De Air Jordan 1 Chicago High komt terug in 2020

De Air Jordan 1 Chicago High is volgens vele liefhebbers een van de meest iconische sneakers ooit. De legendarische sneaker kwam voor het eerst uit in 1985 en na een aantal releases komt hij terug in de eerste maanden van 2020. En zo dicht bij het origineel hebben wij hem nog niet gezien.

De Historie van de Air Jordan 1 Chicago High

De Air Jordan 1 in de Chicago colorway heeft natuurlijk een gigantische history. Michael Jordan droeg deze colorway het vaakst tijdens zijn Rookie seizoen in de NBA. De colorway was natuurlijk geïnspireerd op de kleuren van zijn team, de Chicago Bulls. In dat eerste seizoen in de NBA wist Jordan een gemiddelde te behalen van 28.2 punten per wedstrijd en schoot 51.5% van zijn schoten raak. Deze cijfers zorgde ervoor dat de basketballer verkozen werd als Rookie of the Year.

Door de jaren heen is de Chicago colorway een aantal keer terug gekomen. Bijvoorbeeld op de Air Jordan 1 x OFF-WHITE of de meest recente versie in samenwerking met Spider-Man. Nu komt de originele versie dus terug.

35 jarige jubileum

In 2020 is het precies 35 jaar geleden dat de Air Jordan 1 colorway voor het eerst uitkwam. Om dit te vieren brengt Jordan Brand de Chicago colorway terug. Ondanks dat er nog geen foto’s beschikbaar zijn van de Jordan 1 verwacht men dat de sneaker erg veel op de originele release zal lijken. Hij zal natuurlijk in het kleurenschema van Varsity Red, White en Black komen met een high-cut bij de enkel.

De Air Jordan 1 Chicago High zal tijdens het All-Star weekend in februari releasen. De prijs zal rond de €160,- liggen. De foto’s hieronder zijn van de release uit 2015.


Air Jordan 1 Chicago High
Air Jordan 1 Chicago High
Air Jordan 1 Chicago High
Air Jordan 1 Chicago High
Images by wishatl

Previous ArticleNext Article