Voices of Fashion: E-Life

E-Life Voices of Fashion

De tentoonstelling Voices of Fashion is al sinds 5 juni te zien in het Centraal Museum in Utrecht. Deze expositie kan je bezoeken tot en met zondag 15 augustus 2021. Voices of Fashion draait om Black Couture, schoonheid en verschillende stijlen.

Wij van Sneakerjagers doen ook mee aan de Voices of Fashion tentoonstelling en zijn in gesprek gegaan met prominente namen uit de Nederlandse sneaker wereld, waaronder de Rotterdamse rapper E-Life.

Wie is E-Life?

E-Life, Elvis de Oliveira, is een Nederlandse rapper uit Rotterdam. Ondanks dat hij uit Nederland komt, rapt hij in het Engels. E-Life kan je ook kennen als DJ bij de radiozender Juize FM.

Sinds 1987 is hij actief in de muziekwereld. Tot 1996 zat hij in het hiphopduo Dope Syndicate. Daarna maakte E-Life in zijn eentje muziek en had af en toe verschillende features op zijn nummers. In 1996 bracht hij het nummer ‘Stacked With Honors’ uit. De radio’s speelden dit liedje vaak af. Een jaar later werd het nummer genomineerd voor de beste hiphop song bij de TMF Awards. Door deze nominatie leerden veel meer mensen E-Life kennen en kon hij optreden met bekende artiesten zoals LL Cool J, Snoop Dogg, Ice Cube, The Wu-Tang Clan en Run DMC.

In 2010 mocht hij als jurylid fungeren in de Punchout Battles. Dit was een programma op televisie waar verschillende MC’s tegen elkaar gingen rappen. Sinds 2011 houdt hij zich bezig met het ondersteunen van DJ Evil Activities. E-Life heeft op grote festivals mogen staan als Tomorrowland, Mysteryland en Defqon.

E-Life
Image by E-Life

Sneakerliefhebber

Naast muziekliefhebber is E-Life ook sneakerliefhebber. Dit combineert hij duidelijk met zijn muziek. In 2014 bracht hij een nummer uit met Coone en Hard Driver genaamd ‘Swoosh Fever‘. Luister het nummer over de Nike koorts hieronder.

Op de Instagram pagina van E-Life plaatst hij al zijn paartjes. Zijn favoriete sneaker merk is Nike, dus dat zie je vaker voorbij komen op zijn pagina. Air Max’s van Parra tot aan Off-White, E-life is er fan van.

Tot en met zondag 15 augustus 2021 kan je de Voices of Fashion tentoonstelling bekijken en meer te weten komen over zowel Edson Sabajo als veel andere sneakerhelden in het Centraal Museum in Utrecht. De tickets kun je online kopen op de website van het Centraal Museum via de knop hieronder.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je meldingen aanzetten voor jouw favoriete release in de releasekalender en kan je onze blogs lezen.

Previous ArticleNext Article