Foot Locker Young Creators Grant steunt jong talent

Foot Locker heeft een nieuw programma in Europa aangekondigd samen met Creative Debuts. Met het programma zullen er beurzen worden aangeboden aan jonge makers in Europa. De Young Creators Grant geeft in totaal €15.000 om nieuw werk te financieren voor kunstenaars en ontwerpers.

De subsidie ​​wordt mogelijk gemaakt via een samenwerking van Foot Locker en Creative Debuts, die eerdere subsidie-programma’s heeft opgestart. De Young Creators Grant is speciaal bedoeld voor jongeren die werken op het gebied van sneakers en jeugdcultuur. Lees hier meer over dit initiatief en kijk of jij kans kan maken op een subsidie.

Young Creators Grant
Images by Creators Debuts

Young Creators Grant

Creative Debuts en Foot Locker hebben de Young Creators Grant gestart om creatieve jongvolwassenen te helpen. Doormiddel van een beurs, willen ze jonge starters helpen om hun creatieve carrières en ondernemingen een goede start te geven. De subsidies zijn vrijblijvend, de ontvangers kunnen het geld besteden zoals zij dat willen. Wel zijn er een aantal voorwaarden van toepassing om kans te maken op een beurs. Daarnaast zijn er slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Voor wie is het en wat zijn de voorwaarden?

Elke jonge creatieve creator, die met zijn of haar werk iets creëert rondom sneakers of jeugdcultuur, kan zich aanmelden voor een beurs. Creativiteit wordt gezien in de breedste vorm: of je nou sneakers schildert, werkt aan het upcyclen van sneakers of een dansvoorstelling uitvoert in je favoriete paar, het is allemaal voldoende voor de Young Creators Grant

Echter, er is wel een limiet gesteld aan het aantal beurzen. Zo zullen er 30 beurzen beschikbaar zijn, waarbij elke ontvanger €500 heeft om te besteden. Verder is het initiatief natuurlijk bedoelt voor jongeren, daarom moet je als aanvrager op het moment van aanmelding tussen de 16 jaar en 29 jaar zijn. Daarnaast moet je tijdig je verzoek aanvragen, dit kan tot 28 augustus 2021.

Creative Debuts

Als je geïnteresseerd bent, kun je je aanmelden via de website van Creative Debuts. Het kunstplatform zet zich in voor opkomende artiesten. Dit doen ze door hun werk te promoten via een Artwork Subscription Service. Daarnaast hebben ze ook andere projecten en organiseren ze events en andere Grants. Zo is er ook een Black Artists Grant, waar ze ook vrijblijvende financiële steun bieden aan geselecteerde kunstenaars.

Deze subsidie ​​is opgestart om Black artists in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen in de kunstwereld. Creative Debuts hoopt door deze kleine bijdrage om de kansen voor Black artists te vergroten in de gehele art scene.

Op het Instagram-account van Creative Debuts vind je een klein overzicht van de meest spectaculaire kunstwerken. Wij zijn erg benieuwd welke creatieve creaties zullen ontstaan door de Young Creators Grant met Foot Locker.

Wat vind jij van de Young Creators Grant van Foot Locker x Creative Debuts? Als je dit soort nieuwtjes interessant vindt, blijf dan vooral onze Blog-pagina volgen. Deze kun je ook vinden via de Sneakerjagers app, die je kunt downloaden op je telefoon.

Previous ArticleNext Article