De Nike Air Max Deluxe komt na bijna 20 jaar weer terug! 692

Naast de Air Span II en de Air Max 98 brengt Nike nu ook de Nike Air Max Deluxe weer terug in 2018. De eindjaren 90 runner was de laatste Air Max met een AM97 geïnspireerde Air Max zool.

De Nike Air Max Deluxe kwam voor het eerst uit in 1999 en is sindsdien nooit meer uitgekomen. Nu, bijna twintig jaar (!) later wordt er nieuw leven in het model geblazen met deze re-release! De Air Max Deluxe is eigenlijk een aangepaste Air Max 97.

Naast de Air Max 97 zool zien we meerdere overeenkomsten, zoals de golvende strepen op de zijkanten. Wat wel nieuw was aan de Air Max Deluxe was het neopreen materiaal wat ervoor zorgde dat de sneaker lichter werd en goed aansluit om de voet. Een ander mooi voordeel hiervan is dat er makkelijk grafische figuren op geprint kunnen worden. Verder heeft de sneaker een v-vormige versteviging aan de buitenkant die doorloopt tot de heel en tot de neus, langs de tongue. Op ditzelfde figuur zien we ook meerdere keren het woord Nike gedrukt.

Er is nog geen vaste release van de Nike Air Max Deluxe maar het ziet ernaar uit dat deze Navy-kleurige Air Max runner binnenkort zijn terugkomst gaat vieren.

Previous ArticleNext Article

Nike Air Max 95 SC voegt “Jewel Swoosh” toe 8

De nieuwe versie van de Nike Air Max 95 SC komt in een nieuwe colorway! Dit keer met het toffe toevoeging. Een “Jewel Swoosh”. Door de combinatie van zwart met reflecterende details, krijgt de sneaker een opvallend uiterlijk. Net als het origineel, heeft de nieuwe variant dezelfde uitzonderlijke demping om de hele dag comfort te bieden.

De Nike Air Max 95 ‘Black Animal’ die 1 maart 2019 wordt gereleased is een vergelijkbare sneaker. Het model van de sneaker is hetzelfde als het nieuwe ontwerp. Toch heeft de ‘Black Animal’ ook een bijzonder element. Het element waar het allemaal om draait heeft een andere kleur. De ‘Leopard’ printjes. Deze zijn opvallend door de donker blauwe en rode kleur. Hierdoor heeft het een opvallend effect op een compleet zwarte schoen. Hierdoor hebben ze allemaal hun eigen opvallende details.

De nieuwe colorway heeft een geheel mat uiterlijk met een mix van nubuck en texturele kunststoffen. Over het algemeen heeft de sneaker een basis van zwart. Toch heeft het een opmerkelijk detail. Aan de zijkant zie je het gepolijste Nike logo van edelstenen. Ook wel het “Jewel Swoosh” element genoemd. Door de oranje kleur is dit erg opvallend. Op de tong zie je de welbekende “Air Max” branding. De air-unit van de sneaker is donkerrood van kleur. Een schuim midsole en de rubberen outsole maken het ontwerp bijna compleet. Niet te vergeten het reflecterende detail op de achterkant van de sneaker. Dit geeft een opvallend effect in het donker op de zwarte basis. Net als het rode accent aan de onderkant van de sneaker.

Binnenkort wordt ook deze toffe sneaker gereleased. De exacte datum hiervan is nog niet bekend. Wil je op de hoogte blijven? Houdt ze releasekalender goed in de gaten.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 


Nike Air Max 95 SC

Releasedatum: Nog niet bekend
prijs: T.B.A.
Colorway: T.B.A.
Stylecode: CJ0423-001

Nike Air Max 95 SC
Nike Air Max 95 SC
Nike Air Max 95 SC
Nike Air Max 95 SC
Images by Nike

De Nike Air VaporMax Plus krijgt een ‘Pink Sea’ colorway 4

2018 was helemaal het jaar van de hybrids. De meest bekende hybrid was natuurlijk de Air Max 97/1 Sean Wotherspoon. Door het succes van deze hybrid kreeg Nike de smaak goed te pakken. Met de On Air campagne en talloze remixen tussen verschillende modellen heeft Nike het principe ‘Hybrid sneakers’ weer helemaal op de kaart gezet. Voor de volgende hybrid heeft Nike gespeeld met de populaire mix tussen de Air VaporMax en de Air Max Plus, dit keer in een ‘Pink Sea’ colorway. 

Deze colorway is het resultaat van het beste van twee werelden. De eerste colorway van de Nike Air Max Plus was een gradient ‘sunset’ colorway. De eerste VaporMax release had een volledig doorzichtige midsole met hieronder translucent details. Voor deze volgende release speelt nike goed in op deze twee succesfactoren door ze subtiel te combineren.

De Details

Het bovenwerk van de sneakers, wat bestaat uit het Air Max Plus model, heeft een pink sea gradiënt colorway. Over de upper lopen de bekende lace tribals. In dit geval zijn deze tribals wit/gebroken wit. Hieronder loopt de sneaker langzaam over naar het licht grijs en spierwit. Uiteindelijk rust deze kleurrijke upper op de welbekende Air VaporMax sole. 

Waar normaal op de heel de bekende TM tag staat is deze aangepast naar de VM tekst. Deze subtiele aanpassing zien we ook terugkomen op de tongue. Hier is een speciale tag aangebracht met de naam van de sneaker: Air VaporMax Plus.

Al met al een ontzettend cleane/strakke sneaker dat perfect past bij dit schitterende weer. 

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 

Pink sea
Pink sea
Pink sea
Pink sea
Pink sea
Pink sea

Nike React Elements 55 met een zomerse colorway 21

Een sneaker voor de warmere maanden? Nike komt met een nieuwe colorway van de Nike React Elements 55. Dit keer een combinatie van wit met rood. In de meeste 55 modellen wordt er gebruik gemaakt van meerdere kleuren. Nike heeft het dit keer gelaten bij twee kleuren waardoor de sneaker erg opvallend en uniek is.

De Nike React Element 55 is een vergelijkend model zoals het razend populaire React Element 87 model. Door de vergelijkbare looks uit te wisselen voor een meer traditioneel mesh, krijgt de 55 een aangename prijs.

Doordat de Nike React Element 55 in een nieuwe colorway komt, is deze sneaker gemaakt voor de zonnige maanden. De meeste varianten van de React Element 55 zijn in donkere kleuren. Hierdoor is dit model helemaal uniek door de kleuren. De sneaker is een goed voorbeeld van een veelzijdig uiterlijk. Een comfortabele schoen die je kan gebruiken voor sport maar ook in het dagelijks leven. De basis van de sneaker is wit met een ruitpatroon. Hierbij zie je verschillende “University Red” accenten waardoor de sneaker helemaal opvalt. Dit zie je op de tong, het welbekende Swoosh logo en enkele elementen op de midsole/outsole.

De sneaker zal binnenkort gereleased worden en zal rond de €115,- gaan kosten. Voor meer info houd je de releasekalender goed in de gaten!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 


Nike React Element 55

Nike React Element 55
Nike React Element 55
Nike React Element 55
Nike React Element 55
Images by Nike