De WMNS Nike EXP X-14 komt 5 juli 2018 in 4 colorways uit! 857

Nike heeft voor de dames onder ons iets leuks op de releasekalender staan, namelijk deze nieuwe Nike EXP X-14’s. Deze pack, die wat weg heeft van de zoom fly, is gemaakt voor sportieve vrouwen die houden van rennen, heel. hard. rennen. De Nike WMNS EXP –X14 pack bestaat uit vier colorways: ‘Pink’, ‘White’, ‘Dark Blue’ en Multi color’

De sneaker

Alle vier de sneakers zijn gemaakt met gebruik van de nieuwste Nike technologieen die ervoor zorgen dat ze allemaal extreem licht zijn. Daarnaast bestaat de upper uit een sleek, gestroomlijnde vorm die gemaakt is om te presteren. De upper valt samen met de tongue, zodat de sneaker extra gestroomlijnd blijft.

Ter versterking van de voeten zijn de laces van de sneakers tot aan de onderkanten van de sneakers gemaakt. Met een simpel systeem worden de voeten strak om de gehele sneakers getrokken wat ze extra comfort geven.

Als we naar de colorways kijken zien we dat de ‘Pink’ variant van de EX-14 pack bestaat uit een grijs/roze upper met zwarte details. De upper rust op een witte midsole met een zwarte outsole. De ‘White’ colorway bestaat voornamelijk uit grijs- en wittinten, afsluitend met een witte midsole en zwarte outsole. De ‘Dark Blue’ colorway representeert een donkerblauwe upper met lichtblauwe en grijze details. Ook zijn de witte laces zichtbaar door de upper heen, wat de sneakers een dynamisch effect geeft.

De laatste colorway, de ‘Multicolor’ bestaat uit, je verwacht het al, verschillende kleuren. Wat we kunnen zien is een donkere zwarte upper met hierin neon gele en oranje details. Deze details lopen over op de heel pannels maar de daadwerkelijke heel heeft een beige/camel kleur.  Wat opvalt is dat deze colorway als enige een gekleurd detail in de midsole heeft die uiteraard wel weer wordt afgemaakt met een zwarte outsole


Nike EXP-X14 ‘White’
Color: White-Grey
Stylecode: A01554-100
Releasedatum: 05-07-2018
Prijs: €130,-Nike EXP-X14 ‘Dark Blue
Color: Dark Blue/Light Blue-black
Stylecode: A01554-401
Releasedatum: 05-07-2018
Prijs: €130,-Nike EXP-X14 ‘Pink
Color: White-Grey/Pink
Stylecode: A03170-300
Releasedatum: 05-07-2018
Prijs: €130,-Nike EXP-X14 ‘Multicolor
Color: Multicolor
Stylecode: A01554-001
Releasedatum: 05-07-2018
Prijs: €130,-


Previous ArticleNext Article

Nike ‘Denim’ Pack // release reminder 4

Vrijdag, 24 mei, is het dan eindelijk zo ver. 3X1 released dan in samenwerking met Nike het ‘Denim’ pack. In totaal komen er 3 colorways uit van de samenwerking, ‘Selvedge Denim’, ‘Black Selvedge Denim’ en ‘Raw Denim’. Echter verwachten wij dat de laatstgenoemde exclusief wordt en misschien later zal uitkomen.

Twee iconen uit verschillende branches zijn samengekomen. Nike heeft in samenwerking met de spijkerbroekenfabrikant uit New York, 3X1, een speciale Air Force 1 vernieuwd met premium selvedge denim. Dit wordt gedaan als eerbetoon aan twee merken die houden van hun vak. Sinds 1982 zijn er minimaal 1500 verschillende varianten geïntroduceerd op de Air Force 1. Dit is de eerste keer dat het iconische design is uitgerust met selvedge denim.

