De Gundam x Nike SB Dunk High ‘White RX-0 Unicorn’

gundam x nike sb dunk high

Ongetwijfeld een van de beste mecha manga/animes aller tijden. Gundam is ongelooflijk populair, niet alleen in Japan, maar ook in de rest van de wereld. Gecreëerd door Yoshiyuki Tomino en in première gegaan in 1979, heeft Mobile Suit Gundam vele vervolgen en spin-offs voortgebracht door de jaren heen, en zelfs een hele industrie van plastic model kits genaamd Gunpla (Gundam Plastic Model).

Als je niet bekend bent met het verhaal, in het basis plot van Mobile Suit Gundam zijn gigantische robots gebruikt door het leger om hun vijanden te bestrijden in een futuristische oorlog.

Terwijl sommige van de volgende series de basis volgden, gingen andere hun eigen alternatieve universums in met als enige herkenbare verbindingen met de origineel bepaalde stijlfiguren, esthetiek of het uiterlijk van ten minste één Gundam robot.

Gundam
Image from The Gundam Wiki

In feite zijn de meesten van ons misschien meer bekend met de jaren ’90 show Gundam Wing die werd uitgezonden op Toonami van Cartoon Network, die zich in een andere tijdlijn afspeelt en een totaal ander plot heeft, en de vervolgfilm ‘Endless Waltz’ die in 1997 werd uitgezonden.  

Verwarrend? Misschien, maar er is één ding waar we het allemaal over eens zijn; Gundam rocks en we zijn hyped voor deze Gundam x Nike SB Dunk High sneakers.

Het model komt in twee versies, de witte is gebaseerd op het originele ‘RX-0 Unicorn’ prototype pak, en de zwarte op het ‘RX-0 Unicorn Banshee Norn’ pak.  

RX-0 Unicorn
RX-0 Unicorn Banshee Norn
Images from The Gundam Wiki

Gundam x Nike SB Dunk High ‘White RX-0 Unicorn’ | DH7717-100

De ‘Unicorn White’ colorway maakt gebruik van een cleane witte basis en lederen bovenkant om alle kleine verwijzingen naar het Gundam pak echt te laten opvallen. De rode accenten van de robot zijn terug te vinden in de biezen, veters en stiksels, met het eenhoornlogo in dezelfde kleur op de hiel. De zwarte esthetiek op de neus is mecha-achtig, met zwart op de tong, het oogje en de achterkant van de enkelkraag als aanvulling.

Gundam x Nike SB Dunk High ‘White RX-0 Unicorn’ | DH7717-100
Gundam x Nike SB Dunk High ‘White RX-0 Unicorn’

Een leuk detail is dat het groen van de ogen van de mecha te zien is in het Nike logo op de tongpatches.

Maar zonder twijfel is het de opnieuw ontworpen gekartelde Swoosh aan de zijkant in het geel die de sneaker echt tot iets bijzonders maakt. In een duidelijke verwijzing naar de V-vormige antenne van het Unicorn Gundam-pak, zijn de Swooshes verwisselbaar, dus je kunt wisselen tussen geel en goud.

DH7717-100

Een witte tussenzool met rode stiksels en een zwarte rubberen buitenzool ronden het geheel af, en als extraatje worden de sneakers geleverd met een vel stickers dat de aanpassingselementen nabootst die je krijgt met Gunpla model kits.

Gundam Dunk High ‘White RX-0 Unicorn’
Images by @yankeekicks

Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op deze (naar mijn mening) schoonheden, want ze komen uit op 24 september 2021. Klik op de knop hieronder om de lijst van retailers te zien waar je dit paar kunt kopen!

Gundam x Nike SB Dunk High 'White'

DH7717-100 · Prijs vanaf €290,-

Naar alle aanbieders

Gundam x Nike SB Dunk High ‘Thunder Blue RX-0 Unicorn Banshee Norn’

De ‘Black Banshee’ colorway is een compleet contrast met de helder ogende ‘Unicorn White’, met een zwarte basis bedekt met donkerblauwe leren panelen en omrand met rood en oranje. Gele en gouden details zijn ook te zien in de sneaker, en de verwisselbare Swoosh is er dit keer in goud of koper als een weerspiegeling van de V-antenne van het pak.

Gundam x Nike SB Dunk High ‘Thunder Blue RX-0 Unicorn Banshee Norn’
images from @fxxkvlogvi
Gundam x Nike SB Dunk High ‘Thunder Blue'
Gundam x Nike SB Dunk High ‘RX-0 Unicorn Banshee Norn’

We weten nog niet zeker of de ‘Thunder Blue’ colorway in Europa uitkomt, maar blijf zoals altijd onze releasekalender of Instagram in de gaten houden om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Beperkte uitgave beeldjes en sleutelhangers

Om de opwinding nog groter te maken, heeft speelgoedkunstenaar TOUMA twee bijpassende figuurtjes ontworpen die samen met de sneakers worden uitgebracht, waarbij de mechanische voeten zijn vervangen door hun eigen Nike SB Dunks! Beide figuurtjes zijn 20 cm hoog.

Bij de ‘Thunder Blue’ krijg je het QMSV RX-0 Unicorn Gundam 02 Banshee [Destroy Mode] Ver.NIKE SB model, en bij de ‘White’ krijg je het QMSV RX-0 Unicorn Gundam [Destroy Mode] Ver.NIKE SB model.

De prijs is ¥799 CNY (ongeveer €105). Het zal een hele uitdaging zijn om dit speelgoed te bemachtigen, aangezien het pas in september 2021 bij Gundam-winkels op het vasteland van China kan worden voorbesteld en pas in januari 2022 in huis zal zijn. Als bonus voor pre-orders ontvangen klanten echter ook een gedenkwaardige sleutelhanger.

Anime x Sneaker Collabs

Er zijn in het verleden een aantal geweldige anime en sneaker hook-ups geweest, en hoewel deze nu allemaal alleen beschikbaar zijn op reseller platforms, zijn sommige van de prijzen niet zo slecht als je zou denken (terwijl anderen dat echt wel zijn!)

Diadora B. Elite Bait x Astro Boy

501.173650 01 20006 · Prijs vanaf €157,-

Naar alle aanbieders

Jordan Air Jordan 6 Retro X Slam Dunk

717302600 · Prijs vanaf €671,-

Naar alle aanbieders

Nike SB Dunk High 'Doraemon'

CI2692-400 · Prijs vanaf €314,-

Naar alle aanbieders

adidas Copa 19.1 TR Adv Naruto Kakashi Hatake

EF3814 · Prijs vanaf €349,-

Naar alle aanbieders

Dragon Ball Z x adidas ZX500 RM 'Son Goku'

D97046 · Prijs vanaf €241,-

Naar alle aanbieders

Dragon Ball Z x adidas Yung 1 'Frieza'

D97048 · Prijs vanaf €162,-

Naar alle aanbieders
Previous ArticleNext Article