Skip to content
Upcoming

Vans komt met een horror collectie

27 september 2021 19:28
Vans komt met een horror collectie

Vans kondigt een nieuwe collectie aan voor het griezeligste feestje van het jaar, ook wel bekend als Halloween. De Vans horror collectie bestaat uit vier paartjes en zijn allemaal geïnspireerd door een aantal klassieke horrorfilms.

Het merk maakte via Twitter de horror collectie bekend met een mysterieus filmpje. Op het filmpje zien wij de vier paartjes voorbij komen die ons een knipoog geven naar de films It, A Nightmare on Elmstreet, The Shining en Friday the 13h.

Vans x IT

Het eerste paartje die wij voorbij zien komen op het filmpje is gebaseerd op de horrorfilm IT. Het verhaal speelt zich af in 1986 in een fictief stadje in Amerika. In de film verdwijnen langzaam maar zeker steeds meer kinderen, waaronder ook het broertje van Bill. Samen met zes andere vrienden vormt Bill een groep en komen zij er later achter dat zij te maken hebben met een kwaadaardige clown genaamd Pennywise.

Op de Vans Authentics zijn een aantal elementen geplaatst die allemaal naar de horrorfilm toe verwijzen. De sneaker zelf is zwart met op het voorstuk het bekende checkerboard printje van Vans. Over de schoen heen zijn rode ballonnen te vinden, deze verwijzen naar de rode ballonnen van Pennywise.

Vans horror collectie
Image by Vans

Verder staat er op de middenzool “You’ll float too” geschreven. Deze zin verwijst naar de kelder scène van Bill en zijn broertje Georgie. In deze scène ziet Bill zijn verdwenen broertje in een overstroomde kelder. Echter blijkt het niet Georgie te zijn, maar Pennywise.

Vans x A Nightmare on Elmstreet

Vervolgens voegt Vans de film A Nightmare on Elmstreet toe aan zijn horror collectie. De film werd in 1984 voor het eerst gedraaid en groeide daarna uit tot een filmreeks. Het verhaal gaat over de vijftienjarige Tina die plotseling last krijgt van vreselijke nachtmerries.

In haar nachtmerries wordt de tiener telkens vermoord door een figuur met een hoed en lange messen als vingers. Later blijkt het dat ook haar vrienden last hebben van deze nachtmerries. Uiteindelijk veranderen de nachtmerries naar de realiteit en lijkt het monsterlijk figuur geen vreemde te zijn onder de oudere buurtbewoners.

In de film draagt de moordenaar genaamd Freddy Krueger een rood met groen gestreepte sweater aan, deze kleuren zijn terug te vinden op het bovenwerk van de Sk8-Hi. De sneaker draagt een zwarte middenzool en matcht met de streep op het middenpaneel en de veters. Het model wordt afgemaakt met bloedspetters die over de hele schoen te vinden is.

Vans horror collectie
Image by Vans

Vans x The Shining

Daarnaast hebben we ook The Shining. De film gaat over de auteur Jack Torrance. Jack is net van zijn alcoholverslaving af en krijgt een baan aangeboden bij het Overlook hotel in Rocky Mountains in Colorado.

Bij aankomst krijgen Jack en zijn gezin een rondleiding in het hotel. Alles lijkt aan het begin goed te zijn, maar langzamerhand begint het hotel een greep te krijgen op Jack en zijn gezin.

Zo voegt Vans nog een paartje van de Sk8-Hi toe en worden deze in de elementen van The Shining bedekt. De sneaker is voornamelijk zwart met een geel middenpaneel.

Het logo van The Shining is over heel het middenpaneel te vinden en is geïnspireerd op één van de posters die voor de film werd gebruikt. Ten slotte heeft het model een witte middenzool en kunnen wij hier het woord ‘Redrum” op lezen.

Vans horror collectie
Image by Vans

Vans x Friday the 13th

De collectie wordt afgesloten met de klassieke Friday the 13th. Het verhaal bestaat uit twaalf films die allemaal gaan over Jason Voorhees. Jason was ooit als kind verdronken op een zomerkamp aan Crystal Lake. Een aantal jaren later keert hij terug als een ondode, bovennatuurlijke massamoordenaar om wraak te nemen. Vanaf de derde film draagt de moordenaar zijn kenmerkende ijshockeymasker en draagt hij een machete als zijn favoriete wapen.

Op de Low-Top Slip-On Vans zien wij het bekende ijshockermasker van Jason terug. Verder is het Friday the 13th logo ook te vinden op de sneaker. De basis van het model is zwart en wordt verder bedekt met rode en witte vlekken. Ten slotte neemt het silhouet een witte middenzool mee, hierop zijn geen vlekken te vinden.

Vans horror collectie
Image by Vans

Helaas is de exacte releasedatum van de Vans Horror Collectie nog niet bekend. Wel weten wij dat de paartjes in oktober 2021 gedropt worden. Ben jij benieuwd welke collecties van Vans binnenkort ook gedropt worden? Download dan de Sneakerjagers app en volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.