Voices of Fashion: Valerio Zeno

Voices of Fashion: Valerio Zeno

De tentoonstelling Voices of Fashion is al sinds 5 juni te zien in het Centraal Museum in Utrecht. Deze tentoonstelling kan je bezoeken tot en met 15 augustus 2021. Voices of Fashion draait om Black Couture, schoonheid en verschillende stijlen.

Wij van Sneakerjagers doen ook mee aan deze tentoonstelling en zijn in gesprek gegaan met prominente namen uit de Nederlandse sneaker wereld, waaronder Valerio Zeno.

Wie is Valerio Zeno?

De meeste mensen kennen Valerio Zeno van televisie. Toen hij elf jaar was maakte hij al zijn debuut als presentator bij de Nationale Teleloterij. Vanaf dat moment wilde Valerio niets meer dan bij de televisie werken.

Valerio volgde een opleiding tot cameraman en hielp bij programma’s als Big Brother. Rond dezelfde tijd won hij de talentenjacht Tv sterren van morgen. Steeds meer mensen begonnen Zeno te leren kennen. Na een paar jaar werken als camera-assistent begon Valerio aan een nieuw avontuur.

Valerio mocht twee seizoenen lang filmpjes en reportages maken voor 6pack dat werd uitgezonden op SBS6. Hierna stapte hij over naar TMF. Bij deze televisiezender maakte Valerio programma’s als Wakker worden met Valerio, Valerio’s Datingshow, Valerio in de Sneeuw en Valerio Duikt Onder. Hierdoor werd hij erg bekend in de Nederlandse televisiewereld.

Na Zeno’s succes bij TMF stapte hij over naar BNN. Bij BNN presenteerde hij onder andere Try Before You Die en Je Zal Het Maar Hebben. Kort daarna mocht hij samen met Dennis Storm een eigen programma maken, Proefkonijnen. Dit is een ruime drie jaar op televisie geweest. In dit programma waren de twee presentatoren zelf proefkonijnen en hebben alles wat je maar kan bedenken uitgeprobeerd.

In 2018 is Zeno gestopt bij BNN.

Image by Valerio

Sneakerjagers On Air

Voor de trouwe Sneakerjagers-fan is Valerio geen onbekende. In september 2019 begonnen wij van Sneakerjagers met de On Air podcast. Valerio was de presentator, want naast zijn tv-talent heeft hij ook een grote sneaker obsessie.

In de Sneakerjagers On Air podcast praatte Valerio samen met de gasten over sneakers. Welke ze aanhebben, wat hun favoriete model is, welk paartje ze nog echt willen bemachtigen. Noem het maar op, alles over sneakers komt aan bod.

Valerio heeft in het eerste seizoen onder andere gepraat met Jaimie van Heije, Edson Sabajo en Bizzey. In het tweede seizoen schoven er nog meer sneakerliefhebbers aan tafel bij de sneaker podcast waaronder Jord Gijsberts, Kraantje Pappie en Olaf Hussein.

Bekijk hieronder de Sneakerjagers On Air aflevering met Guillaume Philibert van Filling Pieces en Mike Nieuwstraten.

Phalerieau als diskjockey

Naast het houden van sneakers, houdt Valerio ook erg van muziek. Onder de naam Phalerieau gaat hij door als DJ. Samen met MC Alainde Lon heeft hij verschillende festivals en clubs op hun kop gezet. Als natuurlijke uitvalsbasis hadden zij de Jimmy Woo, Paradiso, Mysteryland en Milkshake Festival. Hun sets vormen een mix van hiphop, R&B, 80’s en house.

Image by Valerio

Tot en met 15 augustus aanstaande kan je de Voices of Fashion tentoonstelling bekijken en meer te weten komen over zowel Valerio Zeno als veel andere sneakerhelden in het Centraal Museum in Utrecht. De tickets kun je online kopen op de website van het Centraal Museum via de knop hieronder.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en houd onze blogs dagelijks in de gaten.

Previous ArticleNext Article