422 resultaten · pagina 1 van 4

Adidas Superstar

De adidas Superstar is een van de meest bekende sneakers van adidas en een echte classic. Uitgekomen in 1969 als basketbal sneaker, maar het was de hiphop groep RUN DMC die de Superstar een superster status gaf. Tegenwoordig wordt de Superstar gezien als een echt icoon in de sneakerwereld.

Van Kareem Abdul Jabbar tot RUN DMC 

Het was basketbalspeler Kareem Abdul Jabbar van de Los Angeles Lakers die erg fan was van de sneaker en ervoor zorgde dat de sneaker populair werd onder het grote publiek. Ongeveer 15 jaar later zorgde de hiphop groep RUN DMC voor een gigantische boost voor de populariteit van de Superstar. Ze brachten zelfs een nummer uit over de Superstar in 1986, genaamd “My adidas”. Tijdens een concert in het Madison Square Garden in New York vroegen de mannen van RUN DMC het publiek om hun superstar ophoog te houden. Dit resulteerde erin dat heel het Madison Square Garden in de lucht stond te zwaaien met hun Superstar tijdens het nummer “My adidas”. 

De vele kleuren en soorten 

Tegenwoordig is de superstar verkrijgbaar in vele kleuren en soorten. Neem bijvoorbeeld de Superstar wit of Superstar zwart. Ook de Superstar glitter is erg populair onder de dames. 

De adidas Superstar heren en de adidas Superstar dames zijn erg populair. Ditzelfde geld voor de Superstar heren sale en de Superstar dames sale.