adidas Yeezy

adidas en de Amerikaanse rapper Kanye West brachten in het jaar 2013 het nieuws naar buiten dat zij een geheel nieuwe samenwerking zouden neerzetten. Hierbij kreeg Kanye West de gehele creatieve controle. Geen wonder dat de verschillende adidas Yeezy sneakers zo uiteenlopend zijn en misschien wel de meest hype sneakers tot nu toe!

De eerste release

In 2013 werd de samenwerking bevestigd, maar pas twee jaar later maakte de eerste adidas Yeezy Boost sneaker zijn debuut. Op 23 februari 2015 werd namelijk de adidas Yeezy Boost 750 ‘Gray’ gereleased voor een prijs van $350.

adidas Yeezy trapte de samenwerking geweldig af met dit hoge silhouet. Deze sneaker was voorzien van een bovenwerk dat volledig in grijs gekleurd suède was gekleed samen met een brede band over de middenvoet. Hierdoor kreeg de sneaker een echte dynamische uitstraling.

De verkoop van de eerste release van adidas Yeezy was meteen een succes en dit succes is ook niet meer gestopt. Adidas Yeezy kwam daarom ook met nieuwe modellen en colorways waardoor de populariteit alleen maar bleef stijgen.

De verschillende silhouetten

De adidas Yeezy Boost 750 was dan misschien de allereerste release van deze geweldige samenwerking, maar na die release zijn er nog vele andere paartjes uitgekomen. In 2015 brachten adidas en Kanye West nog een aantal nieuwe colorways uit van de 750, waaronder de ‘Triple Black’. Het werd tijd voor verandering, dit had de adidas Yeezy Boost 350 tot gevolg.

Hier hebben adidas en Kanye West het echter niet bij gelaten. Ze gaven namelijk de 350 een upgrade die vervolgens als de adidas Yeezy Boost 350 V2 verder ging. Door de jaren heen brachten ze ook de adidas Yeezy Boost 700, Yeezy Boost 700 V2 en de opvallende adidas Yeezy 500 uit waarvan de zool niet voorzien is van de herkenbare Boost technologie, maar adiPRENE.

De beste hype sneakers

Tussen de vele schoenen die zijn uitgebracht door adidas Yeezy zitten een paar pareltjes die er echt uitspringen. Zo werd op 22 augustus 2015 de Yeezy Boost 350 ‘Pirate Black’ uitgebracht. Deze sneaker was voorzien van een volledig zwart bovenwerk, behalve het stiksel op de pull tab, dit heeft een knal rode kleur gekregen.

Deze rode kleur kwam op 25 februari 2017 weer terug. Dit keer op de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Zebra’. Een heerlijke sneaker met een wit/zwart gestreepte upper en opvallende SPLY 350 branding in het knal rood.

We blijven nog even hangen in het jaar 2017, want in ditzelfde jaar maakte de adidas Yeezy Boost 700 zijn debuut. De ‘Wave Runner’ colorway was de aller eerste op deze nieuwe adidas Yeezy lijn. Niet alleen de colorway, maar het hele design, zorgde ervoor dat deze sneaker erg geliefd werd. De 700 kreeg namelijk een totaal ander ontwerp dan de voorgaande silhouetten. Dit kwam door de chunky Dad Shoe uitstraling die de sneaker met zich mee droeg. Een trend die pas echt van de grond kwam in 2018. Met deze sneaker heeft Kanye West bewezen dat hij een voorloper is op de sneaker trends. 

Voor het hele gezin

Kanye West is naast een rapper, songwriter, producer en designer ook nog een fantastische vader. Dit zien we goed terugkomen in de sizing van de adidas Yeezy sneakers. Tegenwoordig worden de modellen namelijk uitgebracht in maten voor zowel groot als klein.