Kids of Immigrants en Vans werken aan een Old Skool

Kids of Immigrants x Vans

Vans werkt steeds vaker aan samenwerkingen met andere merken. Onlangs kwam een collab met JJJJound uit met het Vault Sk8-Mid model. Ondertussen was het design team van Vans druk bezig met de samenwerking met Kids of Immigrants.

Kids of Immigrants

Kids of Immigrants is opgericht door Daniel Buezo en Weleh Dennis in Los Angeles in 2016. Ze wilden het merk gebruiken als een medium waar zij hun passie voor creatie, empowerment en liefde mee kunnen delen. Hun missie statement is geïnspireerd op hun roots, omgeving en levenservaring. ‘Do the best we can with what we have’.

Buezo en Dennis zijn eerste generatie Amerikanen en kwamen op de merknaam omdat er één ding is wat hun samenbracht. Ze zijn kinderen van immigranten. Het merk wil laten zien dat men bestaat uit verschillende materialen en dat dit samen één geheel is.

Kids of Immigrants
Image by Kids of Immigrants

Kids of Immigrants hecht veel waarde aan hun community. Ze organiseren initiatieven rondom de verkiezingen, ze zamelen voedsel in voor daklozen en helpen immigranten.

Initiatief K.O.I.
Image by Kids of Immigrants
Initiatief K.O.I.
Image by Kids of Immigrants

De komende samenwerking met Vans is al de derde die uitkomt. In 2020 brachten zij een Lowland CC uit in het wit en van canvas. De bedoeling van dit paartje was dat je hem zelf ging customizen. Bij je aankoop kreeg je een zakje met kwasten en een spons.

Vans Lowland CC KOI

Voor het vijfjarig bestaan van het kledingmerk uit Los Angeles hebben zij hun tweede samenwerking met Vans kunnen waarmaken. Voor deze samenwerking werd het Old Skool model gebruikt en kreeg deze een dubbele tong. De linkerschoen had een zwarte colorway en de rechter een blauwe. Dit paartje is uitgekomen in de lente van 2021.

Vans Old Skool KOI

Kids of Immigrants x Vans Old Skool ‘Anything is Possible’

Vans en K.O.I. hebben hun handen in één geslagen. Ze brengen samen één colorway uit van één van de klassiekste modellen van het skatemerk, de Old Skool. Het model krijgt de naam ‘Anything is Possible’, de slogan van Kids of Immigrants.

De Old Skool is bedekt in witte en beige tinten met allerlei verschillende materialen. Op het bovenwerk zit paisley, corduroy, velours, wol en glimmend leer. Op de middenzool zit een tekstpatroon en coördinaten van Kids of Immigrants.

Kids of Immigrants x Vans

Bij het paartje krijg je bruine, witte en gele veters. Zo maak je je paartje helemaal naar je eigen. In de schoen zitten labels met ‘Anything is Possible’ er op en illustratie van bergen. Ook hangt er een label in het model met ‘Infinite Potential is our Nature’.

Kids of Immigrants x Vans
Kids of Immigrants x Vans

Op de rechter afbeelding hier boven zie je hoe de schoendoos er uit komt te zien. Op de doos staat ‘We are all cut from different fabrics but together make a whole. This is for our family & for all Kids of Immigrants.’ Onder de branding van zowel Vans als K.O.I. staat ‘For the people – By the people’.

De Kids of Immigrants x Vans Old Skool ‘Anything is Possible’ komt uit op vrijdag 20 augustus via de website van Kids of Immigrants.

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je onze releasekalender checken en onze blogs lezen.

Previous ArticleNext Article