Interview: Andor van 24/7 Store over buiten skatepark Nijmegen

skate deck

Wij van Sneakerjagers spraken onlangs met Andor van 24/7 Store. Hij heeft samen met Simone Bauhuis van de Rollende Mina’s en Flip Hovens van Waalhalla een initiatief gestart om een groot buiten skatepark aan te leggen in Nijmegen. Ze zitten nog aan het begin van het proces.

Wie ben je en wat doe je?
“Ik ben Andor van den Boom en ik ben de eigenaar van 24/7 Store uit Nijmegen.”

Image by Sneakerjagers

Wat voor winkel is 24/7 Store?
“24/7 is een speciaalzaak op het gebied van skateboards, sneakers en kleding.”

Image by Sneakerinside

Hoe ben je in skateboarding terecht gekomen?
“Toen ik 13 jaar was kwam er een Amerikaanse skateboarder bij mij in de buurt wonen. Ik vond het zo tof om te zien wat hij kon met zijn skateboard, dat ik dat ook wilde leren. Tot op de dag van vandaag ben ik besmet met het skateboard-virus en sta ik nog regelmatig op mijn plank.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een outdoor skatepark te willen creëren in Nijmegen?
“De populariteit van skateboarden is de laatste jaren enorm gegroeid. Er zijn wel een aantal skateparkjes in Nijmegen, maar die voldoen niet aan de huidige wensen en eisen. Er zijn wel wat initiatieven geweest om een nieuw skatepark voor elkaar te krijgen, maar er is nog niemand opgestaan om de kar te trekken en dit serieus op te pakken. Wij willen met onze projectgroep als gesprekspartner fungeren tussen de Gemeente en de toekomstige gebruikers.”

skatepark nijmegen

Met welke bedrijven werken jullie samen voor het outdoor skatepark?
“Momenteel hebben we nog geen concrete samenwerking. Er zijn 2 partijen in Nederland die zeer kwalitatief hoogwaardige skateparken maken, namelijk Skateon en Nine Yards. Met hen willen we graag om de tafel.”

Waarom zou er een outdoor skatepark geopend moeten worden in Nijmegen?
“De huidige skateparken in Nijmegen hebben te maken met achterstallig onderhoud. Ze zijn qua inrichting ook niet toereikend om de diverse behoeftes aan obstakels te voorzien. Ze zijn bovendien simpelweg te klein om ruimte te bieden aan de huidige grote groep skateboarders.”

Wat is jullie doel met dit plan?
“Ons doel is dat er op een centrale en goed bereikbare plek in Nijmegen een betonnen outdoor skatepark wordt gerealiseerd, maar waar alle niveaus en skate disciplines op een veilige en uitdagende wijze hun sport kunnen beoefenen. Wij vragen het College van B&W en de Gemeenteraad om te onderzoeken of er voldoende financiële middelen vrij gemaakt kunnen worden om dit skatepark in Nijmegen te realiseren. Graag zouden wij zien dat ons voorstel op de politieke agenda komt.”

skatepark nijmegen

Wat is de functie van een skatepark naast skateboarden?
“Een skatepark heeft veel functies. Ze brengen namelijk mensen van allerlei achtergronden samen, trekt toeschouwers, brengt kinderen en jongeren naar buiten, is een plek om een community te creëren, een plek om zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen op te bouwen en talenten te ontwikkelen. Het brengt mensen van verschillende leeftijden en uit verschillende culturen samen met een positief gemeenschappelijk doel. Het is een bevordering van de buitensport en geeft een actief imago aan de stad.
Skateparken zoals Zeeburgereiland in Amsterdam hebben bewezen dat een goed skatepark mensen van heinde en verre trekt en bijdraagt aan een positief imago voor de stad.”

Hoe zien jullie het outdoor skatepark voor ogen?
“Een betonnen ‘Street Plaza’ van minstens 2000 vierkante meter met een tal van verschillende obstakels.”

skatepark nijmegen
Images by Andor

Naast het delen op Instagram, wat zouden meer stappen kunnen zijn voor de doelgroep om te helpen met het realiseren van dit plan?
“We zijn inderdaad een social media actie begonnen waarin we hebben gevraagd de Gemeente Nijmegen te taggen. Verder hebben we ons plan naar de Gemeenteraad gestuurd en naar het College van B&W. Het goede nieuws is dat we inmiddels zijn uitgenodigd voor een gesprek!”

Wil jij meehelpen met het realiseren van dit initiatief? Deel dan dit bericht hieronder op Instagram en tag @gemeentenijmegen en #outdoorskateparknijmegen.

Wil jij geen sneaker updates meer missen? Volg ons dan op Instagram en download onze Sneakerjagers app!

Previous ArticleNext Article