Er is opnieuw een collab tussen Cactus Plant Flea Market en Nike in beweging 77

Cactus Plant Flea Market is opnieuw de samenwerking aangegaan met Nike. Eerder bracht Cactus Plant Flea Market een opzichtige versie uit van de VaporMax 2019. Ook brachten zij in augustus een Blazer uit. Wat bijzonder was aan deze Blazer is dat je deze zelf kon customizen via ‘Nike By You’. Gelukkig zijn de twee nog niet klaar met de samenwerking, want de eerste geruchten van een volgende samenwerking zijn alweer naar buiten gekomen. Het lijkt erop dat er binnenkort een CPFM x Nike Air Force 1 ‘Low’ zal uitkomen.

Wat is Cactus Plant Flea Market?

Het merk Cactus Plant Flea Market is een redelijk vaag merk. Het label vermijd de pers en over de website valt nu ook niet veel over te zeggen. Er is ook weinig bekend over CPFM. Het merk werd ongeveer in 2015 opgericht door Cynthia Lu, zij was jarenlang de assistent van Pharrell Williams. De kleding van CPFM werd voor het eerst gezien op Pharrell Williams en velen dachten dat het zijn merk was, totdat hij zijn assistente “Cactus” een shoutout gaf tijdens een acceptatie speech voor de CFDA Fashion Icon Award. Toen begon iedereen pas door te krijgen dat het niet Pharrell Williams was die het meesterbrein was achter CPFM, maar zijn assistente. Door het enorme bereik van Pharrell Williams en de nauwe band met zijn assistente nam de belangstelling voor het merk onmiddellijk toe. Lange tijd waren er jaren lang geen retailers die de collecties wilde verkopen, totdat ze erachter kwamen wie erachter zat. Tegenwoordig is het mogelijk om de collecties bij grote retailers te shoppen.

Ook heeft het merk ondertussen grote samenwerkingen achter de rug, bijvoorbeeld met Human Made en het motorcross merk ‘Alpine Star’. Daarnaast heeft CPFM ook de merchandise mogen ontwerpen voor A$AP MOB, Kanye West en Kid Cudi. Door de release van de VaporMax 2019 zijn fans van streetwear over de hele wereld zich opeens bewust geworden van wat Cactus Plant Flea Market is en staat het label op het punt om te exploderen.

Cactus Plant Flea Market x Nike Air Force 1 Low | Details

De Air Force 1 die is aangekleed door Cactus Plant Flea Market beschikt over een traditionele witte basis met gigantische letters in de Air More Uptempo stijl op de zijkanten van de sneaker. Op de rechtersneaker staat ‘AIR’, terwijl de linkersneaker ‘FLEA’ toont. Dit is een van de weinige keren dat we het lettertype opnieuw zien verschijnen. Voorgangers die dit lettertype gebruikte waren Supreme en Odell Beckham Jr.

De CPFM x Nike Air Force 1 Low werd onthuld door VLONE oprichter ASAP Bari (@younglord). Wij verwachten dat de sneaker dit najaar zal uitkomen. Bekijk hieronder de eerste foto van de sneaker. Houd onze Releasekalender in de gaten voor meer informatie.


CPFM x Nike
Image by @younglord

Previous ArticleNext Article

Dit Air Max model van Nike heeft een gecamoufleerde makeover gekregen 10

Nike bereid zich goed voor op de herfst met deze aankomende colorway op de Air Max 90. Als er iets is waar vele Air Max fans van houden, is een totaal onverwachte makeover op een iconisch model. Er zijn foto’s naar buiten gekomen van een nieuwe Nike Air Max 90, genaamd ‘Camo’. Deze aparte, opvallende sneaker ziet eruit als een fysieke samenvoeging van een worsteling tussen een paard en een krokodil.

De legendarische Air Sole Unit van Nike zag in 1978 voor het eerst daglicht in Nike schoenen. Negen jaar later verscheen de eerste Air Max, de Air Max 1. De schoen beschikte over een zichtbare luchtkamer in de hak waardoor fans niet alleen de Air Sole Unit konden voelen, maar ook konden zien. Drie jaar na deze release kwam Nike met de Air Max 90. Hier was de zichtbare luchtkamer nog beter te zien, omdat de Air Unit nog groter was dan die van zijn voorganger.

