New Balance XC-72 ‘Castlerock’ heeft een releasedatum

New Balance XC-72 'CastleRock'

New Balance vergroot zijn collectie met een nieuwe variant van het XC-72 model. De New Balance XC-72 ‘Castlerock’ komt namelijk binnenkort uit en is net als zijn voorgangers een schoen die zeker niet te missen is.

Naast het maken van degelijke schoenen, voorziet New Balance hun ook steeds vaker van een duurzaam jasje. Met behulp van een aantal doelstellingen probeert het merk hun impact op het milieu te verkleinen. Momenteel is New Balance bezig met het uitvoeren van verschillende duurzame ontwikkelingen om deze doelstellingen voor het einde van 2030 te kunnen realiseren.

Deze ontwikkelingen worden ook meegenomen op het aankomende paartje. Zo is het bovenwerk van het nieuwe XC-72 gemaakt van chroomvrij leer en suède. Chroom is een chemisch stofje dat verwerkt wordt in verschillende materialen, waaronder dus leer en suède. Wanneer een schoen waarin chroom in verwerkt is, wordt weggegooid kan dit niet alleen schadelijk zijn voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu.

New Balance XC-72 ‘Castlerock’ | UXC72AA1

De New Balance XC-72 ‘Castlerock’ komt gekleed in een kleurenschema waar verschillende tinten van grijs en zwart samenkomen. Het model heeft een reflecterende basis die gemaakt is van nylon, zo blijft jij goed zichtbaar in het donker.

Over de basis heen zitten overlays die te vinden zijn op de mudguard, de veters en de hiel. Deze zijn dus gemaakt van chroomvrije suède. Verder is het N-logo aan de zijkant van de schoen te vinden en bevat het model een rubberen accent om de hiel.

De midden- en buitenzool van het silhouet steken als een soort bumper uit. Aan de onderkant van de buitenzool zijn nopjes te vinden, deze zijn verdeeld in twee vormen. De ene helft heeft namelijk ronde nopjes, terwijl de andere helft driehoekige nopjes bevat.

De New Balance XC-72 ‘Castlerock’ wordt op zondag 12 september 2021 gereleased. Wil jij weten welke andere sneakers binnenkort gereleased worden? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Twitter en download de Sneakerjagers app.

bekijk de releasekalender hier!

New Balance XC72AA1

UXC72AA1 · Prijs vanaf €129,-

Naar alle aanbieders
Afbeeldingen van New Balance
New Balance XC-72 Castlerock
New Balance XC-72 Castlerock
New Balance XC-72 Castlerock
New Balance XC-72 Castlerock
Previous ArticleNext Article