Voices of Fashion: Maartje van den Hurk

Maartje van den Hurk

De Voices of Fashion tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht is bijna afgelopen. Tot en met 15 augustus kan je deze expositie over Black Couture, schoonheid en verschillende stijlen nog bezoeken.

Wij van Sneakerjagers mochten ook meedoen aan de Voices of Fashion tentoonstelling en zijn in gesprek gegaan met prominente namen uit de Nederlandse sneaker wereld, waaronder Maartje van den Hurk.

Wie is Maartje van den Hurk?

Maartje van den Hurk is groot fan van mode en sneakers. Ze heeft Syling, Trendwatching en Concept Ontwikkeling gestudeerd om haar passie haar beroep te maken. Door haar dyslexie heeft ze juist haar visuele skills weten te versterken. Verbanden leggen, trends onderzoeken en andere culturen bestuderen vindt ze dan ook heel leuk om te doen.

Van den Hurk heeft erg lang in de retail gewerkt, waaronder bij Onitsuka Tiger en bij Men At Work. In de retail kon ze altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in mode, consumentengedrag en merken. Dit kon zij weer gebruiken tijdens haar studie en haar verdere loopbaan.

Toen Maartje haar studie had afgerond kwam zij terecht bij This Memento als onderzoeker en merkstrateeg. Dit is een consultancy bureau dat zich focust op de intuïtie van de klant. Zij geloven dat diverse groepen grote veranderingen kunnen brengen en dat op je eigen gevoel vertrouwen erg belangrijk is.

Doordat Maartje van trends houdt is zij erg interessant om naar te luisteren. Zo heeft ze op het panel gezeten bij Sneakerness in 2019 om over de huidige en toekomstige sneaker cultuur te praten.

Maartje van den Hurk
Image by Coco Olakunle

The Queens & Sneakers Show

Maartje van den Hurk is zeker geen onbekende van Sneakerjagers en de kans is groot dat je haar voorbij hebt zien komen op onze Instagram en YouTube.. Samen met Carmen Hogg presenteert zij The Queens & Sneakers Show op ons YouTube kanaal.

In deze show zijn er elke twee weken twee vrouwen te gast die wat te maken hebben met sneakers. Sommigen werken echt met sneakers en sommigen hebben sneakers verzamelen als hobby. Via dit medium bieden wij vrouwelijke sneakerfans een platform.

Er zijn ondertussen al een hoop gasten voorbij gekomen waaronder Rocky Hehakaija, Meryem Slimani, Rose de Haan en Dewi Grootenboer.

Bekijk de nieuwste aflevering hieronder. Deze aflevering is de eerste in het Engels en is met Celeste Vignois en Wayta Patmo.

De Voices of Fashion tentoonstelling is te bezoeken tot en met 15 augustus en kan je meer te weten komen over Maartje en andere sneakerhelden. De tickets kun je online kopen op de website van het Centraal Museum via de knop hieronder. Het is belangrijk dat je een tijdslot reserveert in verband met de corona maatregelen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. Zo mis je nooit meer een nieuwe release.

Previous ArticleNext Article