207 resultaten · pagina 1 van 2

De Nike Blazer

De Nike Blazer is een van de oudste Nike sneakers. Hij werd in 1972 uitgebracht, 1 jaar na de Cortez, als de eerste basketbal sneaker van Nike en is ondertussen uitgegroeid tot een legendarische sneaker. De Blazer heeft al verschillende collaboraties op haar naam staan met merken als Supreme, Off-White en Stussy. 

George ‘The Ice Man’ Gervin mocht als eerst de Blazer dragen

De Blazer werd voor het eerst gedragen door basketbal ster George ‘The Ice Man’ Gervin. Hij maakte vaak zijn dunks ijskoud af in zijn Blazers. Toen der tijd was de Blazer nog helemaal van leer gemaakt. Sinds de jaren 80 zijn ook materialen zoals canvas en suède erg populair bij deze Nike schoenen. Door de verschillende materialen kan hij gedragen worden bij zowel een mooi pak als een spijkerbroek.

Verschillende uitvoeringen van de Nike Blazer

Ook zijn er verschillende vormen van de Blazer beschikbaar. Zo is er natuurlijk een Nike Blazer High, maar ook andere versies zoals de Nike Blazer Low en Nike Blazer Mid. Daarnaast is er ook een Blazer High Vintage en Blazer Mid Vintage. Tenslotte zijn er nog versies zoals de Blazer ID, Blazer Low LE, Blazer Chukka, Blazer Low GT en de Blazer SB Zoom.

De Blazer was ook onderdeel van Virgil Abloh’s Nike x Off-White ‘The Ten’. Daarnaast heeft Nike ook in samenwerking met Supreme en Stussy verschillende Blazers uitgebracht. De laatste samenwerking was met Slam Jam Milaan waarbij de swoosh omgedraaid was. Al met al is de Blazer een sneaker die al meer dan 40 jaar in het straatbeeld te vinden is en dat zal in de komende jaren niet snel veranderen. Een echte legendarische sneaker die niet snel uit de mode zal raken.

De Blazer is zowel voor dames als heren verkrijgbaar. Voor de dames bijvoorbeeld de Nike Blazer dames en Blazer dames sale. Bij de heren zijn de Nike Blazer heren en Blazer heren sale erg populair op onze website.