Er is opnieuw een collab tussen Cactus Plant Flea Market en Nike in beweging

Cactus Plant Flea Market is opnieuw de samenwerking aangegaan met Nike. Eerder bracht Cactus Plant Flea Market een opzichtige versie uit van de VaporMax 2019. Ook brachten zij in augustus een Blazer uit. Wat bijzonder was aan deze Blazer is dat je deze zelf kon customizen via ‘Nike By You’. Gelukkig zijn de twee nog niet klaar met de samenwerking, want de eerste geruchten van een volgende samenwerking zijn alweer naar buiten gekomen. Het lijkt erop dat er binnenkort een CPFM x Nike Air Force 1 ‘Low’ zal uitkomen.

Wat is Cactus Plant Flea Market?

Het merk Cactus Plant Flea Market is een redelijk vaag merk. Het label vermijd de pers en over de website valt nu ook niet veel over te zeggen. Er is ook weinig bekend over CPFM. Het merk werd ongeveer in 2015 opgericht door Cynthia Lu, zij was jarenlang de assistent van Pharrell Williams. De kleding van CPFM werd voor het eerst gezien op Pharrell Williams en velen dachten dat het zijn merk was, totdat hij zijn assistente “Cactus” een shoutout gaf tijdens een acceptatie speech voor de CFDA Fashion Icon Award. Toen begon iedereen pas door te krijgen dat het niet Pharrell Williams was die het meesterbrein was achter CPFM, maar zijn assistente. Door het enorme bereik van Pharrell Williams en de nauwe band met zijn assistente nam de belangstelling voor het merk onmiddellijk toe. Lange tijd waren er jaren lang geen retailers die de collecties wilde verkopen, totdat ze erachter kwamen wie erachter zat. Tegenwoordig is het mogelijk om de collecties bij grote retailers te shoppen.

Ook heeft het merk ondertussen grote samenwerkingen achter de rug, bijvoorbeeld met Human Made en het motorcross merk ‘Alpine Star’. Daarnaast heeft CPFM ook de merchandise mogen ontwerpen voor A$AP MOB, Kanye West en Kid Cudi. Door de release van de VaporMax 2019 zijn fans van streetwear over de hele wereld zich opeens bewust geworden van wat Cactus Plant Flea Market is en staat het label op het punt om te exploderen.

Cactus Plant Flea Market x Nike Air Force 1 Low | Details

De Air Force 1 die is aangekleed door Cactus Plant Flea Market beschikt over een traditionele witte basis met gigantische letters in de Air More Uptempo stijl op de zijkanten van de sneaker. Op de rechtersneaker staat ‘AIR’, terwijl de linkersneaker ‘FLEA’ toont. Dit is een van de weinige keren dat we het lettertype opnieuw zien verschijnen. Voorgangers die dit lettertype gebruikte waren Supreme en Odell Beckham Jr.

De CPFM x Nike Air Force 1 Low werd onthuld door VLONE oprichter ASAP Bari (@younglord). Wij verwachten dat de sneaker dit najaar zal uitkomen. Bekijk hieronder de eerste foto van de sneaker. Houd onze Releasekalender in de gaten voor meer informatie.


CPFM x Nike
Image by @younglord

Previous ArticleNext Article