram! By the way: Als je nog steeds geen ideeën hebt over hoe je dit silhouet kunt stylen, kijk dan eens op ons styling kanaal. Hier delen we veel inspiratie met je!