De atmos x Nike Air Max 1 ‘Elephant’ collab is onvergetelijk!

10 Days of Air Max - atmos

De Nike Air Max Day 2021 op 26 maart komt met de dag dichterbij, met onze “10 days of Air Max”. Het is precies 34 jaar geleden dat Nike’s allereerste hardloopschoen een revolutie op de markt ontketende met de beroemde “Air Max”-technologie. Volgende week vieren we met z’n allen de geboorte van een trendsettende sneakerlijn en de enige echte Nike Air Max 1! Je hebt het waarschijnlijk al gezien in de headline, maar we stralen je terug naar 2007 voor één van de meest onvergetelijke Air Max 1 samenwerkingen ooit: atmos x Nike Air Max 1 ‘Elephant’!

312748-031
De bovenkant van de atmos x Nike Air Max 1 ‘Elephant’

atmos en Nike…

…zijn al lang partners en hebben vaak samengewerkt en onvergetelijke sneakerontwerpen tevoorschijn getoverd. De hoofden van atmos staan nu bekend om het maken van ongelooflijke ontwerpen. Maar sinds de allereerste samenwerking met Nike in 2002, is het één model in het bijzonder dat opvalt en het hart van elke sneakerhead doet smelten.

Natuurlijk hebben we het over de atmos x Nike Air Max 1 ‘Elephant’. De sneaker, die in 2007 wereldwijd voor het eerst werd uitgebracht, is niet meer weg te denken van de eretribune van de beste sneaker-samenwerkingen aller tijden en siert sindsdien de plank van elke verzamelaar.

De lieveling van de community

In 2016 kreeg de sneakergemeenschap de kans om te stemmen voor de terugkeer van een Air Max-ontwerp op Air Max Day en ter gelegenheid van Nike’s Vote Back-campagne, die het jaar daarop een comeback mocht vieren. De meerderheid van de community koos uit 100 andere Air Max legendes, de ‘Elephant’ als winnaar.

Maar wat is er zo speciaal aan het ontwerp dat het zo populair maakt bij sneakerheads over de hele wereld?

312748-031
Het idee achter het Design gevisualiseerd

Dit is wat er schuilgaat achter het onverslaanbare ontwerp

Voor de creative director van atmos was de beslissing voor een ontwerp op de Air Max 1 toen eigenlijk vrij gemakkelijk, omdat hij niets nieuws hoefde uit te vinden. Dit komt omdat het hele atmos team destijds grote fans waren van de ‘Elephant’ print, die veel gebruikt werd op de Air Jordan 3. Ook het idee om een aan de natuur ontleend olifantenmotief te combineren met de Air Max, was een ingeving die Hirofumi Kojima al lang had, voordat de samenwerking in 2007 tot stand kwam.

In die tijd was er geen enkele Air Max met dierenprints. Koji en zijn team vonden dat de olifantenprints op de Jordan 3 silhouetten het symbool waren van het moderne straatleven in die tijd. Daarom wilden ze echt ‘die’ print op hun Air Max 1 en waar een olifant is, is meestal water! Daarom hebben de koppen bij atmos gekozen voor een opvallende jadekleurige Swoosh.

908366-001
908366-001
908366-001

‘Op dit punt moet ik één ding kwijt. Dit is mijn Heilige Graal! No Joke, toen ik dit model zo’n 10 jaar geleden zag, werd ik verliefd op sneakers. Vooral op het Air Max 1 silhouet. De ‘Elephant’ is een colorway die geschiedenis heeft geschreven en een revolutie teweeg heeft gebracht in alle aankomende Nike ontwerpen. Denk maar aan alle AM1’s die nadien werden uitgebracht met dierenprints of de Elephant Dunk uit 2020.’ – Kevin van Sneakerjagers.

Maar dierenprints zijn niet alles wat Nike te bieden heeft! Blijf op de hoogte van onze ’10 Days of Air Max’. Wij houden jullie namelijk op de hoogte van de meest iconische gebeurtenissen uit de Air Max lijn. Bekijk ons dagelijkse sneaker nieuws en vier met ons mee tot Air Max Day! Voor elke viering zijn er natuurlijk cadeaus! Daarom hebben we enkele specials voor jou via onze app en Instagram.

908366-001
908366-001
908366-001
atmos x Nike Air Max 1 ‘Elephant’ (2017) | nike.com
Previous ArticleNext Article