De NM508V1 is de schoen voor skateboarding van New Balance

New Balance NM508V1

New Balance staat bekend om hun hardloopschoenen. Desondanks heeft het merk een grote lijn genaamd ‘Numeric’ voor skateboarding met zowel schoenen als kleding.

Om de juiste schoenen voor skateboarding te ontwerpen schakelt New Balance verschillende skaters in voor hulp. Eén van deze skaters is Brandon Westgate die inmiddels al twee professionele schoenen voor de Numeric lijn heeft ontworpen.

Brandon Westgate

Brandon Westgate is een professionele skateboarder. Hij werd in 2013 genomineerd voor Thrasher Magazine’s ‘Skater of the Year’. Westgate heeft verschillende sponsors waaronder Element, Ricta, Venture, Bones Bearings, Mob Grip, CCS en New Balance.

In 2020 mocht Brandon voor het eerst een schoen ontwerpen voor de Numeric lijn van New Balance. Dit werd de NM913. Dit model zorgde niet alleen voor goede ventilatie, maar hield ook jouw hak op de goede plaats door middel van de ‘TPU Heel Stabilizer’.

New Balance NM913
Image by New Balance

New Balance NM508V1

Dit jaar, 2021, mocht Brandon Westgate samen met New Balance zijn tweede signature skateschoen ontwerpen. Deze schoen werd de NM508V1. Dit nieuwe model is in twee verschillende colorways uitgekomen.

New Balance NM508V1 | NM508RPT

De schoen hieronder is de lichte variant van de New Balance NM508V1. Het bovenwerk is gemaakt van leer. Op het leer zitten kleine gaatjes wat voor goede ventilatie zorgt.

Op de zijkant van dit model staat de ‘N’ van het merk in het donkergroen. Deze kleur zien we ook terugkomen op de ‘508’ onder de enkel en de branding op de tong. Rondom de veters en op de hiel zitten reflecterende elementen waardoor je gerust ’s avonds in het donker kan skaten.

Dit model heeft een rubberen buitenzool. Onder de hak op de zijkant staat ‘New Balance’. Deze zool zorgt voor meer grip op het board.

Deze skateschoen kost €80,00. Klik op de afbeelding om naar de productpagina te gaan.

New Balance NM508V1

New Balance NM508V1 | NM508OLV

De colorway die je hieronder ziet is de tweede variant van de NM508V1. Westgate heeft zelf de kleuren voor deze paartjes uitgekozen.

Zoals je kan zien zit er niet alleen een kleur, maar ook een materiaal verschil tussen de witte colorway en deze. Het bovenwerk is gemaakt van suède voor langdurig comfort. Dit materiaal slijt minder tijdens het skateboarden.

Het bovenwerk van dit paartje is in het olijfgroen met zwart. De ‘N’ van New Balance is wit met zwarte omlijning. De branding onder de enkel en op de tong is in het rood. De rubberen zool van deze colorway is in het crème.

Deze skateschoen kost €80,00. Klik op de afbeelding om naar de productpagina te gaan.

New Balance NM508V1

Thrasher Magazine was onder de indruk van Westgate’s schoenen. Check de video de ze samen met Brandon gemaakt hebben hieronder. In de video zie je de New Balance NM508V1 in actie.

Ben jij op zoek naar andere skateschoenen of skatekleding van New Balance? Klik dan op één van de knoppen hieronder.

Wil jij vaker op de hoogte gebracht worden van de laatste ontwikkelingen in de sneaker wereld? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je de releasekalender bekijken en onze blogs lezen.

Previous ArticleNext Article