Deze Air Jordan 1 Mid is geïnspireerd door Dìa de Muertos

Air Jordan 1 Mid 'Siempre Familia'

Nike voegt een nieuw paartje toe aan de Jordan 1 collectie en deze wordt gecombineerd met een stukje cultuur. De eerste beelden van de Air Jordan 1 Mid ‘Siempre Familia’ zijn verschenen en zijn geïnspireerd door de Mexicaanse feestdag ‘Día de Muertos’.

Día de Muertos

Dìa de Muertos is Spaans voor ‘de dag van de doden’. Deze dag wordt gezien als een feestdag uit het Mexicaanse cultuur en wordt onder andere ook in Latijn-Amerika, de Verenigde Staten en in de Filipijnen gevierd.

De traditie vindt elk jaar plaats op 1 en 2 november, waarbij men hun overleden vrienden en familieleden herdenken. Er word namelijk gelooft dat op deze dagen de zielen van hun overleden dierbaren terugkeren naar de aarde. Zo is de schedel een veel voorkomend symbool die op deze dag te zien is.

Bij het voorbereiden van de feestdag worden de graven van de overledenen schoongemaakt en versierd. Families verzamelen heel het jaar lang goederen die zij mee willen geven aan de zielen van hun dierbaren. Ook maken zij eten klaar en worden deze samen met de goederen bij het graf gelegd als een soort offer.

Día de Muertos
Image by SBS

Air Jordan 1 Mid ‘Siempre Familia’

De Jordan 1 heeft een bovenwerk dat voornamelijk is gemaakt van suède. Het paartje heeft een kleurenschema waar de kleuren zwart en rood bij elkaar komen, met nog wat gele en blauwe accenten.

Wat de sneaker zo uniek maakt, is dat het silhouet een aantal belangrijke details bevatten die de Mexicaanse cultuur representeren. De Swoosh aan de zijkant van de schoen is namelijk uitgebeeld als een pijl-en-boog, dit verwijst naar de geschiedenis van het cultuur.

De witte tanden die op de toebox te vinden zijn, representeren de tanden van de schedels die gebruikt worden tijdens Día de Muertos.

Het wing logo dat gebrand is aan de zijkant van de schoen, is gekleurd in dezelfde kleuren als de pijl-en-boog. Op de tong zit een Jordan tag waar het Jumpman logo in het rood te vinden is. Onder de Jumpman logo staat het woord ‘Familia’ geschreven, het Spaanse woord voor ‘familie’.

Ten slotte zijn er nog een paar dierlijke accenten te vinden op het model, deze verwijzen naar het Mexicaanse verhaal van de Jaguar Warriors. Zo bevatten de overlays op de mudguard en de veters een jaguar printje. Verder is er aan de zijkant van de hiel een zwarte jaguar te vinden met een blauw steentje als oog. Bekijk de beelden van het aankomend paartje hieronder.

Helaas heeft de Air Jordan 1 Mid ‘Siempre Familia’ nog geen exacte releasedatum, maar wordt hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog verwacht. Wil jij deze release niet missen? Houd dan onze releasekalender in de gaten en volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Download de sneakerjagers app hier!
Air Jordan 1 Mid 'Siempre Familia'
Air Jordan 1 Mid 'Siempre Familia'
Air Jordan 1 Mid 'Siempre Familia'
Air Jordan 1 Mid 'Siempre Familia'
Air Jordan 1 Mid 'Siempre Familia'
Previous ArticleNext Article