adidas ZX9000 ’30 Years of Torsion Release Reminder

Het ZX model van adidas staat klaar om het volgende grote model te worden. Echter nemen ze nu een stap terug van het nieuwe en glanzende, om het 30 jarige bestaan te vieren van Torsion. Door de trend van tijdige heropleving en retro styling uit te breiden, heeft adidas de ZX5000, ZX6000, ZX7000 en ZX9000 teruggebracht in kleuren met hetzelfde levendige spectrum. Op 31 augustus komt er één van de vier modellen uit van de pack, namelijk de adidas ZX9000.

In 1989 kwam adidas met iets compleet nieuws, namelijk de Torsion technologie. Op deze manier kon adidas gemakkelijker sneakers maken voor verschillende behoeftes van hardlopers. Elk ZX model had een eigen doel. Zo zorgde de adidas ZX7000 bijvoorbeeld voor begeleiding en de ZX5000 voor demping. De ZX6000 en ZX9000 zorgde beiden voor ondersteuning. Al deze doelen zijn allemaal op hardlopen gericht, omdat de sneakers hier oorspronlijk ook voor bedoeld zijn.

Uiteraard zien wij de Torsion technologie terugkomen op de vier sneakers. Op de inlegzool staat ’30 Years of Torsion’. Ook is deze tekst terug te vinden op het binnenste gedeelte van het label op de tong. Als finishing touch is elke sneaker voorzien van een fel gele lacelock.

adidas ZX9000 ’30 Years of Torsion’ | FU8403

Gelukkig ziet de adidas ZX9000 er nog net zo goed uit als 30 jaar geleden, toen het model debuteerde. Dit komt voornamelijk door de kleuren die de sneaker heeft gekregen. Het model beschikt namelijk over een mintgroene/rich seafoam green colorway met levendige rode details. Opzettelijk vergeelde accenten op zowel de heelclip als de midsole verwijzen naar het erfgoed van de schoen. De voorvoet en de hiel van de midsole worden verbonden door een gele Torsion bar. Dit zorgt voor een flexibel ondersteuningssysteem.

Deze liefdevolle, nagebouwde adidas Originals klassieker is op 31 augustus 2019 verkrijgbaar via onder andere Asphaltgold voor €119,-. Benieuwd naar hoe de sneaker eruit komt te zien? Scroll dan naar beneden voor gedetailleerde foto’s. Vergeet ook niet om onze Releasekalender te checken om een volledige Storelist Overview te hebben van deze toffe sneaker.


adidas ZX9000 '30 Years of Torsion'

FU8403 · Prijs vanaf €167,-

Naar alle aanbieders
ZX9000
ZX9000
Images by 43Einhalb

Previous ArticleNext Article