Nike Air Max 90 ‘Camo’ | CU0675-300

Het Air Max 90 model beschikt over een enorm opvallend bovenwerk, die perfect past bij het weer dat onderweg is. Het bovenwerk begint met een ponyhaar met een camouflageprint en dit loopt vervolgens over in een groen/bruine krokodillenprint. Dit loopt vanaf de zijkanten door tot aan het mudguards en de hiel. Details als de eyestays, het plastic gedeelte van de midfoot en de heeltab beschikken zijn gemaakt van doorschijnend materiaal. De binnenkant is gemaakt van een rode kleur, net zoals de outsole onder de gedeeltelijke transparante olijfkleurige midsole. Deze rode details geven de sneaker een sportieve flair die het uiterlijk compleet maken.

Deze gewaagde Air Max 90’s zijn alleen voor de die hard Air Max fans bedoeld en zullen later dit najaar uitkomen via nike.com. Bekijk hieronder afbeeldingen van de sneaker en vergeet niet om dagelijks Sneakerjagers te checken voor het laatste sneaker nieuws.


Nike Air Max 90 'Camo'

vrijdag 1 november 2019

Naar alle aanbieders
Camo
Camo
Camo
Images by Nike

Een langer zomergevoel met deze unieke Air Force 1 ‘Iridescent’ 18

Een onmisbaar model voor iedere kledingkast is natuurlijk de Nike Air Force 1 Low. Een sneaker model met al veel verschillende designs maar geen zoals deze colorway. De Nike Air Force 1 ‘Iridescent’ heeft een regenboog overlay.

De Nike Air Force 1 ‘Iridescent’ is een nieuwe versie van de klassieke Nike Air Force 1. Het bovenwerk is van leer en heeft verschillende regenboog overlays. De tong, hiel en een deel van het bovenwerk hebben deze opvallende overlay gekregen. Het regenboogeffect samen met de witte basis van de schoen zorgen voor een zomerse look. Perfect om de zomer nog wat langer door te zetten in de aankomende koude dagen. De rest van de schoen heeft dezelfde details en kenmerken zoals we gewend zijn van Nike. De OG Nike Air demping in de schoen zorgt voor een comfortabel gevoel. Deze gemakkelijk te combineren schoen word weer opnieuw gereleased bij Sneakerbaas.

Shop deze sneaker nu bij Sneakerbaas voor €109,95! Wees snel voordat ze uitverkocht zijn. Houd de sneaker release kalender in de gaten voor meer nieuwe releases! Check hieronder mooie foto’s van de sneaker.


Nike Air Force 1 Low 'Iridescent Silver'

Nu voor €110,-

Bekijken bij Sneakerbaas
Nike Air Force 1 'Iridescent'
Nike Air Force 1 'Iridescent'
Nike Air Force 1 'Iridescent'
Images by Sneakerjagers

Een geremixte Air Jordan 5 genaamd ‘Alternate Grape’ 17

Er waren in het begin van dit jaar al wat geruchten over een nieuw variant van de Air Jordan 5 ‘Grape’ colorway. Er is nu eindelijk een nieuwe foto verschenen van de Air Jordan 5 ‘Alternate Grape’ .

De kleur van de schoen wordt ‘Alternate Grape’ genoemd. De originele Air Jordan 5 in de kleur ‘Grape’ is een iconische colorway van Jordan Brand. De schoen roept het gevoel van nostalgie op. Dit was de eerste samenwerking van Air Jordan met iemand die niet een atleet was, namelijk Will Smith. De schoen was te zien in The Fresh Prince of Bel-Air en dat maakt de schoen een tijdloze trendsetter.

Air Jordan 5 ‘Alternate Grape’ | 136027-500

In deze colorway is de basis van de schoen van paars suède. De schoen bevat zwarte accenten. Zo zijn de veters, eyelets, mesh zijpanelen en de midsole zwart. De lace-lock is groenblauw net zoals de haaienvinnen op de midsole. De tong van de schoen is zilver met een paars Jumpman logo. De outsole is zwart en ook deels doorschijnend. Deze schoen ziet er dus net iets anders uit dan de eerder gelekte foto’s van de Air Jordan 5 ‘Alternate Grape’.

De schoen wordt verwacht in april 2020 en zal dan te koop zijn bij Nike en geselecteerde retailers. Er zal een prijskaartje van ongeveer €180,- aan hangen. Houd goed onze Releasekalender in de gaten voor meer updates en scroll naar beneden voor de foto van de schoen!


Air Jordan 5 'Alternate Grape'
Image by @zsneakerheadz