adidas ZX9000 ’30 Years of Torsion Release Reminder 215

Het ZX model van adidas staat klaar om het volgende grote model te worden. Echter nemen ze nu een stap terug van het nieuwe en glanzende, om het 30 jarige bestaan te vieren van Torsion. Door de trend van tijdige heropleving en retro styling uit te breiden, heeft adidas de ZX5000, ZX6000, ZX7000 en ZX9000 teruggebracht in kleuren met hetzelfde levendige spectrum. Op 31 augustus komt er één van de vier modellen uit van de pack, namelijk de adidas ZX9000.

In 1989 kwam adidas met iets compleet nieuws, namelijk de Torsion technologie. Op deze manier kon adidas gemakkelijker sneakers maken voor verschillende behoeftes van hardlopers. Elk ZX model had een eigen doel. Zo zorgde de adidas ZX7000 bijvoorbeeld voor begeleiding en de ZX5000 voor demping. De ZX6000 en ZX9000 zorgde beiden voor ondersteuning. Al deze doelen zijn allemaal op hardlopen gericht, omdat de sneakers hier oorspronlijk ook voor bedoeld zijn.

Uiteraard zien wij de Torsion technologie terugkomen op de vier sneakers. Op de inlegzool staat ’30 Years of Torsion’. Ook is deze tekst terug te vinden op het binnenste gedeelte van het label op de tong. Als finishing touch is elke sneaker voorzien van een fel gele lacelock.

adidas ZX9000 ’30 Years of Torsion’ | FU8403

Gelukkig ziet de adidas ZX9000 er nog net zo goed uit als 30 jaar geleden, toen het model debuteerde. Dit komt voornamelijk door de kleuren die de sneaker heeft gekregen. Het model beschikt namelijk over een mintgroene/rich seafoam green colorway met levendige rode details. Opzettelijk vergeelde accenten op zowel de heelclip als de midsole verwijzen naar het erfgoed van de schoen. De voorvoet en de hiel van de midsole worden verbonden door een gele Torsion bar. Dit zorgt voor een flexibel ondersteuningssysteem.

Deze liefdevolle, nagebouwde adidas Originals klassieker is op 31 augustus 2019 verkrijgbaar via onder andere Asphaltgold voor €119,-. Benieuwd naar hoe de sneaker eruit komt te zien? Scroll dan naar beneden voor gedetailleerde foto’s. Vergeet ook niet om onze Releasekalender te checken om een volledige Storelist Overview te hebben van deze toffe sneaker.


adidas ZX9000 '30 Years of Torsion'

Prijs vanaf €0,-

Naar alle aanbieders
ZX9000
ZX9000
Images by 43Einhalb

Previous ArticleNext Article

Er is een heerlijke colorway voor de Nike Air Max 1 onderweg 7

De Nike Air Max 1, misschien wel het meest iconische Air Max model in Nederland krijgt er een nieuwe colorway bij. Nike heeft foto’s naar buiten gebracht van een bruine colorway, genaamd ‘Brown Tartan’.

Het model waarmee alles begon, de Air Max 1. Het door Tinker Hatfield ontworpen silhouet werd in 1987 voor het eerst uitgebracht. De Nike Air Max 1 was de eerste sneaker van de Air Max lijn. Hoewel Air al werd gebruikt in Nike schoenen 1979, is Hatfield verantwoordelijk voor het tonen van de Air Unit.

Toen Hatfield aan het ontwerpen van de Air Max 1 begon, vormde de Parijse structuur een prominente rol in zijn visie die zijn huidige positie combineerde met zijn vroegere werk als architect. Wat ook bijzonder was aan Hatfield, is dat hij dingen ontwierp waar anderen niet eens van zouden kunnen dromen. Destijds had Nike slechts negen sneakerontwerpers. Tinker Hatfield werd binnengehaald in de hoop dat hij het team kon versterken, aangezien Nike zag dat de concurrentie steeds sterker werd.

Hatfield ontwierp de Air Max 1 om te ademen, flexibel te zijn en om goed te passen. Ook de zichtbare Air Unit met een framekleur eromheen was erg bijzonder. Na het succes is de Air Max serie voortgezet met allerlei andere silhouetten. Ook beschikken al deze modellen over een zichtbare Air Unit.

Nike Air Max 1 ‘Brown Tartan’ | CT1207-200

De ‘Brown Tartan’ colorway is een opvallende colorway. Zo is de basis van de sneaker gemaakt van geruit katoen in zwart/witte kleuren. Over deze zwart/witte basis zijn overlays te vinden in verschillende kleuren bruin. Ook de Swoosh heeft een donkerbruine kleur gekregen. Vanwege het koude weer wat er momenteel is, heeft Nike de binnenkant van de sneaker van wol gemaakt, zodat jij extra warme voeten hebt. De tong en de veters hebben in tegenstelling tot de rest van het bovenwerk, een lichte beige kleur gekregen. Ook de veters hebben deze kleur gekregen. Om wat extra detail toe te voegen hebben de branding op de tong en de eyestays een oranje kleur gekregen. De midsole heeft net als de tong en veters een beige kleur gekregen. Onder deze midsole loopt een gum outsole, om de sneaker af te maken.

