Sotheby’s veilt een gesigneerd paartje van de Nike Mags

Sotheby's Nike Mags

Sotheby’s viert de terugblik naar het verleden met een gesigneerd paartje van de Nike Mags. Het veilinghuis zal namelijk het futuristisch model veilen, waarop de handtekening te vinden is van Michael J. Fox, die Marty Mcfly speelde in de film Back To The Future.

In 1989 verschenen de Nike Mags in de film Back To The Future II. De film is het vervolg op het eerste deel waarbij de personages Marty Mcfly en Doc Brown naar het jaar 2015 reizen om de toekomstige zoon van Marty uit de problemen te halen.

Sotheby's Nike Mags
Image by Under The Radar Magazine

Over de Nike Mag

Uiteindelijk werden de Nike Mags in 2011 gelanceerd met een gelimiteerd aantal van 1500 paartjes. Een aantal jaren later verscheen het model opnieuw op de markt in 2016. Dit keer werden er maar 89 paartjes van het model geproduceerd en werden deze via raffles verkocht.

De opbrengst van deze paartjes werden gedoneerd aan de Michael J. Fox foundation, waarbij er onderzoek wordt gedaan naar een remedie voor het Parkinson’s ziekte. De ziekte waar ook Michael J. Fox aan lijdt.

Echter zijn er maar een aantal paartjes voorzien van de handtekening van Michael J. Fox. Hierdoor word het silhouet als zeer zeldzaam omschreven en worden de paartjes voor meer dan duizenden euro’s verkocht op Stockx.

Het design

De extra hoge high top heeft een lichtgrijs bovenwerk met een aantal witte accenten. Zo is de basis van het futuristisch model grijs en zijn de veters, de kraag en de tong wit. Ook de midden- en buitenzool van de schoen is grijs, hierop zijn blauwe spikkels te vinden.

Verder bevat het silhouet een aantal lichtgevende elementen en een automatisch vetersysteem. Deze kan bestuurd worden door middel van de knoppen aan de binnenkant van de kraag. Bekijk het filmpje van de schoen hieronder.

Éénmaal…andermaal…verkocht!

Het paartje zal vanaf 14 tot 16 september 2021 tentoongesteld worden in de Sotheby’s sneaker pop-up winkel in San Francisco. Naast de Nike Mags zullen er ook andere zeldzame paartjes te vinden zijn, zoals de Nike SB Dunk ‘NYC Pigeon’ en een origineel paartje van de Air Jordan 1 ‘UNC’ uit 1985.

De veiling zelf zal op 14 september 2021 starten en eindigt op 23 september 2021.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste sneaker nieuws en releases? Download dan de Sneakerjagers app en volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Previous ArticleNext Article