Skip to content
Staff Picks

Hoe style ik de New Balance 574

1 juli 2023 08:27
Hoe style ik de New Balance 574

De New Balance 574 is al jaren een echte klassieker bij sneakerliefhebbers. De sneaker heeft een tijdloos design en maakt gebruik van de comfortabele ENCAP-technologie. Het model bij werd eind jaren 80 geïntroduceerd en is al in een hoop colorways en collabs verschenen. Hier vind je enkele inspiratie tips voor het stylen van de sneaker.

New Balance 574

De geschiedenis van de New Balance 574 gaat ver terug. In 1988 werd het model ontworpen door New Balance medewerker Steven Smith, die ook verantwoordelijk was voor het 997 silhouet. De New Balance 574 was een van de eerste sneakers die mesh en suède combineerde op het bovenwerk, wat resulteerde in een ademende sneaker.

Het oorspronkelijke ontwerp en de functionaliteit van de 574 waren op het begin erg geliefd in de hardloopwereld. Pas in de jaren 90 werd het model steeds populairder als lifestyle-sneaker. De populariteit bleef groeien in de jaren 2000, waarbij er steeds meer kleurvarianten en materialen werden geïntroduceerd. De schappen werden gevuld met 574’s in opvallende uitvoeringen, zoals camouflagepatronen, sterrenprints, warme wollen voeringen en opvallende kleuren.

New Balance
New Balance

De New Balance 574 is uitgebracht in verschillende colorways en stijlen, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn om deze sneaker te stylen. De veelzijdigheid van de 574 maakt het een ideale keuze. Hieronder tonen we je hoe wij hem zouden stylen.

Loose fit jeans

Levis 501

levi's
Freshcotton
levi's

Voor de basis van deze outfit kiezen we de iconische Levis 501 jeans. Deze tijdloze broek is gemaakt van 100% katoen en heeft een slim tapered fit, waardoor hij zowel comfortabel als stijlvol is. De Levis 501 staat bekend om zijn klassieke uitstraling en duurzame kwaliteit, waardoor hij perfect past bij verschillende looks en gelegenheden.

Butter Goods Santosuosso

butter goods
BSTN
butter goods

Als je de voorkeur geeft aan een iets donkerdere kleur, dan is deze jeans van Butter Goods de keuze voor jou. Het merk Butter Goods staat bekend om zijn vakmanschap en hoogwaardige materialen, waardoor je kunt rekenen op een jeans van goede kwaliteit.

Carhartt WIP

Asphaltgold

Voor een extra touche kun je kiezen voor deze jeans van Carhartt WIP. Deze broek is niet alleen stijlvol, maar ook functioneel. Met zijn diverse zakken kun je al je essentials gemakkelijk meenemen, terwijl de dubbele kniepatches zorgen voor een stoere uitstraling.

T-shirts en tops

adicolor

adidas
SNIPES
adidas

Combineer de jeans met deze crop top van adidas. Met deze combinatie van de jeans en de crop top creëer je een trendy en casual outfit die geschikt is voor verschillende gelegenheden. Het iconische adidas-logo op de voorkant voegt een vleugje authenticiteit toe aan je look.

PUMA YONA T-shirt

puma
PUMA
puma

Als je de voorkeur geeft aan een oversized fit, dan is dit PUMA T-shirt een uitstekende keuze. Het shirt heeft een opvallende gele kleur die zeker de aandacht zal trekken. Met zijn levendige uitstraling is dit shirt ideaal voor de zomer en brengt het een frisse en vrolijke sfeer met zich mee.

Nike SB

Nike
Nike
Nike

Als je liever wat minder opvallend wilt zijn, dan is dit witte T-shirt van Nike de perfecte keuze. Het shirt straalt een tijdloze eenvoud uit en past moeiteloos bij elke outfit. Met zijn klassieke witte kleur en minimalistische design is dit T-shirt een veelzijdig kledingstuk dat nooit uit de mode raakt.

Jackets

Patagonia Reversible Shelled Microdini Jacket

Patagonia
Freshcotton
Patagonia

Maak je outfit compleet met een perfecte finishing touch in de vorm van een jack, zoals deze van Patagonia. De jas biedt twee draagopties, met een donkerblauwe kant en een rode kant, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je look aan te passen aan je stemming en de gelegenheid.

Nike Life Harrington Cord

Nike Life Harrington Cord
Asphaltgold
Nike Life Harrington Cord

Voor warmere dagen is deze jas van Nike de ideale keuze. Het is een lichtgewicht en ademend kledingstuk dat je comfortabel houdt zonder te zweten.

John Elliott Varsity jacket

John Elliott Varsity jacket
BSTN
John Elliott Varsity jacket

Als de temperaturen dalen en koudere dagen aanbreken, is dit varsity jacket van John Elliott een uitstekende keuze om je warm en stijlvol te houden. Om je outfit helemaal compleet te maken, kun je dit varsity jacket combineren met het witte shirt van Nike.

Accessoires


Om je look helemaal af te maken, mag een trendy en functionele tas niet ontbreken. Kies voor de Carhartt tas of de 2Way bag voor een stijlvolle en praktische toevoeging aan je outfit.

Carhartt
43einhalb
Everyday Use 2Way
43einhalb


Dit waren een aantal manieren om de New Balance 574 op zijn best te stylen. Bekijk onze release kalender om de verschillende beschikbare colorways van deze sneaker te ontdekken. Vergeet niet regelmatig onze nieuwspagina te bekijken voor meer artikelen zoals deze, zodat je altijd op de hoogte blijft.