Sneakerjagers x Voices of Fashion tentoonstelling

Beluister hier

Van 5 juni 2021 tot 15 augustus 2021 is de Voices of Fashion tentoonstelling te zien in het Centraal Museum in Utrecht. Voices of Fashion neemt je mee in een weinig verteld modeverhaal. De urgente expositie laat ontwerpen zien van grote namen in de modewereld. Denk bijvoorbeeld aan: Virgil Abloh van Louis Vuitton, Moncler, Valentino, Lemlem en Daily Paper. Daarnaast neemt ook Sneakerjagers deel aan dit bijzondere project. Bekijk welke personen wij hebben geportretteerd in de Sneakerjagers x Voices of Fashion tentoonstelling.

Sneakerjagers x Voices of Fashion

Voices of Fashion

Een nieuwe tentoonstelling in het Centraal Museum: Voices of Fashion heeft als focus mode. In de tentoonstelling wordt er ten eerste gefocust op Black Couture, op schoonheid en verschillende stijlen. De show is de eerste, die ooit georganiseerd is door een kunstmuseum in Nederland.

Wat bijzonder is, is dat de tentoonstelling de witte blik bevraagt als het standaard uitkijkpunt om mode te presenteren. Bovendien ligt aan de basis van de tentoonstelling jarenlang onderzoek door zwarte, bruine en witte mensen die aantonen dat de modewereld, en onze relatie ermee, nog steeds gevormd worden door de nasleep van het Europese kolonialisme. Kortom, Voices of Fashion neemt je mee in een verhaal over mode, met een tentoonstellingsontwerp van Afaina de Jong van AFARAI.

Sneakerjagers x Voices of Fashion

“Black people are the Curators of Cool, you often hear. But that is by no means always acknowledged or recognized. That has everything to do with power and history.”

The Lack of Black

Sneakerjagers x Voices of Fashion

Sneakerjagers is één van de vele deelnemende artiesten van de tentoonstelling. Als bijdrage hebben we verschillende personen geportretteerd die een passie voor sneakers hebben. Al deze portretten van deze interessante personen, kun je bekijken tijdens de Sneakerjagers x Voices of Fashion tentoonstelling. Bekijk hieronder welke personen we geportretteerd hebben.

Valerio Zeno

Valerio Zeno ken je misschien wel van zijn werk als tv-presentator of DJ. Maar hij is ook een enorme sneakerliefhebber. Zo heeft hij bijvoorbeeld ook de Sneakerjagers ‘On Air’ podcast gepresenteerd.

Maartje van den Hurk

Maartje van den Hurk is een consumer, lifestyle en culture researcher. Ze onderzoekt alles op het gebied van streetwear en presenteert daarnaast de Queens & Sneakers podcast. Deze is sinds kort te zien op het YouTube kanaal van Sneakerjagers.

DJ Turne

DJ Turne is een gevestigde naam in de Nederlandse clubscene. Zo stond hij in Paradiso, EKKO, Hells Kitchen, Lowlands. Zo verzorgt hij ook wekelijks een Weekend Mix bij Sublime FM. Hij start binnenkort met een nieuw muzikaal programma bij Sneakerjagers. Naast muziek, is sneakers één van zijn grootste passies.

E-Life

Elvis de Oliveira, beter bekend als E-Life, is een Nederlandse rapper uit Rotterdam. Hij houdt zich bezig met Engelstalige rap. Verder is E-Life een sneakerliefhebber van het eerste uur.

Rocky Hehakaija

Roxanne Hehakaija, beter bekend als Rocky, ken je waarschijnlijk als straatvoetballer. Ze was het eerste vrouwelijke lid van het beste straatvoetbalteam de Street Legends. Ook is ze de oprichter van het ontwikkelingsprogramma Favela Street. Daarnaast houdt ze van streetwear en is onder andere groot fan van Patta.

Miles O’meally

Miles O’meally is de oprichter van het merk Areté. Daarnaast is hij een Footwear Designer en Engineer. Streetwear, sneakers en fashion hebben zijn volle interesse.

Edson Sabajo

Edson Sabajo, is de mede-oprichter van Patta. Het Amsterdamse merk is sinds 2004 uitgegroeid tot een internationaal begrip. Dat Edson een grote passie voor streetwear en sneakers heeft, valt niet te betwisten.

De visualisaties van deze verhalen zijn tot stand gekomen in samenwerking met Maurice van der Meijs (Fotografie), Elroy Klee (Grafisch Vormgeving) en Cle Gyimah (Video Art). Daarnaast willen we ook Nike, adidas en Puma bedanken voor hun medewerking aan dit project.

Vanaf zaterdag 5 juni 2021 om 11:00 uur kun je de Sneakerjagers x Voices of Fashion tentoonstelling bekijken in het Centraal Museum in Utrecht. Tenslotte kun je tickets online kopen en een tijdslot selecteren via de website van het Centraal Museum. Wij zijn erg benieuwd wat jullie van de tentoonstelling vinden! Let us know! En tag ons in jullie foto’s.

Tot slot: wil je op de hoogte blijven van het laatste sneakernieuws? Houd dan onze blog in de gaten, download ook nog de Sneakerjagers App op je telefoon.

Previous ArticleNext Article