Er is een adidas x ISS partnership onderweg om sneakers de ruimte in te schieten

adidas heeft een partnership met International Space Station (ISS) aangekondigd. adidas x ISS willen de productinnovatie en prestaties onderzoeken buiten de aantrekkingskracht van de aarde.

Door deze samenwerking wordt adidas het eerste merk dat zijn schoenen test in de ruimte. De basis werd gelegd doordat zij eerder dit jaar al voetballen de ruimte in lanceerde. De samenwerking zal van start gaan met pallets van sneakers die naar ISS worden gelanceerd in de ruimte. Astronauten aan boord van het station zullen proberen te ontdekken of het produceren van BOOST midsoles mogelijk is in een omgeving zonder zwaartekracht. Verschillende wetenschappers van adidas geloven dat deze ontwikkeling zowel de prestaties van sneakers als het comfort kan verbeteren.

De vice president van ISS,Christine Kretz, zei: “De unieke omstandigheden in de ruimte bieden de ideale omgeving om het onbekende te ontdekken. Microzwaartekracht is bijvoorbeeld de enige toestand waarin we bepaalde experimenten kunnen waarnemen. Bijvoorbeeld het gedrag van een draaiende voetbal zonder de luchtstroom en externe steunen die de bal op zijn plaats houdt te onderbreken. Door controle te hebben over bepaalde variabelen kunnen we testen uitvoeren en inzichten verzamelen die niet mogelijk zijn op de aarde.”

Ook is adidas van plan om van astronauten te leren op het gebied van prestaties. Het merk hoopt zijn bevindingen toe te passen op zijn circulaire LOOP productieproces. Zo pwillen zij hoge kwaliteit schoenen creëren voor ons, de mensen op aarde.

De samenwerking tussen adidas x ISS gaat in het begin van 2020 van start. Houd Sneakerjagers in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Check ook dagelijks onze Releasekalender, zodat jij up-to-date blijft van aankomende sneakers releases.


adidas x ISS

Previous ArticleNext Article