Skip to content
Brand

De opening van Clarks Originals Amsterdam

21 september 2021 17:00
De opening van Clarks Originals Amsterdam

Op vrijdag 17 september vierden Clarks de opening van hun nieuwe Originals winkel in Amsterdam en wij mochten daar bij zijn. Dit is de tweede Clarks winkel in onze hoofdstad.

Clarks Originals

Clarks Originals is een eigen lijn binnen het merk. De ‘normale’ lijn van het schoenenmerk is ontstaan in Somerset in 1825, toen het merk net begon. De Originals lijn ontstond in Bruma in 1950, waar Nathan Clark op dienst was voor het Britse leger.

Het eerste silhouet van de Originals lijn werd de Desert Boot. Het viel Nathan op dat zijn collega’s in het leger niet de juiste schoeisel hadden. Clark begon met het ontwerp van een stevige boot, gemaakt van suède en met oranje stiksels.

Desert Boot

Naast de Desert Boots zijn de Wallabees ook een populair model binnen deze lijn. Deze lage laarsjes zijn ook gemaakt van suède en hebben een platte zool. De veters zijn heel kort en de tong zit vast aan de binnenkant. Hierdoor kan je het paartje gemakkelijk aantrekken.

Wallabees

Store opening

De Clarks Originals winkel opende feestelijk met muziek. In de store naast de kassa stond een ruime DJ booth die een gezellige sfeer bepaalde.

Als je de winkel binnenkomt zijn de paartjes aan de linkerkant voor vrouwen en de paartjes aan de rechterkant voor mannen. Ondanks dat de store wat klein lijkt is er een ruim assortiment aan verschillende silhouetten en verschillende colorways te vinden.

Waar je op de foto’s de DJ booth ziet staan, kan je normaliter je eigen Desert Booth customizen. Je kan de kleur van je veters bepalen en kiezen welke kleur het Clarks labeltje krijgt. Zo kan je dit silhouet helemaal naar jouw eigen smaak maken.

Clarks Originals opening
Edson Sabajo en DJ Turne

In de Clarks Originals winkel zijn ook speciale samenwerkingen en uitvoeringen van de modellen verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld Wallabees verkrijgbaar in de winkel die niet te koop zijn op de webiste. De nieuwste releases uit de Originals lijn zullen op deze locatie in de Kalverstraat als eerst beschikbaar zijn. Hierdoor is een bezoekje aan deze store een must als je in de buurt bent.

Clarks Originals Amsterdam

Het interieur van de nieuwe store is modern en industrieel. De muren hebben een cement-achtige uitstraling met neonletters achter de kassa. Achter de kassa staat een grid met het bord om de Desert Boot te customizen.

Het plafond bestaat uit houten latjes. Deze latjes komen weer terug op de bankjes in het midden van de winkel waar jij de nieuwste paartjes kan passen. De schoenen staan in witte kasten met verlichting waardoor je alle details van de modellen kunt bewonderen.

Clarks Originals winkel

Adres
Kalverstraat 173, Amsterdam

Openingstijden
Maandag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 uur tot 19:00 uur. Donderdag van 10:00 uur tot 20:00 uur. Zondag van 11:00 uur tot 18:00 uur.


Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de sneakerwereld? Volg ons dan op Instagram en Facebook en download de Sneakerjagers app. In de app kan je pushmeldingen aanzetten voor jouw favoriete releases en krijg je berichten van restocks, shock drops en early drops.