Social Status kondigt de releasedatum aan voor hun Nike Dunk Mid’s

Social Status x Nike

In juni van 2021 kwamen de gelekte foto’s van de Social Status en Nike samenwerking al naar buiten. Twee maanden later heeft Social Status een releasedatum aangekondigd en een short film.

Social Status en Nike brengen twee Dunks uit. Deze Dunks zijn erg uniek, ze zijn niet laag en ook niet hoog. Ze zitten er tussenin. Ze brengen twee unisex Mid’s uit in twee verschillende colorways.

Voor het promoten van de release heeft Social Status een short film gemaakt. In deze short film zie je een groep jongeren in hun buurt fietsen. Ze gaan naar ‘Free Lunch’, ook de naam van de capsule, en komen onderweg allemaal karakters tegen.

In het filmpje zie je OG Hustle met een dure auto en dure kettingen om. Omdat één van de jongens hem een gratis lunch geeft, krijgt hij een paartje sneakers uit zijn kofferbak. Dit zijn de Dunk Mid’s.

Social Status x Nike Dunk Mid ‘Chocolate Milk’ | DJ1173-700

Eén van de twee colorways is geïnspireerd op chocolademelk. De bruine kleur zie je terugkomen op de lederen overlays. De basis en de tong van de Dunk Mid zijn gemaakt van velours.

De toebox en het zijpaneel zijn in lichtbeige kleuren, terwijl de hiel en tong donkerder zijn. De Swoosh is roze en glimt heel erg. De veters lijken op touw.

Social Status x Nike Dunk Mid 'Chocolate Milk'

Social Status x Nike Dunk Mid ‘Strawberry Milk’ | DJ1173-600

De tweede colorway is geïnspireerd op aardbeienmelk. Bij dit paartje zijn de voorste overlays juist gemaakt van velours en is de basis samen met de achterste overlay van leer. De hiel is bij dit paartje ook van velours.

Op het bovenwerk van deze uitgave zitten verschillende tinten roze. Ook de veters en de tong zijn in deze kleur. De voering is blauw, wat gelijk opvalt.

Social Status x Nike Dunk Mid 'Strawberry Milk'

De twee Dunk Mid’s releasen op twee verschillende dagen. De Social Status x Nike Dunk Mid ‘Chocolate Milk’ komt uit op zaterdag 4 september en de ‘Strawberry Milk’ op zaterdag 18 september. Wil je deze release niet missen? Volg ons dan op Instagram en zet je meldingen aan in de Sneakerjagers app.

bekijk de releasekalender hier!

Social Status X Nike Dunk Mid 'Chocolate Milk'

DJ1173-700 · Prijs vanaf €225,-

Naar alle aanbieders

Social Status X Nike Dunk Mid 'Strawberry Milk'

DJ1173-600 · Prijs vanaf €110,-

Naar alle aanbieders
Afbeeldingen van Social Status
Social Status x Nike
Social Status x Nike
Social Status x Nike
Social Status x Nike
Social Status x Nike
Social Status x Nike
Social Status x Nike
Social Status x Nike
Social Status x Nike
Social Status x Nike
Previous ArticleNext Article