Wanneer de sneaker precies uitkomt is helaas nog niet bekend. Wel zijn er officiële Nike foto’s naar buitengekomen, dus scroll naar beneden om deze foto’s te bekijken! Vergeet ook niet om dagelijks onze Releasekalender te checken om op de hoogte te blijven van aankomende releases.


Nike Air Max 1 'Brown Tartan'

Verwacht in 2019

Naar alle aanbieders
Brown Tartan
Brown Tartan
Brown Tartan

Hottest Sneaker Releases 🔥 Week 47 8

Sneaker releases week van 47

Het is al weer week 47, en we hebben een flinke week achter de rug qua releases. Deze week zijn er misschien minder ‘hype’ releases maar er zitten veel kwaliteit sneakers bij! Wacht niet en check snel de Hottest Sneaker Releases van week 47!

Week 47 wordt een week met veel variatie qua merken en colorways. Zo zien we onder andere de Star Wars collectie in samenwerking met adidas. Aangezien Nederland een echt Air Max land is zal de ‘Go Nuts’ colorway op de Air Max 90 gaan knallen! Een van de materialen op deze schoen is gemaakt van kleine haartjes, net als op de Air Max 1 ‘Animal. Ondanks dat dit geen extreem exclusive release is verwachten we wel dat de sneaker niet lang in de winkels zal blijven liggen. Om de week lekker af te sluiten zien de een Air Jordan 4 met de bekende ‘What The’ style. In deze sneaker zitten maar liefst vier verschillende en bekende AJ4 colorways verwerkt! De gebruikte colorways zijn: ‘White Cement’, ‘Military Blue’, ‘Fire Red’ en ‘Black Cement’.

Zie hier onder onze selectie van de beste sneaker releases week uit 47! Maar vergeet ook zeker niet de rest van de releases te checken, deze vindt je hier.


Nike WMNS Air Force 1 SP 'Rosé'

Nike WMNS Air Force 1 SP 'Rosé'

donderdag 21 november 2019

Naar alle aanbieders

Star Wars X adidas Alphaedge 4D 'Deathstar'

Star Wars X adidas Alphaedge 4D 'Deathstar'

donderdag 21 november 2019

Naar alle aanbieders

Star Wars X adidas Ultraboost 19 'Millennium Falcon'

Star Wars X adidas Ultraboost 19 'Millennium Falcon'

donderdag 21 november 2019

Naar alle aanbieders

Universal Works X adidas UltraBoost 19 'Praire Sand'

Universal Works X adidas UltraBoost 19 'Praire Sand'

donderdag 21 november 2019

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 Premium 'Go Nuts'

Nike Air Max 90 Premium 'Go Nuts'

vrijdag 22 november 2019

Naar alle aanbieders

Aime Leon Dore X New Balance M990AL5

Aime Leon Dore X New Balance M990AL5

vrijdag 22 november 2019

Naar alle aanbieders

Facetasm X Air Jordan 1 Mid 'Fearless'

Facetasm X Air Jordan 1 Mid 'Fearless'

vrijdag 22 november 2019

Naar alle aanbieders

PEACEMINUSONE x Nike Air Force 1 ‘07 'Para?Noise'

PEACEMINUSONE x Nike Air Force 1 ‘07 'Para?Noise'

zaterdag 23 november 2019

Naar alle aanbieders

Air Jordan 4 'What The'

Air Jordan 4 'What The'

zaterdag 23 november 2019

Naar alle aanbieders

Foto’s van een nieuwe colorway van de succesvolle sacai x Nike LDWaffle zijn naar buiten gekomen 13

Na al verschillende succesvole releases van de sacai x Nike samenwerking zijn er foto’s van een nieuwe LDWaffle colorway verschenen. De colorway is dit keer helemaal zwart.

Eerder dit jaar zijn er al verschillende sacai x Nike LDWaffle’s en Blazer’s verschenen. De ene colorway was kleurijker dan de andere maar tot nu toe is er nog geen geheel zwarte colorway uitgekomen. Daar lijkt dus verandering in te komen. Er zijn foto’s verschenen van een een LDWaffle met een zwarte upper. Verschillende suède overlays met donkere tinten zijn te zien op de basis laag. Het weerbestendige nylon van de upper is ook zwart. Net als op de vorige releases zijn er weer dubbele details te vinden. De dubbele Swoosh en de dubbele zool zorgen voor een design dat we gewend zijn van sacai. In tegenstelling tot de upper is de zool wit. Dit maakt het gehele design af van deze sneaker.

Op dit moment is er nog niks bekend over een eventuele release datum. Ook is er niet bekend of deze LDWaffle, net als bij de vorige sacai x Nike releases, met andere colorways zal uitkomen. Houd daarom de sneaker release kalender goed in de gaten voor updates over nieuwe releases.


sacai x Nike LDWaffle
sacai x Nike LDWaffle
sacai x Nike LDWaffle
Images by @aleclvn