Deze artiesten hebben samengewerkt met adidas

artiesten samengewerkt met adidas

Adidas brengt de wereld van sneakers en muziek bij elkaar door samen te werken met verschillende muziek artiesten. Zo hebben wij door de jaren heen een aantal collecties en exclusieve releases voorbij zien komen van legendarische figuren uit de muziek industrie.

De samenwerkingen tussen adidas en de artiesten resulteerden tot een wereldwijd succes. Ook zorgden de samenwerkingen ervoor dat deze figuren loyale partners werden van het merk. Om dit te vieren hebben wij een lijstje samengesteld met een aantal artiesten die samen met adidas aan tafel zijn geschoven voor een samenwerking.

Deze muziekale partners van het Duitse merk dragen niet alleen een speciale naam binnen de muziekwereld, maar dragen ook een speciale naam binnen adidas. De producten die uit deze samenwerkingen zijn gekomen, zijn te vinden op de adidas confirmed app en op de website van adidas. Wil jij liever zelf scrollen door de adidas website? Klik dan op de knop hieronder.

1. Kanye West

Kanye West x Adidas
Image by Highsnobiety

We beginnen de lijst met niemand minder dan de iconische Kanye West. In samenwerking met adidas heeft Kanye West de Yeezy collecties uitgebracht. De eerste collectie van Yeezy verscheen in 2015 en werd de ‘Yeezy Season 1’ genoemd.

Al gauw trok deze samenwerking veel populariteit naar zich toe en stond de collectie vooral bekend om zijn militaire printjes en neutrale kleurenschema’s. Het duo bleef bij elkaar en dropte samen meerdere Yeezy collecties. Zo werden ook steeds meer verschillende Yeezy modellen en varianten bij de samenwerking toegevoegd.

Bij elk nieuwe release zijn de producten van Yeezy verkrijgbaar op de adidas website en de adidas confirmed app. Wees er snel bij, want de modellen worden razendsnel uitverkocht. Klik op de knop hieronder om naar de website te gaan van adidas.

2. Beyoncé

Adidas x Ivy Park Rodeo Collection
Image by Teen Vogue

Op nummer twee staat één van de krachtigste vrouwen in de muziek industrie. Samen met het Duitse merk bracht Beyoncé de adidas x Ivy Park collectie voor het eerst uit in 2019. In een interview vertelde Beyoncé hoe de samenwerking tussen haar en het merk levenslang mee zou gaan. Ze omschreef hoe adidas op verschillende perspectieven perfect overeen kwam met de normen en waarden waar de zangeres in gelooft.

Beyoncé was erg enthousiast om de samenwerking met adidas voort te zetten en haar collectie te vergroten. Zo gezegd, zo gedaan. Het duurde namelijk niet lang voordat Beyoncé weer samenkwam met adidas. Inmiddels hebben de twee dit jaar hun derde adidas x Ivy Park collectie uitgebracht.

De nieuwe adidas x Ivy Park collectie is nu verkrijgbaar op de website van adidas en de adidas confirmed app. Klik op de knop hieronder om de collectie te bekijken.

3. Pharrell Williams

Pharrell Williams x adidas
Image by Nice Kicks

Op nummer drie staat Pharrell Williams. In het begin van 2014 gingen er geruchten rond dat de artiest zou gaan samenwerken met het Duitse merk. Echter duurde het niet lang voordat de zanger en producent deze geruchten waar maakte. In hetzelfde jaar bracht het duo hun eerste Pharrell Williams x adidas collectie uit.

Wat de samenwerking zo uniek maakt, zijn de vrolijke colorways die de artiest op de adidas modellen uitbrengt. Zo heeft Pharrell Wiliams onder andere de Superstar modellen een regenboog make-over gegeven. Het model is in maar liefst 50 verschillende colorways verschenen. Pharrell Williams bleef een partner van adidas en samen brachten ze nog een aantal succesvolle collecties uit.

De Pharrell Williams x adidas collecties zijn te vinden op de adidas website en op de adidas confirmed app. Klik op de knop hieronder om een kijkje te nemen.

4. Rita Ora

Rita Ora x adidas collection
Image by Sneakers Cartel

Op nummer vier staat Rita Ora, de eerste vrouwelijke partner van adidas. De Engelse artiest stond onder andere bekend om haar muziek en kenmerkende kledingstijl. Dit zag adidas als een reden om de zangeres te benaderen. Zo werd Rita Ora in hetzelfde jaar als Pharrell Williams, in 2014, een officiële partner van adidas.

De artiest nam haar rol in de samenwerking erg serieus. De zangeres bestudeerde de adidas modellen van de afgelopen 50 jaar en was zelf erg betrokken bij haar ontwerpen. De eerste Rita Ora x adidas collectie verscheen in 2014 en werd geïnspireerd op de kunstwerken van Roy Lichtenstein. Ook Rita Ora bleef een partner van adidas en brachten zij samen nog een aantal collecties uit.

Helaas zijn de producten van deze samenwerking niet langer verkrijgbaar op de adidas website en adidas confirmed app.

5. Bad Bunny

Bad Bunny x adidas Forum Low
Image by Remezcla

Op nummer vijf hebben wij Bad Bunny staan. In vergelijking met de artiesten hierboven is Bad Bunny een nieuwkomer op de scène. De zanger is namelijk dit jaar pas een samenwerking aangegaan met adidas.

Zo is de eerste Bad Bunny x adidas Forum Low dit jaar in maart uitgebracht. Het silhouet heeft de naam ‘The First Cafè’ gekregen en wordt verwezen naar de kop koffie die de muziekale artiest elke ochtend neemt tijdens zijn ochtendroutine. Inmiddels zijn er nog drie andere colorways van de Bad Bunny x adidas Forum Low verschenen.

Naast de Bad Bunny x adidas Forum low zijn er nog vele andere varianten van het Forum Low model verkrijgbaar. Helaas behoren deze niet tot de samenwerking met de artiest, maar zijn deze paartjes wel verkrijgbaar in verschillende colorways op de adidas website en adidas confirmed app. Ben jij benieuwd welke deze zijn? Klik dan op de knop hieronder.

Tot zover een aantal artiesten die hebben samengewerkt met adidas. Wil jij op de hoogte blijven op de nieuwste sneaker releases en ontwikkelingen? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Twitter en download de Sneakerjagers app. Zo blijf jij up-to-date en hoef jij nooit meer een release te missen.

Previous ArticleNext Article