Skip to content
Staff Picks

De Top 10 Best Nike SB Dunk Sneakers via StockX

15 januari 2023 19:57
De Top 10 Best Nike SB Dunk Sneakers via StockX

In 2002 introduceerde Nike ons Nike Skateboarding, ook wel bekend als Nike SB. Zij brachten ons de Nike SB Dunk Low met een gevoerde tong en kraag en ‘Zoom Air’ zolen. In het begin was het model vrij underrated, maar nu lijkt de sneaker weer een comeback te maken. Wij hebben hier tien paar Nike SB Dunk sneakers op een rij gezet. Deze sneakers zijn allemaal beschikbaar via StockX, dus lees gauw verder en koop je favoriete paar!

1. Nike SB Dunk High Carpet Company | CV1677-100

Dunk High Carpet Company | CV1677-100

Waar moeten we beginnen als we het hebben over de Carpet Company x Nike SB Dunk High? In elk ontwerp van Carpet Company zie je de liefde voor ontwerpen van de broers Ayman en Osama Abdeldayem terug. Zo ook in deze samenwerking met Nike Skateboarding. De sneaker heeft vele bijzonderheden. Zo hoef je je niet zorgen te maken als je schoen verslijt. Onder de mooie bovenste laag, zit namelijk nog een gele laag die er stylish en vintage uit ziet. Daarnaast zijn de teksten op de hakken verbogen onder een andere dunne laag. Op één van de hakken staat “Brought To You By The Habibis At Carpet Company”. Super komisch en uniek.

De sneaker dropte in maart 2021 en het enige wat je er verder over hoeft te weten is een citaat van één van de ontwerpers.

De Carpet Dunk is waarschijnlijk een van de meest complexe Dunks die in lange tijd zijn uitgekomen (..) Er gebeurt een heleboel. Er zijn twee lagen graphics, er is zeef materiaal, er zijn een hele boel dingen.

2. Nike SB Dunk Low Street Hawker (2021) | CV1628-800

Nike SB Dunk Low Street Hawker (2021) | CV1628-800

De ‘Street Hawker’ colorway die is verwerkt op de Nike SB Dunk Low in ontworpen door kunstenaar Jason Deng Guangzhou. Op zijn model zijn 22 details verwerkt, die geïnspireerde zijn op streetfood. Alle elementen zijn gebaseerd op zes regionale gerechten uit zes Chinese steden. Verder zijn de heeltabs voorzien van Chinese kalligrafie voor ‘eten’. Andere opvallende kenmerken zijn de Yangchun noedels, eetstokjes en koperen muntjes van 10 cent. Daarnaast zijn de vier veters geïnspireerd op vier smaakmakers in de Chinese keuken: groen (sjalot), geel (gember), wit (knoflook) en zwart (peper).

De linker- en rechterschoen hebben beide hun eigen stijl gekregen. De rechterschoen is de meest kleurrijke van het paar. Van regenboogkleuren verwerkt op een verfachtige manier tot aan een koperkleurige toebox. Het contrast is groot met de linkerschoen, want deze beschikt over een neutralere basis.

3. Nike SB Dunk Low Atmos ‘Elephant’ | BQ6817-009

Atmos ‘Elephant’ | BQ6817-009

De iconische Atmos Elephant look is hergebruikt op deze Nike SB Dunk Low. Hoewel deze release niet in samenwerking is met de Japanse winkel Atmos, bootst de sneaker wel de kleuren na van de Air Max 1 ‘Elephant’ uit 2007. De Elephant Dunk kwam in 2020 terug met een bovenwerk met textuur dat doet denken aan olifantenleer. Het bovenwerk is bedekt met een mix van zwart en wit leer en suède, Cement Grey Elephant print overlays en een Clear Jade Swoosh. Het silhouet heeft een verstevigde SB tong en Elephant print hiel tab met Nike borduursel.

4. Nike SB Dunk Low Club 58 Gulf | BQ6817-401

Dunk Low Club 58 Gulf | BQ6817-401

Deze sicke Nike SB Dunk Low Club 58 Gulf skate sneaker is ontworpen in samenwerking met vier skateshops in West-Europa. Het silhouet heeft zijn colorway geïnspireerd op de Porsche 917 Gulf raceauto uit de jaren ’70. De sneaker bestaat uit de kleuren blue chill, safety orange en zwart. Daarnaast zijn ook andere details van de auto overgenomen. Zo is op de zijkant van de hiel een cirkelvormig patch te zien met daarin het getal ‘58’. Dit cijfer komt terug op de geweven tag, die op de gevulde mesh tong zit. Tot slot zijn de kicks comfortabel genoeg om er de hele dag mee te lopen.

