Release info Air Jordan 10 ‘Im Back’ 445

Dat Michael Jordan een groot basketballer is weten we allemaal. Dat hij een korte carrière switch heeft gemaakt richting honkbal weet niet iedereen. Om de terugkomst van Michael Jordan naar basketbal te eren brengt Jordan Brand nu de Air Jordan 10 ‘Im Back’ uit. Dat het het uitstapje van His Airness maar van korte duur geweest is, is maar goed ook.

Na een bewogen periode in het leven van Michael Jordan kondigde hij in 1993 aan te stoppen met basketbal. Michael zou het verlangen om te spelen hebben verloren en de moord op zijn vader speelde ook mee in zijn besluit. Door een switch te maken naar honkbal verraste hij de wereld. Zo glansrijk als zijn Basketbal carrière was, zo dramatisch was zijn honkbal carrière. Na precies 442 dagen kondigde Michael Jordan aan dat die terug zou keren op het basketbalveld. Na een training liet hij via zijn management weten dat die terug keert, dit deed hij met de worden: I’m back.

Officieel statement Michael Jordan 1995

Om dit iconische moment te eren komt Jordan met de Air Jordan 10 ‘I’m Back’. Een zwarte met witte colorway siert de sneaker.  De gekozen kleuren vertellen het verhaal van deze periode uit zijn carrière. Zwart en wit staan voor de dagen van zijn honkbal carrière terwijl het rood zijn, rechtmatige, plek in de NBA eert. Onder de zolen staan een aantal van de prijzen die hij heeft gewonnen. Gemaakt van premium leer is dit een groot eerbetoon aan His Airness, Michael Jordan.

De Air Jordan 10 ‘I’m Back’ word op 19 maart gereleased bij Nike. Kan jij nou niet wachten tot de 19e? De sneaker is bij Solebox op 18 maart al verkrijgbaar!


Air Jordan 10 ‘Im Back’

Releasedatum: 19 maar 2018
Prijs: €190,-
Colorway: Summit White/Summit White-Black
Stylecode: 310805-104
Shoplink: Klik hier >>Images: Solebox

Previous ArticleNext Article

Top 10 Converse sneakers onder de €40,- 11

Wij hebben een top 10 verzameld met Converse sneakers onder de €40,-! Converse heeft de ideale luchtige zomersneakers die ook nog eens goed zijn voor je portemonnee. In deze top 10 kom je vaak het model de Chuck Taylor 70 tegen. De Chuck Taylor 70 is gemaakt van canvas en heeft een rubberen zool die veel comfort biedt.


1. Chuck 70 Psy-Kicks Low Top | 164212C


2. Chuck Taylor All Star Lift Low Top | 564384C


3. Chuck Taylor All Star Color Game Low Top | 564348C


4. Converse Star Play | 144150C


5. Converse One Star CC Slip Dark Star Vintage Suede | 163275C


6. Chuck Taylor All Star Shiny Metal Lift Low Top | 564878C


7. Chuck Taylor All Star Seasonal Color High Top | 164397C


8. Converse Chuck All Star Clean Lift Low Top | 562926C


9. Converse One Star Vintage Suede Low Top | 163246C


10. Converse One Star Platform Low Top | 563487C


Top 5 New Arrivals bij Epic Store Breda 14

Epic Store Breda heeft altijd een mooi aanbod aan sneakers. Verschillende merken en per merk weer veel verschillende modellen. Op deze manier kan iedereen wel iets leuks voor zichzelf vinden bij Epic. Epic Store Breda blijft zijn assortiment telkens uitbreiden door regelmatig nieuwe sneakers toe te voegen. Ook nu hebben ze weer een aantal New Arrivals binnengekregen.

Wij hebben hieronder een Top 5 gemaakt van deze New Arrivals bij Epic Store Breda. Scrol dus vooral verder als jij nieuwsgierig bent naar de nieuwste aanwinsten op hun website. Wil je het gehele aanbod van Epic bekijken? Klik dan HIER om naar de webshop te gaan.


1. Asics Gel Lyte III ‘black’ | 1191A223-001


2. Nike Air Max Tailwind IV | CJ6534115


3. Chinatown Market X Puma Ralph Sampson ‘White’ | 371089-01


4. Vans Anaheim Factory Sid DX | VN0A4BTXXMC


5. Nike Air Tailwind 79 | 487754-011


Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’, Check hier alle aanbieders! 268

De sneakers uit de Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie zijn goede paartje die passen in iedere sneaker collectie. Aankomende zaterdag, 20 juli, kan dat, want dan komt deze pareltjes eindelijk uit! De sneakers zijn gebaseerd op de eerste schetsen van de Air Max 1.

De Nike Air Max 1

Tinker Hatfield is het brein achter het design van de Air Max 1. Tinker Hatfield haalde zijn inspiratie van het Centre Pompidou in Parijs. Het Centre Pompidou is als het ware binnenste buiten gekeerd, hierdoor zijn de pijpen en buizen te zien aan de buitenkant van het gebouw en is er dus te zien wat er gebeurd. Hierdoor kwam Tinker Hatfield er op om de Air technologie zichtbaar te maken en zag je dus wat er gebeurde in de sneaker. Door de jaren heen zijn er natuurlijk wat veranderingen aangebracht op de Air Max 1. Zo was de Air Unit een stuk groter en de zool een stuk vlakker. Bijzonder is dat na al die jaren de Air Max 1 nog steeds één van de populairste sneakers is van Nike.

‘Sketch to Shelf’

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ is dus gebaseerd op de eerste schets van de Air Max 1. Dit is goed te zien door het gekras van een potlood op de upper. Veel kleine details, zoals aantekeningen op de hiel en de mudguard zijn te zien. Rondom de Air Unit zitten stippen, deze stippen zaten er ook toen de Air Max 1 getest werd. De ‘Sketch to Shelf’ zit dus bomvol details! Op de zwarte en witte colorways zijn juist de technische details van de sneaker terug te vinden op de upper. De sneakers zijn dan ook afgemaakt met een transparante outsole die ook de schets weergeeft van de zool.

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie komt, morgen, 20 juli, uit via de Nike SNEAKRS app, en bij andere geselecteerde Nike retailers voor €150,-. Bekijk hieronder alle retailers waar jij dit pareltje kan bemachtigen! Scrol verder om de foto’s te bekijken.


Afbeeldingen: carnivalbkk

Afbeeldingen: __1_8_e__

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox