Nike

You are here:
< All Topics
Table of Contents

In 1962 werd Nike opgericht onder de voormalige naam Blue Ribbon Sports. Bill Bowerman en Phil Knight waren de twee oprichters van het bedrijf. In 1978 besloten ze de naam te veranderen naar Nike. De naam Nike was afgeleid van de Griekse godin van de overwinningen genaamd Nikè.

Bill Bowerman was een Amerikaanse atletiekcoach van 1948 tot 1972 en was verbonden met de universiteit van de Amerikaanse staat Oregon. Hij was ook de coach van Phil Knight, waarmee hij later het sportbedrijf Nike startte. Naast zijn functie als coach maakte hij voor zijn atleten ook de sportschoenen.

Phil Knight was in de jaren 50 student aan de University of Oregon, waar hij ook lid was van het sportteam van coach Bill Bowerman. In 1962 besloten Phil Knight en Bill Bowerman om samen een sportbedrijf op te richten waarmee ze de Duitse sportschoenen markt wilde overmeesteren.

Nike is als bedrijf gestart in de Verenigde Staten (VS). Al snel na de introductie van de eerste Nike Waffle Racer kreeg het merk wereldwijde aandacht. Tegenwoordig is Nike actief in zo goed als alle landen van de wereld.

Nike heeft wereld wijd drie verschillende Headquaters. Alle drie zitten in verschillende continenten, je hebt de Nike World Headquarters (Beaverton, VS), de Nike European Headquarters (Hilversum, Nederland) en de Nike Greater China Headquarters (Yangpu District ,Shanghai).