Exclusieve beelden adidas Yung 1 1501

adidas Falcon Dorf a.k.a Yung1

Eerder vorige maand zijn er foto’s van de adidas Falcon Dorf, ook wel bekend als de Yung 1, op het internet verschenen. Hierop was te zien dat de adidas sneaker een Falcon Dorf-bovenwerk uit de late jaren 90 heeft, maar dan met een nieuw vernieuwde zool. Vandaag deelde de Senior Director Footwear Concepts van adidas originals, Till Jagla, een post op Instagram op om de nieuwe sneaker te bevestigen.

“Het interessantste wat ik geleerd heb, is dat alle schoenen die het merk eind jaren ’90 / begin jaren 00’s heeft gemaakt, de collectieve herinnering vertegenwoordigen voor de sneakerheads van de generatie van nu. Dit betekent dat deze nogal eigenzinnige schoenen veel meer zijn dan een trend. Deze wereld is het archief voor een hele generatie “, zegt Jagla tijdens een interview.

De terugkeer van de Yung1 lekte eerder al. Tijdens de Fashion Week in Parijs werden ze voor het eerst on-feet gespot. Zowel in een witte en een oranje colorway. Omdat Till Jagla toen overspoeld werd met vragen over de sneaker heeft hij besloten om een foto met achtergrondinformatie te posten.

Een stukje geschiedenis

In de Instagram post heeft hij uitgelegd waar de naam vandaan komt. Halverwege de jaren 90, is adidas behoorlijk experimenteel te werk gegaan. Altijd gericht op de beste prestatieproducten en de meest doordachte ontwerpen, ondersteund door technologie en innovatie. Een model daarvan, de Falcon Dorf,  is in 1997 geboren. Destijds had het Running Team van adidas moeite om een ​​geschikte naam voor dat nieuwe model te vinden. In hun dagelijkse routine zat ook een wandeling door het Duitse bos en Frankische dorpen. Elke dag passeerde het internationale hardloopteam een ​​klein dorpje in de buurt van Herzogenaurach, waar adidas is gevestigd, genaamd “Falkendorf”. Het team besloot om die naam te nemen voor hun nieuwe hardloopschoen. Na het internationaliseren van de spelling, werd de “Falcon Dorf” geboren.

Volgens geruchten zou er ook een Yung 1 model in de collectie van adidas x Dragon Ball Z zitten in een paars-witte colorway. Maar officiële details over de release van de schoen zijn er nog niet. Zal de Yung 1 terugkomen als nieuwe koning van chunky sneakers? Als de schoen wel een officiële release krijgt zal je die zeker terugzien in onze releasekalender.

Images by: @till.jgala / @eartothestreet
Previous ArticleNext Article

Air Jordan Womens // Top 10 7

De laatste tijd komt Air Jordan met steeds meer nieuwe colorways op verschillende modellen. Daarnaast is het verrassend dat veel van deze nieuwe colorways specifiek voor vrouwen zijn. Daarom hebben wij voor jullie een top 10 samengesteld met daarin de allermooiste Jordans voor vrouwen. Scrol verder om de sneakers te bekijken.


1. Air Jordan 1 Mid SE ‘Hyper Pink’


2. Air Jordan 1 Retro High OG


3. Air Jordan 4 Retro NRG ‘Hot Punch’


4. Air Jordan 1 Rebel XX


5. Air Jordan X Retro


6. Air Jordan 1 Low ‘Black Toe’


7. Air Jordan Legacy 312 ‘Desert Camo’


8. Air Jordan 11 Low WMNS ‘Pink Snakeskin’


9. Air Jordan 1 Mid


10. Air Jordan 1 Retro Premium


Sarenza // Top 10 witte zomer sneakers 24

Hopelijk komt er binnenkort een einde aan het ‘slechte’ weer en komen de zomerse temperaturen langzaam weer te voorschijn. Zodra de zon begint de schijnen zie je dat veel mensen de felle kleuren weer uit de kast trekken. Bij een kleurrijke outfit past natuurlijk perfect een witte sneaker.

Sarenza heeft op dit moment veel witte sneakers in het assortiment. Om jullie te helpen bij het maken van een goede keuze voor de mooiste witte sneakers hebben wij een Top 10 witte zomer sneakers bij Sarenza samengesteld. Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder.


1. Nike Air Max 1 | AH8145-110


2. Reebok Classic Leather | 49799


3. Asics Gel-Lyte | HL7W3 0101


4. Nike Air Force 1 | 315122-111


5. Puma Cali | 369155-01


6. Fila Disruptor Low | 1010302.1FG


7. adidas Originals Falcon | EE8838


8. Nike M2K Tekno | AV4789-101


9. adidas Originals U_Path Run | G27637


10. Reebok Club C 85 | CN7753

Uitgelichte afbeelding: Fila


Het adidas ‘Pride’ pack komt uit op 1 juni 10

Binnenkort is het de maand van de LGBTQ+ community. Dit wordt door adidas gevierd met een nieuwe ‘Pride’ pack.

Het nieuwe pack van adidas beschikt over 3 sneakers en 1 paar badslippers. De adidas Continental 80, UltraBOOST ’19 en de Nizza. Deze 3 sneakermodellen behoren samen met de badslippers tot het ‘Pride’ Pack.

Als eerste gaan we het hebben over de ‘Continental 80’. Het retro model beschikt over een off white kleur. Over de strepen op de zijkanten loopt een regenboog. Ook het logo op de tong beschikt over een regenboogkleur evenals het voetbed in de sneaker. De sneaker is gemaakt van leer en heeft een rubberen zool.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack

De bekende UltraBOOST 19 van adidas heeft ook een ‘Pride’ make-over gekregen. Dit keer beschikt het model over een kleurrijke upper gemaakt van knit. Ook de tong en het voetbed bevatten een regenboog kleur. Van de neus tot aan de tong heeft de upper een witte kleur, met hier overheen 2 oranje strepen. De 3 kenmerkende adidas strepen op het transparante kooiwerk hebben een opvallende gele en oranje kleur.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack

Het Nizza model krijgt ook een nieuw jasje. De rubberen zool beschikt over een kleurencombinatie van groen, blauw en paars. De upper heeft een off white kleur en op de zijkant staat half het adidas Originals logo.


Als laatste beschrijven we de badslipper genaamd Adilette. De band beschikt over 3 verschillende kleuren, groen, blauw en paars. Hierop staat het adidas Originals logo in een witte kleur.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack
Images by adidas

Het is mogelijk om vanaf 1 juni de ‘Pride’ Pack van adidas te shoppen via adidas.com. Houdt onze releasekalender goed in de gaten om op de hoogte te blijven van opkomende sneaker releases.