Skip to content
Upcoming

Candace Parker krijgt een eigen adidas collectie

19 september 2021 15:00
Candace Parker krijgt een eigen adidas collectie

In de basketbalwereld zijn er weinig spelers van de NBA en WNBA die hun hele carrière op hetzelfde merk schoenen speelt. De meeste basketballers veranderen één à twee keer in hun loopbaan. Bij Candace Parker is dat niet het geval, vanaf haar eerste wedstrijd speelt zij op adidas kicks.

Candace Parker

Candace Parker is een vrouwelijke basketballer in de WNBA uit de Verenigde Staten. Ze begon met basketballen op de middelbare school. Vanaf haar eerste wedstrijd draagt zij al schoenen van het Duitse sportmerk. Nu in het dertiende jaar van haar carrière zal ze de ACE collectie lanceren samen met adidas.

Parker’s carrière begon op haar middelbare school in Chicago. Na haar middelbare school ging ze naar de universiteit in Tennessee om haar basketbal carrière door te zetten. Hier werd ze getraind door Pat Summit, een vrouwelijke basketbalcoach.

In 2008 stapte Candace de WNBA in en kreeg een plek bij de Los Angeles Sparks. Dit jaar werd ze met haar team kampioen, maar werd Parker ook uitgeroepen tot MVP en Rookie of the Year. Pas voor het seizoen van 2021 kwam ze terug naar Chicago en tekende ze bij de Chicago Sky.

Candace Parker

adidas x Candace Parker

De collectie van adidas en Candace Parker staat voor vrouwelijke representatie en vrouwelijke kracht. Parker wil met deze lijn laten zien dat het ook mogelijk is voor vrouwelijke basketballers om een eigen signature collectie te hebben.

“This collection represents so many important moments in my career and our hope is that it will reach and inspire the next generation of passionate athletes. It is amazing to see the progress female athletes have made over the last twenty years and this moment is an important step in the expansion of women’s basketball.”

Candace Parker

adidas en Candace Parker steken voor de collectie de adidas Exhibit A in een nieuw jasje. Ze noemen het model de Exhibit (A)ce Low PE. De bijnaam van Candace zit er in verwerkt. Dit silhouet komt uit in drie verschillende colorways namelijk oranje, grijs en zwart.

Elk kleurenschema representeert een belangrijk hoofdstuk uit Parker’s leven. Hiermee biedt ze een eerbetoon aan haar ex-coach Pat Summit, haar dochter Lailaa en aan de volgende generatie.

Exhibit (A)ce Low PE

De Exhibit (A)ce Low PE heeft een bovenwerk gemaakt van mesh. Over het bovenwerk zitten overlays gemaakt van TPU. De externe hielkap loopt door tot in de middenzool om glippen te vermijden. Hierdoor blijft je voet steviger op zijn plaats.

Naast de enkel staat het adidas logo. Het logo van Candace Parker staat op de tong. Op de treklus staat ‘Can Do’, dit was de bijnaam van Parker toen ze nog heel klein was.

De middenzool is gemaakt met Lightstrike technologie. Hierdoor is de zool een stuk comfortabeler, maar zorgt het er niet voor dat de demping vermindert.

Exhibit (A)ce Low PE
Exhibit (A)ce Low PE

Kledingcollectie

Naast een schoenenlijn zal er ook een kledinglijn uitkomen. In de collectie zitten hoodies, t-shirts, tanktops, korte broeken en sokken. Al deze items worden gemaakt met duurzame en gerecyclede materialen.

adidas x candace parker
adidas x candace parker
All images by adidas

De Candace Parker x adidas Exhibit (A)ce Low PE komt uit op donderdag 23 september. Wil jij deze release niet missen? Volg ons dan op Instagram en Twitter en download de Sneakerjagers app.