adidas Sneakers

5.286 resultaten — pagina 1 van 45

Reset filters
5.286 resultaten · pagina 1 van 45

Hoe is adidas eigenlijk ontstaan?

De twee Dassler broers, Adolf en Rudolf, staan aan het begin van de historie van dit gigantische merk. In 1920 creëerde ze hun eerste training schoen in Herzogenaurach in Duitsland. Al snel stonden ze bekend als een merk dat ideaal was voor atleten. De atleet Jesse Owens won vier gouden medailles op de Olympische Spelen in Berlijn met Dassler schoenen aan.

The split-up

Opgegeven moment scheidden de twee broers hun wegen. In 1948 heeft Rudolf het legendarische merk Puma opgestart terwijl Adolph het merk adidas ter wereld had gebracht. De naam van het merk is een combinatie van zijn bijnaam, Adi, en de eerste drie letters van zijn achternaam. Een jaar later voegde ze de drie bekende strepen aan het handelsmerk toe die tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt worden. Het bekende trefoil logo van adidas werd in 1972 geïntroduceerd.

Helaas stierf Adolph in hetzelfde jaar en gaf daarmee de leiding aan zijn vrouw Käthe. Hetzelfde jaar werd Dassler als eerste niet-Amerikaan toegevoegd aan de American Sporting Good Industrie Hall of Fame. Käthe stierf in 1984 en gaf op dat moment de leiding aan de oudste zoon, Horst. Helaas was dit van korte duur want drie jaar later stierf hij ook. Om ervoor te zorgen dat het bedrijf een Dassler bedrijf bleef en hoge kwaliteit kon leveren hielden ze zich aan de vaste richtlijnen van het bedrijf.

Een factor dat adidas hielp om zo'n groot bedrijf te worden was sponsoring van grote atleten. Bijvoorbeeld Muhammad Ali, David Beckham maar ook het Nationale voetbalelftal van Duitsland. Tot op de dag van vandaag is dit natuurlijk nog steeds een belangrijke factor.

Jongeren zijn ook altijd belangrijk geweest voor het succes van het bedrijf. In de jaren tachtig zag je in Groot-Brittannië terrassen vol met supporters die voetbal shirtjes aan hadden, die natuurlijk gesponsord werden door adidas. In dezelfde periode maakte rap legende Run-DMC een nummer genaamd 'My adidas' omdat zij zo gek op het merk waren. Het liefst liepen zij de hele dag op adidas Superstars, dit paartje is dan ook een van de best verkochte schoenen ooit. Door deze en vele andere artiesten werden zowel kleren als sneakers van adidas ontzettend populair. Het favoriete paartje van de meeste artiesten waren de Superstars. Dit paartje was een van de best verkochte schoenen geworden en werd herkent door iedereen.

Sub-brands

Rob Strasser en Peter Moore van Sports Incorporated ontwikkelde het Equipement concept voor adidas, die in 1991 schoenen en een kleding lijn uitgebracht. Samen met de schoenen en kleding ontstond er een nieuw logo. Dit logo evalueerde tot het adidas Performance logo dat nog steeds op heel veel adidas producten terug te vinden is. Naast adidas Performance zijn er nog meer sub-brands opgezet waaronder adidas Originals en adidas Lifestyle.

adidas blijft zich maar ontwikkelen en dit hebben ze te danken aan het feit dat dat ze ontzettend slimme marketing strategieën toepassen, het vooruit denken en ze zijn er goed van bewust dat ze een groot erfgoed hebben. Het sponsoren van grote evenementen en en creëren van producten die veel verder gaan dan gewoon een simpele schoen zijn de redenen dat zij nog steeds zo'n groot en gewild merk zijn. En dat maar goed ook want daarom mogen wij genieten van nog meer mooie paartjes zoals de adidas NMD en de adidas Ultra Boost.