Sneakerjagers recap, Starter Black Label X Mercer launch event

Starter Black Label X Mercer

26 september was het zover, de launch van de Starter Black Label X Mercer collectie. De collectie werd geïntroduceerd tijdens een event in Amsterdam en wij van Sneakerjagers waren erbij!

Mercer heeft de afgelopen tijd flink aan de weg getimmerd met verschillende collabs en collecties. Eerder zagen we al een samenwerking met NASA. Deze collectie werd zeer goed ontvangen en ging de hele wereld over. Ook in Nederland is het merk steeds groter aan het worden en is het te vinden bij grote retailers zoals de Bijenkorf.

Starter Black Label X Mercer

De samenwerking begint met een paar sneakers. Het gekozen model is de W3RD, een van de populairste modellen van Mercer. De sneakers ademenen de echte Starter style, dit komt voornamelijk door de materialen die gebruikt zijn op de upper. Er is gekozen voor een licht glimmende nylon stof, die herkenbaar is voor de varsity jackets van Starter. Op de zijkant van de sneaker is een AMS logo te vinden die gemaakt is van badstof. Ook dit is weer typisch voor de letter die je regelmatig tegenkomt op deze varsity jackets. Natuurlijk betekend dit dat een varsity jacket niet mocht missen bij deze samenwerking! Deze jas is dan ook gemaakt van satijn en de letters op de jas zijn ook van dezelfde badstof gemaakt als de sneakers. Een perfecte match dus!

Launch event

Dat Mercer erg populair is, is geen twijfel over mogelijk. Ook bevestigde het afgelopen event de populariteit van Mercer, het was er namelijk erg druk, gezellig druk! Onder het genot van een biertje of een van de vele andere aanwezige drankjes kon je zowel de sneakers als de jas kopen. Was je drankje op en had je je nieuwe jas aan, dan kon je lekker basketballen bij een arcade-machine. Was je hier toch niet zo goed in dan kon je door naar de Playstation. Natuurlijk niet de nieuwste maar de old-school Playstation 1 met NBA 98. Check hier onder onze recap, die we de echte jaren 90 VHS stijl hebben gegeven.


Ben jij nou benieuwd geworden naar de collectie van Starter Blacklabel X Mercer? Check dan de Mercer site, want er zijn nog een aantal maten beschikbaar! Deze vindt je hier!


Previous ArticleNext Article