Het Air Max BW City pack bevat een Rotterdams design

Nike heeft een Air Max BW City pack gecreëerd. Het pack bestaat uit drie verschillende sneakers, met designs als eerbetoon voor de drie steden: Lyon, Los Angeles en Rotterdam. Bekijk hieronder hoe de Air Max BW is omgetoverd tot drie kleurrijke designs.

Air Max BW City Pack
Air Max BW City Pack
Air Max BW City Pack

Air Max BW

In 1991 bracht Nike voor het eerst de Air Max BW uit. Het model werd ontworpen door Tinker Hatfield. Het model releasde één jaar later na de welbekende Air Max 90 en heeft dezelfde Nike Air Sole Unit. Maar, er was ook een groot verschil tussen deze twee modellen: het venster van de Air werd namelijk groter gemaakt bij de Air Max BW. Vandaar de toepasselijke naam van het model ‘Bigger Window’ oftewel: ‘BW‘.

De originele AM BW kreeg een opvallende kleur: ‘Persian Violet’. Deze kleur werd gecontrasteerd met zwart en wit. Het model kan worden beschouwd als een iconische schoen, omdat de impact van deze sneaker enorm was in de music scene in de jaren ’90. Deze OG colorway zal in 2021 nog re-releasen.

Nike Air Max BW 'Persian Violet'

zaterdag 11 september 2021

Naar alle aanbieders

Air Max BW City pack

Rotterdam

Wanneer er gekeken wordt naar de geschiedenis van de AM Bigger Window, is het niet gek dat voor in de City Pack de stad Rotterdam is gekozen. De gabbercultuur leefde enorm in Rotterdam en veel gabbers droegen de Air Max BW tijdens het feesten. Om elke avond te kunnen raven waren comfortabele schoenen nodig. Door de toevoeging van de Air Cushion Unit was de sneaker perfect om heel de avond los te kunnen gaan. Het model werd zelfs door zoveel gabbers gedragen dat de sneaker onderdeel werd van het gabber-uniform: een trainingspak en Air Max BW sneakers.

nike rotterdam
gabber sneaker

De nieuwe Rotterdam colorway heeft een felgroene kleur gekregen. Het is niet duidelijk waar de groene kleur op is geïnspireerd, maar het kan een referentie zijn naar naar de vlag van de Maasstad. Verder is op de hak ‘Rotterdam’ te zien. Een bijzonder detail is toegevoegd op de tong, waar ‘220 BPM’ te zien is. Deze ‘220 Beats Per Minute’ zijn kenmerkend voor de hardcore muziek.

Air Max BW City Pack
rotterdam sneaker

Lyon

Ook de Franse stad Lyon heeft een design gekregen op de Air Max BW. Deze colorway is rustiger gehouden door verschillende grijstinten te gebruiken. Een opvallend detail is de naam ‘Lyon’ op de tong en op de hak. Daarnaast zijn de Franse kleuren te zien op de inlegzolen.

grey sneaker
nike lyon
air unit
sneaker lyon

Los Angeles

Tenslotte is er ook een colorway geïnspireerd op de Amerikaanse stad Los Angeles. De tropische oranje en paarse kleuren op de sneaker doen denken aan zonsondergangen. Ook zijn op de inlegzolen palmbomen te zien, die kenmerkend zijn voor LA.

Air Max BW LA
palmtrees sole
air bag nike
los angeles sneaker
Images by Nike

Het Nike Air Max BW City Pack heeft nog geen officiële releasedatum, maar zal naar verwachting binnenkort releasen. Houd onze Releasekalender en onze Instagram-pagina (@sneakerjagers) in de gaten, om meer informatie te krijgen over de exacte datum! Vergeet ook niet onze andere social media accounts te checken: Facebook (@sneakerjagers) en Twitter (@sneakerjagers). Zo blijf je altijd gemakkelijk op de hoogte van het laatste sneakernieuws.

Previous ArticleNext Article