Release info Air Jordan 10 ‘Im Back’ 391

Dat Michael Jordan een groot basketballer is weten we allemaal. Dat hij een korte carrière switch heeft gemaakt richting honkbal weet niet iedereen. Om de terugkomst van Michael Jordan naar basketbal te eren brengt Jordan Brand nu de Air Jordan 10 ‘Im Back’ uit. Dat het het uitstapje van His Airness maar van korte duur geweest is, is maar goed ook.

Na een bewogen periode in het leven van Michael Jordan kondigde hij in 1993 aan te stoppen met basketbal. Michael zou het verlangen om te spelen hebben verloren en de moord op zijn vader speelde ook mee in zijn besluit. Door een switch te maken naar honkbal verraste hij de wereld. Zo glansrijk als zijn Basketbal carrière was, zo dramatisch was zijn honkbal carrière. Na precies 442 dagen kondigde Michael Jordan aan dat die terug zou keren op het basketbalveld. Na een training liet hij via zijn management weten dat die terug keert, dit deed hij met de worden: I’m back.

Officieel statement Michael Jordan 1995

Om dit iconische moment te eren komt Jordan met de Air Jordan 10 ‘I’m Back’. Een zwarte met witte colorway siert de sneaker.  De gekozen kleuren vertellen het verhaal van deze periode uit zijn carrière. Zwart en wit staan voor de dagen van zijn honkbal carrière terwijl het rood zijn, rechtmatige, plek in de NBA eert. Onder de zolen staan een aantal van de prijzen die hij heeft gewonnen. Gemaakt van premium leer is dit een groot eerbetoon aan His Airness, Michael Jordan.

De Air Jordan 10 ‘I’m Back’ word op 19 maart gereleased bij Nike. Kan jij nou niet wachten tot de 19e? De sneaker is bij Solebox op 18 maart al verkrijgbaar!


Air Jordan 10 ‘Im Back’

Releasedatum: 19 maar 2018
Prijs: €190,-
Colorway: Summit White/Summit White-Black
Stylecode: 310805-104
Shoplink: Klik hier >>Images: Solebox

Previous ArticleNext Article

Top 10 // Nike Air Max 1 9

Vandaag is het de 32ste verjaardag van Air Max en dat vieren we met Air Max Day. Vandaar dat wij een top 10 hebben samengesteld van de hotste Air Max 1’s van dit moment.

In 1979 werd de Air Demping Technologie voor het eerst geïntroduceerd door Nike. Door middel van de Air Demping in de zool, konden atleten beter presteren dan ooit tevoren. In het jaar 1987 werd de Air Demping technologie voor het eerst zichtbaar gemaakt. Dit had de Nike Air Max 1 als resultaat. Sindsdien blijven er steeds meer Air Max modellen uitkomen in allerlei colorways. Nog niet zo lang geleden bracht Nike opnieuw een Air Max model uit, namelijk de Air Max 720. Dit model heeft de dikste Air Unit tot nu toe.

Wij hebben de hotste Air Max 1’s van dit moment ertussenuit gepikt met als resultaat een mooie top 10. Scroll naar beneden voor de gehele top 10. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in de releasekalender voor alle komende releases.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Image: 43Einhalb

Image: Sneakerjagers

Image: 43Einhalb


Image: 43Einhalb

Top 10 Air Max
Image: Overkill

Top 10 Air Max

Top 10 Air Max
Image: 43Einhalb

Top 10 Air Max

Top 10 Air Max

Top 10 // Nike Air Max 98 13

Omdat het Nike Air Max day is, hebben wij voor jou een top 10 van de Nike Air Max 98 samengesteld. Neem hieronder snel een kijkje!

De Nike Air Max 98 was de opvolger van de Air Max 97. Deze sneaker werd voor het eerst gereleased in het jaar 98. De Air Max 98 heeft, net als de 97, een grootte air unit die helemaal onder de midsole loopt. De upper van de 98 was erg verschillend van de 97. Met verticale lijnen, support voor de veters en het Nike logo op de tong die schuin zat, om zo een toffe look te geven aan de sneaker. De Air Max 98 was ook vooral een vrolijke sneaker, omdat de colorways die uit kwamen voor deze sneaker erg kleurijk waren.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Image by 43Einhalb
Image by Epic
Image by 43Einhalb
Image by 43Einhalb
Image by 43Einhalb
Image by Epic
Image by Footshop

Top 10 // Nike Air Max 97 17

Nike Air Max Day, de perfecte dag om de mooiste Nike Air Max modellen uit te lichten. De Nike Air Max 97 kent al vele colorways. om jullie een goed overzicht hiervan te geven hebben wij een top 10 samengesteld met de beste pareltjes van dit model. Benieuwd? Scroll dan snel verder!

De Nike Air Max 97 kwam, zoals de naam al doet vermoeden, voor het eerst uit in het jaar 1997. Het silhouet van deze sneaker is geïnspireerd op de Bullet trains in Japan. De Air Max 97 was overigens ook het eerste model waarbij de Air technologie over de gehele zool verspreid zat.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Nike Air Max 97 LX 'Trowback Future'
AV1165-001

Nike Air Max 97 Premium
312834-203

Nike Wmns Air Max 97 Ultra 17 Silver Bullet
917704-002

Swarovski® X Nike WMNS Air Max 97 LX 'Metallic Gold'
927508-700

Nike Air Max 97 'Mid Night Navy'
921733-015

Nike Air Max 97 SE 'Metallic Gold & Silver'
AQ4137-700

Nike Air Max 97 OG 
AV4149-001

Nike Wmns Air Max 97 Essential (White / University Blue)
BV1982 101

Nike Air Max 97 
921522-100

Nike WMNS Air Max 97 UL '17 'Multi'
AO2325-003