10 days of Air Max day 7 – Patta x Nike Air Max 90 ‘Homegrown’ (2006)

10 Days of Air Max - Header

Het is alweer de zevende dag van 10 days of Air Max. Vandaag staat er een speciale Air Max in het zonnetje, die ons doet denken aan de Amsterdamse wietcultuur. No joke! Lees verder voor alle details over de Patta x Nike Air Max 90 ‘Homegrown’ uit 2006.

Over Patta

Patta is een Nederlandse streetwear en sneaker boetiek gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is opgericht door Edson Sabajo en Guillaume Schmidt in 2004, die nauw betrokken waren bij de Amsterdamse underground hiphop scene.  Het duo begon de winkel door de hele wereld af te reizen, op zoek naar kleine unieke winkels die unieke artikelen verkochten die in Nederland niet te koop waren. Dit was de basis van Patta. Patta begon als een platform waar exclusieve items werden verkocht en vandaag de dag is Patta wereldwijd niet meer weg te denken uit de streetwear scene.

Patta store Amsterdam
By InsideKicks

Amsterdam geïnspireerde Air Max

Na slechts twee jaar actief te zijn geweest in het centrum van Amsterdam, benaderde Nike Patta. Begin 2006 kregen zij de eervolle kans om een Nike sneaker te ontwerpen voor de lancering van State Magazine. Hierdoor is het officieel geen Patta x Nike collab. Kees de Koning, journalist en eigenaar van hiphop-label Top-Notch, richtte De hiphop website State Magazine van BNN in 2005 op. De jongens van Patta gaven hun eigen draai aan de Air Max 90 en deze designkeuze en consultancy heeft ervoor gezorgd dat de Air Max 90 Homegrown Grass een klassieker is geworden. Daarnaast verliep de verkoop via hun winkel. State Magazine nam in 2015 helaas afscheid vanwege de bezuinigingen bij de publieke omroep.

Patta x Nike Air Max 90 ‘Homegrown Grass’ (2006) 315728 331
By Jasper Chasm

In de Homegrown sneaker is de Nederlandse streetwear en hip-hop cultuur verwerkt. Het silhouet heeft de naam gekregen vanwege de grasgroene kleur op het bovenwerk. Dit bovenwerk is van premium suède en leer met bladtextuur dat knipoogt naar de wereldberoemde Amsterdamse wietcultuur. Deze materiaalkeuze wordt beschouwd als één van de beste en meest gewilde in de Air Max 90 geschiedenis. Daarnaast is het model aangevuld met feloranje veters, voeringen en zichtbare Air units op een gom rubberen buitenzool. Andere kenmerkende details zijn de kurk insole en gouden lacelock. Naast de groene versie kwam er ook een oranje friends and family versie uit. Daarvoor was het bovenwerk oranje gekleurd.

Patta x Nike Air Max 90 ‘Homegrown’ (2006)
F&F version via Sweetsoles

Patta x Nike Air Max 90 Homegrown (2006) | 315728 331

Deze unieke Patta x Nike Air Max sneaker werd voor het eerst released op 12 januari 2006. Deze Grass met Orange Blaze sneaker is nog steeds één van de meeste unieke pieces van de colorway tot aan het concept. Het paar wordt hierdoor nog verkocht voor grote bedragen. Zo is de minimale vraagprijsop StockX €1400,-euro.

Patta x Nike Air Max 90 ‘Homegrown Grass’ (2006) 315728 331
By Nike
Patta x Nike Air Max 90 ‘Homegrown Grass’ (2006) 315728 331

Via onze nieuwspagina houden wij jullie op de hoogte over de tofste sneakers uit de Nike Air Max lijn. Volg ons ook op Instagram en download de app om dagelijks sneaker related content voorbij te zien komen en natuurlijk kans te maken op verschillende prijzen! Ben je benieuwd naar upcoming sneakers? Check dan naast de app, ook onze releasekalender. Hiermee houden wij jullie op de hoogte over alle upcoming releases.

Previous ArticleNext Article