5. Nike SB Dunk Low Ben & Jerry’s Chunky Dunky | CU3244-100

Nike SB Dunk Low Ben & Jerry's Chunky Dunky | CU3244-100

Ben & Jerry’s hebben ervoor gekozen om de Dunk een kleurstelling te geven van de favoriete ijssmaak, Chunky Monkey. De sneaker heeft een blauw/groene kleur basis met koeienvacht overlays. Daarnaast lijken de gele Swooshes op de zijkant op smeltend ijs. Dit is een knipoog naar de bananen die worden gebruikt in het ijs. Verder hebben de kicks een tie-dye binnenwerk en Ben & Jerry’s stijl Nike branding op het hiel lip gekregen.

6. Nike SB Dunk Low StrangeLove Skateboards | CT2552-800

Nike SB Dunk Low StrangeLove Skateboards | CT2552-800

Let’s get all lovey dovey met de Nike SB StrangeLove. De basis van de sneaker bestaat uit zacht suède en een velvet stof in een frisse lichtroze kleur. Hierover heen zijn verschillende rode details aangebracht, waaronder de Swoosh, veters, sockliner en de heeltab. Daarnaast hebben ze een roze outsole op de sneaker geplaatst en een witte midsole. Op de sneaker is zowel het Nike SB logo als StrangeLove branding te vinden. Valentijn of niet. Deze sneaker is een must have!

7. Nike SB Dunk Low Wasted Youth | DD8386-001

Dunk Low Wasted Youth DD8386-001

De Japan gevestigde ontwerper Verdy heeft in 2021 weer een heerlijke collab met Nike geleverd. Bij zijn debuut samenwerking met de Swoosh verwerkte hij zijn ‘Girls Don’t Cry’ print. Bij deze tweede release staat zijn tweede merk, Wasted Youth, in de schijnwerpers. De punk en skate cultuur wordt op een amazing wijze samengebracht op de sneaker.

Het bovenwerk samengesteld uit patchwork zwart denim en accenten van zwart getrommeld leer. Daarnaast is op de zijkant van elke schoen is het Wasted Youth logo gestikt naast de Nike Swoosh. Verder heeft de sneaker ook een DIY-optie op de Swoosh. Je kunt de zwarte stiksels namelijk doorsnijden om de wit omlijnde Swoosh eronder te onthullen. Tot slot zijn op de hiel “Wasted” en “Youth” geborduurd en is er een D-ring te zien die de punk-inspiratie van het ontwerp benadrukt. Cop or Drop?

8. Nike SB Dunk Low Grateful Dead Bears Opti Yellow | CJ5378-700

Nike SB Dunk Low Grateful Dead Bears Opti Yellow CJ5378-700

Deze Nike SB Dunk Low is een ode aan de Grateful Dead Bears. Dit waren dansende beren die werden getekend door Bob Thomas. Het maakte onderdeel uit van het album ‘History of the Grateful Dead, Volume One.’, dat in 1973 gereleaset werd. De sneaker is geel, met een unieke blauwe swoosh met tanden. Daarnaast is er op sommige delen van het bovenwerk een vacht te vinden wat het beer effect representeert.

9. Nike SB Dunk Low Supreme Stars Hyper Royal (2021) | DH3228-100

Dunk Low Supreme Stars Hyper Royal (2021) | DH3228-100

Supreme en Nike SB hebben in maart 2021 deze sicke SB Dunk Low uitgebracht. De sneaker is geïnspireerd op één van de meest bekende SB Dunk Highs aller tijden. De Nike SB Dunk High Supreme uit 2003. De nieuwe Supreme Dunk heeft gouden sterren op het middenpaneel en imitatie krokodillenhuid overlays. De goud metallic Supreme deubré maakt het ontwerp af. Wil jij ook goud in handen hebben?

10. Nike SB Dunk Low Travis Scott | CT5053-001

Nike SB Dunk Low Travis Scott | CT5053-001

Travis Scott heeft al meerdere samenwerkingen met Nike achter de rug. Zo brachten ze samen meerdere Air Force 1’s uit, maar ook verschillende Air Jordan modellen uit. Elke samenwerking was binnen no-time uitverkocht en dat geldt ook voor deze Nike SB Dunk Low uit 2020.

Het bovenwerk beschikt over een bandana print. Deze print is verwerkt op overlays die zich bevinden op een normale beige en beige geruite basis. Op de tong is het kenmerkende ‘Cactus Jack’ logo te vinden van Travis Scott. Wat ook opvalt aan de sneaker zijn de veters. Deze lijken van touw te zijn gemaakt.