De Air Force 1 werd in 1982 geïntroduceerd en door dit model veranderde het design van basketbalschoenen radicaal, op zowel courts binnen als buiten. Het was overigens ook de eerste schoen met Nike Air.

Op vrijdag 24 mei komen 2 colorways uit van de samenwerking tussen 3X1 en Nike via nike.nl. De ‘Raw Denim’ colorway zal exclusief zijn, maar komt later misschien alsnog uit. De 2 colorways die vrijdag uitkomen gaan €112,- kosten. Scrol naar beneden voor mooie, duidelijke foto’s van de 3 colorways. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om up-to-date te blijven van het laatste sneakernieuws!


Images by: 43einhalb

Images by: 43einhalb

Images by Nike

ASICSTIGER x Sneaker Freaker GEL-LYTE III ‘Tiger Snake’ 5

De succecvolle samenwerking tussen ASICSTIGER en Sneaker Freaker begon in 2010 met de Gel-Lyte III. Dit was de aftrap van een stijlvolle samenwerking. Nu, in 2019, kiest Sneaker Freaker opnieuw voor het iconische Gel-Lyte III silhouet en introduceert dat met de ‘Tiger Snake’ colorway.

De upper van de sneaker is geheel gemaakt van leer met daarop een zand/beige colorway. De lijnen van ASICS, de veter-ogen en verdere kleine details zijn gemaakt van roze reflecterend 3M materiaal en geeft zo een toffe look aan de sneaker. De upper van de sneaker zit bovenop een zwarte rubberen midsole gedecoreerd met verfspetters.

De ASICSTIGER x Sneaker Freaker Gel-Lyte III ‘Tiger Snake’ is nu al verkrijgbaar bij 43Einhalb! Dus wacht niet te lang want voor je het weet is dit pareltje al uitverkocht.


Images by 43Einhalb

adidas UltraBOOST 19s komen in Toy Story colorways 9

Binnenkort komt Pixar met een vierde deel van de iconische filmserie ‘Toy Story’. Nu heeft adidas besloten om UltraBOOST 19s voor kinderen uit te brengen in Woody en Buzz Lightyear geïnspireerde colorways.

De sneakers die binnenkort verwacht worden, werden gedeeld door @US_11. De “Woody” sneaker is van top tot teen gekleed in vergelijkbare kleuren en vormen als Woody. Het model beschikt over een Primeknit upper in geel, zwart en rode kleuren. Op de tong staat het Disney logo en het Toy Story logo. Ook heeft de sneaker de 3 kenmerkende adidas strepen. Dit keer hebben deze strepen een geel/rode kleur, omdat de blouse die Woody draagt ook deze kleuren heeft. Achterop de hak zijn blauwe details te vinden. Deze blauwe details vertegenwoordigen de blauwe jeans die de cowboy altijd droeg. De outsole van de UltraBOOST 19s hebben een bruine kleur, omdat de laarzen die Woody droeg dit ook hadden. Wat ook wel een grappig detail is om te vermelden, is dat Woody op de insole staat.

Ook komt er een colorway die is geïnspireerd op een ander figuur uit de Toy Story film, genaamd Buzz Lightyear. Deze colorway beschikt over kleuren als paars, neon groen en wit. Al deze kleuren zijn opgenomen uit het ruimtepak dat Buzz Lightyear draagt. Ook bij deze colorway kan je op de insole Buzz Lightyear vinden.

Tot nu toe is er nog geen exacte releasedatum bekend van de 2 door Toy Story geïnspireerde colorways. Wij verwachten dat de 2 colorways op vrijdag 21 juni zullen uitkomen via adidas.nl, omdat ook dan de film ‘Toy Story 4’ in première gaat. Of er nog meer colorways gaan komen die gebaseerd zijn op personages uit de film is nog onbekend. Houd daarom Sneakerjagers goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.


adidas UltraBOOST 19 ‘Woody’


adidas UltraBOOST 19 ‘Buzz Lightyear’

Images by US_11