De Nike Air Max Tijdlijn: Deel 3

Nike Air Max Timeline 3

Als je deze post hebt gezien, dan denk ik dat je ook de eerste twee delen van onze Nike Air Max Tijdlijn hebt gelezen, toch? Zo niet, ga ze dan nu lezen! Daar kun je veel leren over de geschiedenis van Nike’s legendarische Air Max serie! In ons derde deel gaan we een kijkje nemen naar de rest van de tijdlijn en de nieuwste Nike Air Max modellen!

Laten we beginnen:

1998 – Nike Air Max Plus

Florida, de plek waar Sean McDowell voor het eerst zijn sneaker bedacht, met als inspiratiebron het strand. Wuivende palmbomen, de kleur van de zonsondergang en het vakantiegevoel worden vertaald door het ontwerp van de Air Max Plus. Tegenwoordig ook bekend als de Tuned Air, zijn de zogenaamde ‘shark kicks’ nog steeds absolute bestsellers!

AM Plus

In 1999, werd een andere versie van het silhouet uitgebracht met de Nike Air Tuned Max. In 2021 werd het opnieuw uitgebracht, met veel verwijzingen naar de OG. Er zijn nog maar weinig maten beschikbaar:

Nike sneakers

Nike Air Tuned Max 'Celery'

CV6984-001 · Prijs vanaf €162,-

Naar alle aanbieders

1999 – Nike Air Max Deluxe

De Nike Air Max Deluxe is geïnspireerd op de Europese rave-cultuur die in 1999 een hoogtepunt bereikte. Het bovenwerk is gedeeltelijk bedekt met digitaal bedrukt neopreen. Net als een rave, zijn de op trance geïnspireerde sneakers gemaakt om luid, levendig en jeugdig tegelijk te zijn.

Max Deluxe

2003 – Nike Air Max 2003

De eerste grote release van de jaren ’00 was een verademing na de chaotische esthetiek van de late jaren ’90. De Nike Air Max 2003 is monochroom, strak en mooi van vorm. Een slanker alternatief.

 Air Max 2003

2006 – Nike Air Max 360

De Nike Air Max 360 is een prestatiesilhouet gebaseerd op een Air unit die vanuit elke hoek zichtbaar is. Vandaar de naam ‘360’! Een sportief design, ongelooflijk comfort en kleuren die doordrenkt zijn van geschiedenis. Sommige designelementen zijn vandaag de dag nog steeds een inspiratiebron voor sommige Air Max sneakers.

Air Max 360

2017 – Nike Air Vapormax Flyknit

De geraffineerde toekomst waar Nike in 2003 met de Air Max op zinspeelde, is 14 jaar later eindelijk gearriveerd, in de vorm van de Vapormax Flyknit. Maar het was het wachten waard! De Vapormax is een ontwerp van Kathy Gomez en het was de eerste keer dat alleen de Air Unit de zool van de sneaker vormde. Gecombineerd met een Flyknit bovenwerk, is het gevoel en de pasvorm van de Vapormax uniek.

BV6483 001

2018 – Nike Air Max 270

In 2018 keek Nike terug naar de ontwerpen van begin jaren ’90 om uit de geschiedenis te putten en vooruitstrevende ideeën te inspireren. Het resultaat: een sportieve sneaker met een grote Air Unit in de hiel die veel belangstelling heeft gewekt voor de nieuwe Air Max-generatie.

AH6789 100

2019 – Nike Air Max 720

Het vervolg op de 270: de space look van de Air Max 720 en de grootste Air unit tot nu toe. Door zijn details vormt hij een van de spannendste sneakers van de 21e eeuw.

CT2204 001

2020 – Nike Air Max 2090

De moderne Air Max 2090 is geïnspireerd op de legendarische Air Max 90, waar verleden en toekomst elkaar ontmoeten. De herwerkte Air-demping maakt het comfort hier bijna nog een beetje beter. Het bovenwerk met zijn doorschijnende elementen ziet er geweldig uit en al met al krijgen we een futuristische look die overtuigt.

2020 – Nike Air Max Zephyr

Nike zet weer een stap vooruit met de revolutionaire Air Unit en combineert bekende elementen met nieuwe details om dit bijzondere ontwerp te creëren.

Vond je onze Air Max tijdlijn leuk? Vind meer Air Max verhalen in ons Sneaker Nieuws.

Previous ArticleNext Article