De Overkill x adidas ZX 8500 is een kleurrijke samensmelting

overkill x adidas

Overkill heeft een nieuwe samenwerkingen met adidas. De twee merken hebben een bijzondere sneaker gecreëerd, zo hebben ze de ZX 8000 en ZX 9000 modellen samengesmolten en een gloednieuw model gemaakt: de ZX 8500. Voor het design zijn er meerdere inspiratiebronnen gebruikt die er toe leiden dat de schoen een kleurrijke explosie is geworden. Bekijk de eerste officiële beelden van de Overkill x adidas ZX 8500 hieronder!

adidas sneakers
adidas ZX 8500

Overkill

Overkill begon in 1992 als een graffitimagazine die zich focuste op de Graffiti-cultuur in Berlijn. In 2003 heeft het merk een winkel geopend, die gelimiteerde sneakers en streetwear verkoopt in het hart van de Duitse hoofdstad. Daarnaast organiseert het merk ook verschillende evenementen zoals tentoonstellingen, feesten en festivals. Overkill heeft een grote invloed op zowel de Duitse, als de Europese sneakercommunity.

Overkill shop sneakers

Overkill x adidas ZX 8500

Inspiratie

De kleurencombinatie op de sneakers zijn geïnspireerd op de graffiti van Montana Gold. Daarnaast verwijst de schoen ook naar de kindertijd van de oprichters van Overkill. Ook is het een eerbetoon naar de stad Berlijn, de stad vormt de rode draad van het ontwerp. Zo weerspiegelt de schoen de ‘Building Sadness’ van de hoofdstad en zijn er verschillende gebouwen gebruikt als inspiratie.

 Overkill x adidas ZX 8500
Berlin art

Design

De sneakers staan vol met verschillende felle kleuren. Zo zijn er tinten van neongeel, roze, paars en rood terug te vinden op de sneakers. De toebox en toe daarentegen bevatten een lichte beige kleur, hierdoor is er een goede balans tussen het voorste en achterste deel van de schoen. Ook de geblokte veters vallen op, die je ook nog eens kunt omwisselen met de andere meegeleverde veters die je erbij krijgt.

 Overkill x adidas ZX 8500
 Overkill x adidas ZX 8500

Een paar unieke details zijn bijvoorbeeld de hybride logo’s: bijvoorbeeld op de hiel zijn het Overkill logo en een ‘ontvlambaar’ teken gecombineerd. Ook op de tong is bijvoorbeeld weer het adidas logo en het Overkill logo verdeeld afgebeeld. Daarnaast is ook het woord “Overkill” gestikt op de toebox, op de zijkant van de hak is juist weer het adidas teken te zien.

Overkill Berlin
rain protection shoes

Waar ook het “OK” (Overkill) logo op staat, is de hoes die wordt meegeleverd met de schoen. Overkill heeft deze hoes speciaal ontworpen, met het idee om zo je sneakers te beschermen tegen de verfdruppeltjes wanneer je graffiti aan het spuiten bent. Daarnaast krijg je bij de adidas ZX 8500 “Overkill” ook extra veters en verschillende veterlabels.

shoe laces
shoe laces

Overkill x adidas ZX 8500: T-shirts

Speciaal voor de release van de Overkill x adidas ZX 8500, worden er ook vier verschillende t-shirts gereleased. Zo heeft de graffiti-artiest 1UP een design ontwikkeld. De kleurrijke letters vormen een herkenbaar graffiti-design.

1up graffiti
overkill 1 up

Ook het merk atmos heeft kleurrijke letters toegevoegd op de shirts. Onder de letters staat nog in het klein “Berlin” en “Tokyo”, de twee steden waaruit de merken komen.

overkill atmos
overkill atmos

De Overkill x adidas ZX 8500 zal releasen op 9 april 2021 om 00:00 uur via o.a. Overkillshop.com. Houd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten, om alle andere sneakerreleases niet te missen! Bekijk ook de Sneakerjagers Blog om de leukste details van de het sneakernieuws te lezen!

Overkill X adidas ZX 8500 'The 0'

GY7642 · Prijs vanaf €170,-

Naar alle aanbieders
 Overkill x adidas ZX 8500
Images by Overkill and via Instagram @overkill_marc
Previous ArticleNext Article